Тактика во додворување

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Во ниту еден момент не реков дека треба да го трпиш. Реков нека проба некоја мене да ме навредува итн, има да и вратам на лесен и убав начин, па после да биде дека извртувам муабети и од фраерка да излезе нешто сосем друго.
Е машките кои одат со стројници а не очи во очи, се плашат оти нема да знаат како да реагираат на навреда.
Знам јас многу убаво како да изреагирам на навреда, но зошто да се ставам во таква ситуација без потреба? Која е па она мене да ме навредува in the first place? А и не верувам дека ќе добиеш шанса да реагираш, едноставно ќе ги преврти очите вака некако - :rolleyes:, ќе ти каже да не ја замараш многу многу и ќе се сврти на другата страна. А да се расправаш со припроста гуска не бива, нели?

Јас не се сеќавам кога последен пат сум запознал девојка без посредник, едноставно е, учев од туѓите грешки, дел од моите другари мораа да научат важна лекција на потешкиот начин (како примерот од првиот пасус, интересна приказна). Тоа не ме прави п*чка, туку значи дека имам гордост и достоинство. Лесно ти е на тебе, 8 години веќе си "осигуран".

:zelen

Машките се плашат од одбивање и затоа се преклапаат на овој покукавички принцип.
Машките не се плашат од одбивање, машките имаат гордост и не сакаат арогантно одбивање. Никој не бара од девојките да им шират нозе на секој што ќе им се пушти, но ако ти се пуштил културно но не ти се допаѓа, што е толку тешко да го одбиеш културно, нели?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Зарем претерување со комплименти ќе биде ако ти рече некој „Сенката ти стои многу добро на бојата на очите“. „Имаш прекрасни гради“ „Фустанот ти е прекрасен“.
Никогаш нема да коментирам внатрешна особина на прв дејт или прв разговор. Ама надворешен... зошто да не, ако девојката си го поседува. Ако не го поседува нема да и’ приидам.
Не, тоа шо Мели, па и јас мислиме е дека првите зборови на првиот пристап сепак смешно делуваат ако речеш дека цурата има многу убав кармин - дали би сакала да го испроба. Едино ако после муабетот што ќе го направи (здраво здраво јас сум тој и тој) при крајот спомне дека убаво изгледа, би звучело попријатно за цурата. Повеќето цури сакаат да ги оставаш малку да мислат. Ако уште у старт им делиш комплимент за све и свашта така им го дигаш егото и ќе те гледаат одгоре. Додека после муабетот (ако добро ви тргне) и` спомнеш дека убаво изгледа, ќе се запраша - А што, а како ме гледа он, а дали беше поради фустанот, а дали поради тело... И ќе имаш иницијација за следно гледање со истата цура.

• Ми се допаѓа
Реакции: melpomena

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
dystopian Тогаш еден минус за тебе, во моја гледна точка. Вака виртуелно ми гледаш кабожен сам да освоиш девојка :)
Како и да е, нема да се расправам само ќе речам „Колкава разлика има кога те гледам како се смешкаш и кога те слушам како зборуваш“ и ќе си заминам.
А за тоа „осигуран“. Не е така. Имам помлада жена ептен помлада. Ако не ја освојувам секој ден... отиде жената јабана.

• Ми се допаѓа
Реакции: steppenwolf

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Машките не се плашат од одбивање, машките имаат гордост и не сакаат арогантно одбивање. Никој не бара од девојките да им шират нозе на секој што ќе им се пушти, но ако ти се пуштил културно но не ти се допаѓа, што е толку тешко да го одбиеш културно, нели?

Некои,не сите ...се плашаат од одбивање после одредени добиени корпи...
Има чувство на страв дека ке испадне лузер во очите на типката...
Не можеш да кажеш дека некој не се плаши...
Набиен комплекс и страв баш од неуспех.
Ако ти не си попил 100 корпи некој попил и едноставно нема доволно храброст од пријдување...
Ми има кажувано еден другар по добиени три корпи.Се плашеше да и пријде на едно девојче.
Постојано си велеше:Леле што ако ме одбие,што ако ме исмее што ако вака испадне или онака.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Знам јас многу убаво како да изреагирам на навреда, но зошто да се ставам во таква ситуација без потреба? Која е па она мене да ме навредува in the first place? А и не верувам дека ќе добиеш шанса да реагираш, едноставно ќе ги преврти очите вака некако - :rolleyes:, ќе ти каже да не ја замараш многу многу и ќе се сврти на другата страна. А да се расправаш со припроста гуска не бива, нели?

