Тактика во додворување

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Јас не те разбирам :zelen појаснување?
Поентата ми е дека толку се ретки што не се ни малцинство туку обична колатерална штета. Добро, безвезе ја формулирав реченицава. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena and Arkantos

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Поентата ми е дека толку се ретки што не се ни малцинство туку обична колатерална штета. Добро, безвезе ја формулирав реченицава. :)

Ми се допаѓа тоа што признаваш :D
Сега сум задоволна и ќе го занемарам фактот дека ме нарекуваш колатерална штета :p :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Јас пак се согласувам со dystopian
Тоа не ме прави девојка но неубави манири,но секој може да мисли што сака.
Да не го избегнуваме фактот дека пристапот кој го опиша Аркантос не дека му фали нешто,но во оваа денешница,кој и да пристапи така,по дифолт на онаа другата половина од 99% од машките со поинаков пристап,овој би изгледал навистина дури и ,,лигав,,(простете на изразот,не најдов по соодветен па го презедов од другиот пост.
За првиот пристап и не треба некое посебно претерување со комплименти полни со ,,поезија,,.
Едноставноста секогаш е подобра,посоодветна,ем полесна,ем по пријатна за проголтување,без да се претерува.
Ке има време кога да си искажуваме посебни зборови,кои ке бидат наменети само за нас и без цел за ,,освојување,,.

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Тоа што денес се потребни стројници ми дава до знаење дека маживе станале... пи*ки. Јас да сум женско, и да ми застане некој и да ми рече „еј го знаеш оној, е оној де, е тој те свиѓа“ има да го отерам у три лепе пи*де материне. (со извинение)
И се’ уште тврдам дека оние машки кои што се одлучуваат на толку неубав начин на пристап и стројници не се машки со гордост туку се машки без никаков капацитет на дијалог.
Нека се обиде некоја да ме навреди, во истиот момент ќе си го свитка опашот и од фраерка ќе излезе нешто сосем спротивно.
Истиот муабет беше правен на друг форум, и не, ептен не си во право. Значи по твоја логика јас треба да дозволам некоја да ми се препичава, да ме понижува, индиректно да ми потенцира "i have a vagina, so i make the rules." и сето тоа јас треба да го трпам, во спротивно јас сум пи*чка?

Реков претходно кои се денес "мажите со муда". Оние што одат по тактика - од сто, кај една ќе упали. Баш им е гајле што јадат во просек по 5 корпи во вечер, ако ќарат една, јаки мажишта се. Ма немој молим те. Тоа за мене се обични сељаци без трунка достоинство.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selene and melpomena

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
И тука оди она... Секој со својот вкус. Мене ми се допаѓа да бидам лигав и поетичен од првиот до последниот ден.
Секогаш сум сакал и сакам да посветам внимание на женските со таков начин, лигав и поетичен. И воопшто не сметам дека е лошо, башка сум забележал воздишки од восхит кај 90% од девојките со кој сум бил, од девојките кои ми се пријателки(оти и нив им делам комплименти). Е во тие 10% спаѓаат онаа група на девојки кои не се навикнати на внимание.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Истиот муабет беше правен на друг форум, и не, ептен не си во право. Значи по твоја логика јас треба да дозволам некоја да ми се препичава, да ме понижува, индиректно да ми потенцира "i have a vagina, so i make the rules." и сето тоа јас треба да го трпам, во спротивно јас сум пи*чка?

Реков претходно кои се денес "мажите со муда". Оние што одат по тактика - од сто, кај една ќе упали. Баш им е гајле што јадат во просек по 5 корпи во вечер, ако ќарат една, јаки мажишта се. Ма немој молим те. Тоа за мене се обични сељаци без трунка достоинство.
Во ниту еден момент не реков дека треба да го трпиш. Реков нека проба некоја мене да ме навредува итн, има да и вратам на лесен и убав начин, па после да биде дека извртувам муабети и од фраерка да излезе нешто сосем друго.
Е машките кои одат со стројници а не очи во очи, се плашат оти нема да знаат како да реагираат на навреда.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ко шо рече Електра... Финти со БМВ, сакич од тисучу еура, златен ланец и пуцаљка цел шаржер на гага пиќе до цура коа ќе се уклопи у еден карактер се добива the simptom of being seljak.

Дистопиан донекаде си у право дека бројката на вулгарен пристап расте правопропорционално и со женските кои сакаат така да бидат третирани. Но еве ќе го земам примерот на Аркантос. Да, клише е, но сепак не е навредлив за цурите. Начинот со пиење да стигнеш до цура е далеку покукавички отколку да вдишеш
длабоко и да и` пријдеш да свртиш муабет. Машките се плашат од одбивање и затоа се преклапаат на овој покукавички принцип. Цурите само се уклапаат у тоа. Има оние кои не сакаат таков пристап и успеваат на крај да најдат некој што ќе ги улови поинаку.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Нагласено беше дека,,се што е претерано,,не е нешто за уживање.
Но секое тенџере си има свое капаче,на кој му се претерува нека си претерува,на кој му се ужива во таквите претерувања нека си ужива,.
Да му лупам еден куп комплименти или обратно на некој кој прв пат го гледам,нека ме извини ама тоа не ми прија,се знае дека е извештачено и не реално.
Море итекако сум навикната на внимание,кое задолжително треба да го има,ако не постои внимание,не постои причина за ништо заедничко.
Но на прв пристап клечење на колена?
Не благодарам,клекни малку подесно од мене,ма и полево да е,не ми смета. :D

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Нагласено беше дека,,се што е претерано,,не е нешто за уживање.
Но секое тенџере си има свое капаче,на кој му се претерува нека си претерува,на кој му се ужива во таквите претерувања нека си ужива,.
Да му лупам еден куп комплименти или обратно на некој кој прв пат го гледам,нека ме извини ама тоа не ми прија,се знае дека е извештачено и не реално.
Море итекако сум навикната на внимание,кое задолжително треба да го има,ако не постои внимание,не постои причина за ништо заедничко.
Но на прв пристап клечење на колена?
Не благодарам,клекни малку подесно од мене,ма и полево да е,не ми смета. :D
Зарем претерување со комплименти ќе биде ако ти рече некој „Сенката ти стои многу добро на бојата на очите“. „Имаш прекрасни гради“ „Фустанот ти е прекрасен“.
Никогаш нема да коментирам внатрешна особина на прв дејт или прв разговор. Ама надворешен... зошто да не, ако девојката си го поседува. Ако не го поседува нема да и’ приидам.