Оргазам (општо и совети)

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
што убаво почнав да си ја читам темата,се до моментот за клиничката смрт
аман ми се стемна,доста за таквите споредби-не се ни малку интересни(facepalm)

п.с.парвати како да ми е во мозок,се што сакам да напишам тој веќе напишал:zelen
и да некои оргазми не се изглумуваат,да постојат повеќе оргазми во еден сексуален акт кај жените(inlove) (од искуство)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and parvati

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
што убаво почнав да си ја читам темата,се до моментот за клиничката смрт
аман ми се стемна,доста за таквите споредби-не се ни малку интересни(facepalm)

п.с.парвати како да ми е во мозок,се што сакам да напишам тој веќе напишал:zelen
и да некои оргазми не се изглумуваат,да постојат повеќе оргазми во еден сексуален акт кај жените(inlove) (од искуство)
Па,не даде конкретен одговор на прашањето како го доживуваш оргазмот?
Или пак оргазмите:)

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
лена штом стигнав до делот со клиничка смрт,изгубив и желба да коментирам за тоа како јас го доживувам оргазмот

еве ќе ти одговорам-на убав начин го доживувам оргазмот,неколку пати во чинот,не сум глумела досега
и верувам дека окситоцинот држи вода,го прави убав целиот сексуален чин

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
лена штом стигнав до делот со клиничка смрт,изгубив и желба да коментирам за тоа како јас го доживувам оргазмот

еве ќе ти одговорам-на убав начин го доживувам оргазмот,неколку пати во чинот,не сум глумела досега
и верувам дека окситоцинот држи вода,го прави убав целиот сексуален чин
Убав да, но каков убав?
Убаво е сестрано:)
(ако сакаш одговори, ако мислиш дека убаво е доволно тогаш доволно е,
не би навлеговала во табу теми, се работи за чувствата и споредбите кои ме интересираат)
:)

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
мила лена некои работи кои те интересираат незнам на кој начин да ти ги објаснам,не се за мене табу теми и радо би одговорила
ама еве те оставам со широк дијапазон на размислување за зборот -убаво- кој замене значи многу

ме интересира како ти размислуваш на оваа тема,освен делот со смртта да го изоставиш?:p

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
мила лена некои работи кои те интересираат незнам на кој начин да ти ги објаснам,не се за мене табу теми и радо би одговорила
ама еве те оставам со широк дијапазон на размислување за зборот -убаво- кој замене значи многу

ме интересира како ти размислуваш на оваа тема,освен делот со смртта да го изоставиш?:p
Оргазмот би го опишала како неопишлив:)
Момент во кој милиони клетки во телото се спремаат за востание на хормоните,
момент во кој имаш чувство дека си стопен во партнерот, момент во кој мислиш дека си едно со се околу.
Би го опишала како бран во океанот(бранот би било чувството, океанот телото)
Почнувајќи од мало бранче,
кое се станува се помоќно и се движи по телото,настанува бура на емоциите која те носи.
Посакуваш да гребеш да ги зариеш ноктите во грбот на партнерот,
да гризеш,
да испушташ необични тонови и звуци од себе.
И најпосле да викаш доживувајќи неверојатна екстаза.Го пронаоѓаш животинското во себе во тој момент,доживуваш неверојатен спој на возбуда,посакување, пеперутки по целото тело,
женственост,полудување..
Така од прилика:)

monika88

Истакнат Член
1 април 2013
453
645
193
36
Неготино
Да не се лажеме - сексот без оргазам е како Нова година без елка
icon_e_biggrin.gif
Да, може да биде убаво, но ништо без финиш. Мојот совет е да не глумите никако, да убаво ми беше, типчето си легнува и си заспива, а вие зјапате во таван и броите ѕвезди. Мислам, нема смисла, си го скратувате сопственото задоволство, за да не нарушите нечие его. Се согласувам дека 90% од машките се толку внесени што не можат дури и да познаат кога доживувате оргазам, а кога глумите, што е жалосно!

Пробај со разговор, отворено, секако повеќе ќе те цени и ќе те сфати, кажи му без срам што те возбудува, наместо да глумиш и да се измачуваш. Од искуство кажувам дека тоа повлекува и други прашања од типот - што ми е мене, дали е се во ред со мене, да не сум фригидна, што ми фали? - а никој не го заслужил тоа само затоа што партнерот е неспособен и себичен. Поздрав

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati and Solstice

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Да не се лажеме - сексот без оргазам е како Нова година без елка
icon_e_biggrin.gif
Да, може да биде убаво, но ништо без финиш. Мојот совет е да не глумите никако, да убаво ми беше, типчето си легнува и си заспива, а вие зјапате во таван и броите ѕвезди. Мислам, нема смисла, си го скратувате сопственото задоволство, за да не нарушите нечие его. Се согласувам дека 90% од машките се толку внесени што не можат дури и да познаат кога доживувате оргазам, а кога глумите, што е жалосно!

Пробај со разговор, отворено, секако повеќе ќе те цени и ќе те сфати, кажи му без срам што те возбудува, наместо да глумиш и да се измачуваш. Од искуство кажувам дека тоа повлекува и други прашања од типот - што ми е мене, дали е се во ред со мене, да не сум фригидна, што ми фали? - а никој не го заслужил тоа само затоа што партнерот е неспособен и себичен. Поздрав
Мислиш на некого посебно,
или општо си кажуваш?