Тактика во додворување

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Зарем претерување со комплименти ќе биде ако ти рече некој „Сенката ти стои многу добро на бојата на очите“. „Имаш прекрасни гради“ „Фустанот ти е прекрасен“.
Никогаш нема да коментирам внатрешна особина на прв дејт или прв разговор. Ама надворешен... зошто да не, ако девојката си го поседува. Ако не го поседува нема да и’ приидам.
Дека имам убави гради,на прво пристапување?
Да,претерување е.
Ако некој е оженет или не,не е тоа доказ дека е добар заведувач,да се разбереме:svirka

• Ми се допаѓа
Реакции: steppenwolf

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Дека имам убави гради,на прво пристапување?
Да,претерување е.
Кој како гледа на нештата. Според мене не е. Може ќе те засрами. Ама не е претерување.
И не е претерување затоа што вие девојките, со градите, нозете и задникот-доколку ве дарил господ на тие места сте толку горди што секој коментар на таа сметка ве дига во облаци.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Кој како гледа на нештата. Според мене не е. Може ќе те засрами. Ама не е претерување.
И не е претерување затоа што вие девојките, со градите, нозете и задникот-доколку ве дарил господ на тие места сте толку горди што секој коментар на таа сметка ве дига во облаци.
Мисли си :sreken
На прво запознавање,сметам дека има доста други работи за коментирање отколку моите гради и нозе.
Ама ете,некој така заведел и се оженил :D
Боже сфашта(facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lepaa

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Мисли си :sreken
На прво запознавање,сметам дека има доста други работи за коментирање отколку моите гради и нозе.
Ама ете,некој така заведел и се оженил :D
Боже сфашта(facepalm)
Ах, освен одлични критичари и гатачи сме? :)
Така можам да заведам девојка на 26-27 години и повозрасна.
Кога ја заведов мојата сегашна жена беше тинејџер... Не можев да дадам таков комплимент, всушност не ни дадов комплимент.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Ах, освен одлични критичари и гатачи сме? :)
Така можам да заведам девојка на 26-27 години и повозрасна.
Кога ја заведов мојата сегашна жена беше тинејџер... Не можев да дадам таков комплимент, всушност не ни дадов комплимент.
Истото тоа го кажав во првиот пример, ама не го сфативте. Како и да е, секој со својот начин на освојување... Мојот бил успешен затоа сум женет... Е сега дали би успеал во овој век... Не знам :)
Нема гатачи,само базирање на постоечки постови.:)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Е тука ќе се надоврзам со оноа што погоре го спомнав. Ако по муабетот и спомнеш на цура дека има убави гради, таа ќе биде горда на своите гради. Ако и` кажеш дека е убава, ќе почне да мисли - каде ли ме загледуел типот.... И ќе се нервира у себе ама онака пријатно, за да после се продолжи во втора сесија каде ќе пристапиш малку порешително. Но и не пренападно. За да има за трета сесија. Е веќе после неколку сесии (5-6) почнуваш малку и да се исповедуваш со поконкретни комплименти.

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Arkantos

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Нема гатачи,само базирање на постоечки постови.:)
А тоа значи дека еден ист комплимент или коментар користам кај сите девојки? Не, не сум јас толку слаб со идеи :)
Еве за да нема место за збунувања ќе ти раскажам.
Бев на роденденска забава со ужасна турбо фолк музика. Стоев во ќош. Другар ми, ме запозна со братучетка од девојка му(славеничката) и ме замолија да и правам друштво а тие избегаа од забавата.
Пристапив со зезање за нејзината возраст, и местото на кое се наоѓа а таа наместо да ми возврати со иронија и да ни биде „забавно“ како што мислев, ми возврати со објаснување зошто е на местото, и така почнавме конверзација...
И не и’ се пофалив за мојот автомобил, ниту за моите патики, раскажав за мојот часовник што таа го забележа и објаснив дека е сентиментална вредност ништо повеќе.
- Сега? Сфати кој е мојот начин на освојување? :)

Проклет да е моментот кога кликнав „Прикажи игнорирана содржина“

• Ми се допаѓа
Реакции: МериСелест

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
А тоа значи дека еден ист комплимент или коментар користам кај сите девојки? Не, не сум јас толку слаб со идеи :)
Еве за да нема место за збунувања ќе ти раскажам.
Бев на роденденска забава со ужасна турбо фолк музика. Стоев во ќош. Другар ми, ме запозна со братучетка од девојка му(славеничката) и ме замолија да и правам друштво а тие избегаа од забавата.
Пристапив со зезање за нејзината возраст, и местото на кое се наоѓа а таа наместо да ми возврати со иронија и да ни биде „забавно“ како што мислев, ми возврати со објаснување зошто е на местото, и така почнавме конверзација...
И не и’ се пофалив за мојот автомобил, ниту за моите патики, раскажав за мојот часовник што таа го забележа и објаснив дека е сентиментална вредност ништо повеќе.
- Сега? Сфати кој е мојот начин на освојување? :)

Проклет да е моментот кога кликнав „Прикажи игнорирана содржина“
Офф лелее,и со клетви се служиме (facepalm) на еден обичен форум за дискутирање.
Да,тоа ми покажува дека си екселент во се,па дури и во заведување (facepalm)