Сакам да кажам/Сакам да прашам

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Смирено смирено... Или што би рекле браќата Албанци „Кадале“ ... Не се нервирај толку :) Секој има свое право на изразување... Јас можам и на латински да пишувам ако сакам - и ако тоа е мој начин на изразување.
Тука викаат кадаљ, кадале е премногу културно. :D

Може и кадаљ шоч, или кадаљ бре џаљ (смири се бе дете). А ја иначе стварно не знам шта фали српском језику, па јеботе мени кокерке из Скопља свакад ми кажу - ложим се на тебе кад ми причаш српски, а ја их само цимам са екипом из БеГе-а поред мене и глумим као оно знаш, боли ме к*рац, знаш ме знам те, ако ме разумеш.

Too much?

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Неможам да сфатам,
како е можно да постојат луѓе, кои се толку гладни за уште.
Уште поголема куќа( иако имаат веќе една)
уште поубава кола( иако се вози Мерцедес слк)
уште поубав телефон( иако се има нормален добар телефон)
И како се љубоморни на се она што го имаш,
или се сладат на она што го немаш.
Поминав два саати со такви моабети,на кои се вклучував во моабет со:
-Да, така е.
-Да да, во право си..
-Аха..
-Ах незнаев тоа....

Грррррр,што е со луѓево?
Зарем навистина мислат дека е се во животот материјалноста?
Или е тоа некоја мерка на тоа кој, што постигнал или колку успеал во животот?

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
Ова веќе ги поминува сите граници. Па не знаеме веќе што има во храната...најпрво млеко сега сирењето канцарогени што се откриени до сега, а и уште колку има што не е истражувано. Па преку таквиот...
Ќе земам ќе отидам во планина ќе живеам. Ќе одлегувам домашни животни. Исто така и посадам овошје и зеленчук и житни растенија барем ќе има со што да го храниш добитокот и ќе знаеш што јадеш. Ова веќе нема смисла. Немам зборови.

M.Adams

Истакнат Член
16 јануари 2013
82
96
118
Антиталент сум за правење благо, ама баклавата со чоколадо веќе неколку години ми е прсти да излижеш.
Сега ја утнав, тукуречи чорба е станата. Ќе си пукнам од мака :place

• Ми се допаѓа
Реакции: Шмекси

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Најмногу ме нервира кога некој пишува српски или англиски во постот.Пр. денеска денот беше sunny if u know what i mean,и другиии србизми (punch) Или пак си купив јакна од тисучи еура божееее Петааааар! :| Или зборови од типот цура,хаљинче (facepalm) Тоа треба да се убие! Патриот бев, тоа и ќе си останам.
Ајт пријатно не ми се читаат веќе глупости на форумот и сељачизам до крајност!

:giggle Лепич бе,смири се :*
туку тисучу еура -ти е на хрватски јазик

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati