Знам јас многу убаво како да изреагирам на навреда, но зошто да се ставам во таква ситуација без потреба? Која е па она мене да ме навредува in the first place? А и не верувам дека ќе добиеш шанса да реагираш, едноставно ќе ги преврти очите вака некако - , ќе ти каже да не ја замараш многу многу и ќе се сврти на другата страна. А да се расправаш со припроста гуска не бива, нели?Во ниту еден момент не реков дека треба да го трпиш. Реков нека проба некоја мене да ме навредува итн, има да и вратам на лесен и убав начин, па после да биде дека извртувам муабети и од фраерка да излезе нешто сосем друго.
Е машките кои одат со стројници а не очи во очи, се плашат оти нема да знаат како да реагираат на навреда.
Јас не се сеќавам кога последен пат сум запознал девојка без посредник, едноставно е, учев од туѓите грешки, дел од моите другари мораа да научат важна лекција на потешкиот начин (како примерот од првиот пасус, интересна приказна). Тоа не ме прави п*чка, туку значи дека имам гордост и достоинство. Лесно ти е на тебе, 8 години веќе си "осигуран".
Машките не се плашат од одбивање, машките имаат гордост и не сакаат арогантно одбивање. Никој не бара од девојките да им шират нозе на секој што ќе им се пушти, но ако ти се пуштил културно но не ти се допаѓа, што е толку тешко да го одбиеш културно, нели?Машките се плашат од одбивање и затоа се преклапаат на овој покукавички принцип.