Јас не се сеќавам кога последен пат сум запознал девојка без посредник, едноставно е, учев од туѓите грешки, дел од моите другари мораа да научат важна лекција на потешкиот начин (како примерот од првиот пасус, интересна приказна). Тоа не ме прави п*чка, туку значи дека имам гордост и достоинство. Лесно ти е на тебе, 8 години веќе си "осигуран".

:zelen

Lad I`m afraid но маалку грека си. Повеќе е таа гордост и страв од одибање. Арогантни имаш, ама не значи дека сите се. Ама пошто у старт ја имаш таа перцепција кон цура, затоа посапуваш така. Храброст се собира, се пробуе и од едно здраво здраво ипак полигички е да не јадеш толку често корпи, Нормално, ако не си Стеф. :zelen:

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не, тоа шо Мели, па и јас мислиме е дека првите зборови на првиот пристап сепак смешно делуваат ако речеш дека цурата има многу убав кармин - дали би сакала да го испроба. Едино ако после муабетот што ќе го направи (здраво здраво јас сум тој и тој) при крајот спомне дека убаво изгледа, би звучело попријатно за цурата. Повеќето цури сакаат да ги оставаш малку да мислат. Ако уште у старт им делиш комплимент за све и свашта така им го дигаш егото и ќе те гледаат одгоре. Додека после муабетот (ако добро ви тргне) и` спомнеш дека убаво изгледа, ќе се запраша - А што, а како ме гледа он, а дали беше поради фустанот, а дали поради тело... И ќе имаш иницијација за следно гледање со истата цура.
Истото тоа го кажав во првиот пример, ама не го сфативте. Како и да е, секој со својот начин на освојување... Мојот бил успешен затоа сум женет... Е сега дали би успеал во овој век... Не знам :)

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
dystopian Тогаш еден минус за тебе, во моја гледна точка. Вака виртуелно ми гледаш кабожен сам да освоиш девојка
Како и да е, нема да се расправам само ќе речам „Колкава разлика има кога те гледам како се смешкаш и кога те слушам како зборуваш“ и ќе си заминам.
А за тоа „осигуран“. Не е така. Имам помлада жена ептен помлада. Ако не ја освојувам секој ден... отиде жената јабана.
Не е минус од моја гледна точка, солидно ми оди. Поентата ми е едноставна, ако статистички гледано многу ти се поголеми шансите да налеташ на идиотка, зошто би ризикувал непотребно кога можеш да влезеш со искалкуран ризик? :)

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не е минус од моја гледна точка, солидно ми оди. Поентата ми е едноставна, ако статистички гледано многу ти се поголеми шансите да налеташ на идиотка, зошто би ризикувал непотребно кога можеш да влезеш со искалкуран ризик? :)
Затоа што мразам стројници, и затоа што сметам дека врската е помеѓу двајца... Ако не успеам сам да ја освојам без некој да ми помогне, нека не ја освојам... здравје Боже не е последна на веков и светов.

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Lad I`m afraid но маалку грека си. Повеќе е таа гордост и страв од одибање. Арогантни имаш, ама не значи дека сите се. Ама пошто у старт ја имаш таа перцепција кон цура, затоа посапуваш така. Храброст се собира, се пробуе и од едно здраво здраво ипак полигички е да не јадеш толку често корпи, Нормално, ако не си Стеф. :zelen:
Стеф си е посебна приказна... :D

Најозбилно тврдам дека немам страв од одбивање. Не сум ниту најубавиот ниту најпаметниот човек на планетата па да очекувам дека секоја девојка на светот едвај чека да и се пуштам. Она што ме иритира е арогантното одбивање. Истото го рекле и другари со кои сум правел муабет, за истото беше дискутирано и на кајгана и скоро сите машки се согласија со Сусаро околу темава.

Ќе го повторам истото, нема што јас да собирам храброст (ко којзнае што да е) кога многу ми се поголеми шансите да налетам на арогантна гуска. Нема да си дозволам да добијам корпа од 10 кокошки за да стигнам до таа една која е културна и знае како да направи муабет на ниво. Боље ми е да сум 'п*чка' со гордост.
Затоа што мразам стројници, и затоа што сметам дека врската е помеѓу двајца... Ако не успеам сам да ја освојам без некој да ми помогне, нека не ја освојам... здравје Боже не е последна на веков и светов.
Па добро, не сум ни јас до толку. Доволно е стројникот да ти каже каков тип на девојка е другарка му, објективно да си ги процениш шансите, да ја запознаеш преку него и после тераш сам. Посредникот само го иницира запознавањето, понатаму нема никаков удел.