Чет муабети (ти реков-ми рече)

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Затоа пролетвасум со ниетп да го посетувам Водњанскиот регион. :)
Е да, таму имаш можности.
Колку сакаш.
На Тасева чешмичка,и таму тој предел.
Не мора на средно да биде.
Освен тоа ако си мобилен можеш и до Марков Ман. да се провозиш и таму имаш мир.
Или пак Матка горе.
Само се е далеку.Друго е да се прошеташ до парк си седнеш некаде да се опуштиш,
друго е да се организираш и да се возиш до ПМ.
А кафичи така опуштени нема?Кај што можеш да си седнеш и да си читаш на раат?
Постои New Age уште?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Е да, таму имаш можности.
Колку сакаш.
На Тасева чешмичка,и таму тој предел.
Не мора на средно да биде.
Освен тоа ако си мобилен можеш и до Марков Ман. да се провозиш и таму имаш мир.
Или пак Сарај горе.
Само се е далеку.Друго е да се прошеташ до парк си седнеш некаде да се опуштиш,
друго е да се организираш и да се возиш до некаде.
А кафичи така опуштени нема?
Постои New Age уште?
Ех сеа коа спомна за кафичи...
Своевремено си ја посетував Пјаца преку ден но исклучиво во работните денови - кога нема толку луѓе. Ќе седнев горе час пред да се договорам со друштво на истото место и ќе си читав некое парче литература пропратено со неколку ситни голтки капучино без шлаг. Но тој ритуал што го практикував барем еднаш неделно во пролетните денови, изумре со тоа што малку младината отспротива почна да го запоседнува кафулето токму во овие мирни часови.
За Њу Ејџ последните 2-3 пати ме разочара кога отидов - реата на тоалетот ми ја уништуваше желбата да уживам во вкусната сангрија. Местото го заменив со Лезет/Кашмир, кој поради недоволната изложеност на светлина ми ја урива прегледноста. Ерго, сега покрај тоа што сум во потрага на природна животна средина, барам и мирно катче кое би било сосема доволно да ме заштити од дождот, доволно да ми пружи комфор за очите како и мир за концентрацијата.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Ех сеа коа спомна за кафичи...
Своевремено си ја посетував Пјаца преку ден но исклучиво во работните денови - кога нема толку луѓе. Ќе седнев горе час пред да се договорам со друштво на истото место и ќе си читав некое парче литература пропратено со неколку ситни голтки капучино без шлаг. Но тој ритуал што го практикував барем еднаш неделно во пролетните денови, изумре со тоа што малку младината отспротива почна да го запоседнува кафулето токму во овие мирни часови.
За Њу Ејџ последните 2-3 пати ме разочара кога отидов - реата на тоалетот ми ја уништуваше желбата да уживам во вкусната сангрија. Местото го заменив со Лезет/Кашмир, кој поради недоволната изложеност на светлина ми ја урива прегледноста. Ерго, сега покрај тоа што сум во потрага на природна животна средина, барам и мирно катче кое би било сосема доволно да ме заштити од дождот, доволно да ми пружи комфор за очите како и мир за концентрацијата.
Во потрага по оаза во градскиот метеж,hä?
Ако случајно најдам нешто, а ќе барам сигурна сум,ќе ти пишам:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Њу Ејџ мноо смрдеше последњи пут кд беше , од тк наам више НЕ
а бш беше чил амбиент место , целосно опуштено, дозвола од газду за фафање у дворче : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and Ghtalpo

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Њу Ејџ мноо смрдеше последњи пут кд беше , од тк наам више НЕ
а бш беше чил амбиент место , целосно опуштено, дозвола од газду за фафање у дворче : )
Смрди,смрдело и ќе смрди,шмекот е во смрдеата.
Вареното вино во зима со цимет,музиката,и смрдеата го прават да се чуствуваш дека во толку навидум романтичноусмреден амбиент си прошол романтично.

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
: ) Дадааа и ја си рокаше пред 3-4 године сфе вино греано у зиму : ) Луда чудна музика рокаше и мачка црна ми шеташе
Доста кул место , ептен, ама не иду више, незнам , некако поише ми се боцка помфрит негде у задњо време
например у Дебармалски кафанчиња : )
Еи брат фала на поздраф, кажа ми другар ичера за у Жмару : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Ghtalpo