Чет муабети (ти реков-ми рече)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Абе таков спектакл ни еден македонски пеач нема да направи додека сум жива. И точка. За мене е дискусијата завршена. А те овој на Ушче 2013 сега во Јуни...
Ама немој да се затвораш на балканов бе девојче... Прошири го хоризонтот.
А ако си запнала толку за овие простори, еве сигурен сум иако не присуствував дека Црвена Јабука направиле подобра забава од ова. Сигурноста ја докажувам што на облогот го ставам животов... :)

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Ама немој да се затвораш на балканов бе девојче... Прошири го хоризонтот.
А ако си запнала толку за овие простори, еве сигурен сум иако не присуствував дека Црвена Јабука направиле подобра забава од ова. Сигурноста ја докажувам што на облогот го ставам животов... :)

Нема шанси. Не споредувај некои кои порано ја започнале кариерата.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Во ред. Земи ја Јелена Томашевич.
Вокал, стас, аранжман на песни...
Нека направи концерт таа, и дотичната.
Што мислиш кој ќе има повеќе на квалитет?

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Во ред. Земи ја Јелена Томашевич.
Вокал, стас, аранжман на песни...
Нека направи концерт таа, и дотичната.
Што мислиш кој ќе има повеќе на квалитет?

Денес не се гледа само да знаеш да пееш и да се облечеш како кралица и да не мрдаш од микрофонот. Денес треба да имаш изглед, да бидеш голем аниматор, да знаеш да пееш, гардероба,шминка,озвучување, Целосен пакет...

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Arkantos незнам зашто се трудиш да докажуваш некому што е добра музика.
Јас се согласувaм со тебе, ги обожувам Црвена Јабука и сметам дека прават освен убава и квалитетна музика, за разлика од Карлеуша, но мораш да прифатиш дека едноставно има луѓе кои се фанатици и по таквиот правец во музиката(ако воопшто можам да го наречам правец наместо кривец :D) и си слушаат тоа без проблеми. Нивен живот, нивен избор.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Денес не се гледа само да знаеш да пееш и да се облечеш како кралица и да не мрдаш од микрофонот. Денес треба да имаш изглед, да бидеш голем аниматор, да знаеш да пееш, гардероба,шминка,озвучување, Целосен пакет...
:unsure
Во минатото и денес и во иднина пејачот треба да знае да пее, танцувачот да танцува, ѕидарот да ѕида. Тука нема сиво, тука или црно или бело, или знаеш да пееш или не знаеш.
Точно, во право си, пејачот треба да знае да ја расположи публиката, пејачот треба да знае да направи публиката да пее заедно со него. Признавам, така е. Ама ова треба да оди после тоа пејачот да има добри вокални способности.
И извини... ама оваа од убавина нема ни У. Се’ тоа силикон. Се’ тоа шминка, да ја видиш без шминка :frantic

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
:unsure
Во минатото и денес и во иднина пејачот треба да знае да пее, танцувачот да танцува, ѕидарот да ѕида. Тука нема сиво, тука или црно или бело, или знаеш да пееш или не знаеш.
Точно, во право си, пејачот треба да знае да ја расположи публиката, пејачот треба да знае да направи публиката да пее заедно со него. Признавам, така е. Ама ова треба да оди после тоа пејачот да има добри вокални способности.
И извини... ама оваа од убавина нема ни У. Се’ тоа силикон. Се’ тоа шминка, да ја видиш без шминка :frantic

Ај не збори нешто ко не знаеш. Не е сета од пластика. Иако тоа многумина го мислат. И без шминка е супер ја имам видено баш после спиење.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Arkantos незнам зашто се трудиш да докажуваш некому што е добра музика.
Јас се согласувaм со тебе, ги обожувам Црвена Јабука и сметам дека прават освен убава и квалитетна музика, за разлика од Карлеуша, но мораш да прифатиш дека едноставно има луѓе кои се фанатици и по таквиот правец во музиката(ако воопшто можам да го наречам правец наместо кривец :D) и си слушаат тоа без проблеми. Нивен живот, нивен избор.
Морам да признам дека тоа е мојот проблем.
Прифаќањето... Ваквите работи тешко ги џвакам.

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Каква врска има годината кога ја започнале кариерата со квалитетот?
Или те бива или не. Карлеуша не ја бива.
Ти сакај си ја, никој не ти брани.
Денес не се гледа да знаеш да пееш, денес се гледа колку тато има пари да ти ја плати кариерата.
Затоа постојат милион такви "спектакли" како Карлеуша.
Кажи ми ова ли е пеење и излед?????

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and Gemini

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Ај не збори нешто ко не знаеш. Не е сета од пластика. Иако тоа многумина го мислат. И без шминка е супер ја имам видено баш после спиење.
Си спиела со неа најверојатно. Можеби и братучетка (прва) ти е .. којзнае.