Лажење за бројот на партнери?

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Тешко е да се каже дали мажите или жените повеќе лажат.Тоа зависи од културните разлики, личниот морал и многу други нешта.Во нашето општество жените мора повеќе да лажат затоа што во сета маскулиност на балканското поимање, мажот наводно има повеќе право на слободен живот од жената,помалку е општествено дискриминиран и неговите лаги полесно поминуваат.
Затоа жената мора да развива поделикатни форми на лажење со кои ќе ја задржи леснонарушливата слика за себе,а во исто време ќе ја протурка својата скриена агенда.Овде мажите почесто лажат за ситници,а жените за крупни нешта.На пример мажот секогаш ќе излаже колку партнерки имал,обично ќе каже повеќе...Жената ќе го стори истото ама во обратна насока,ќе прикаже помалку партнери а сето тоа заради споменатите причини

Љубовта е сочинета од мали слатки лагички.Таа и не би била воопшто скокотлива ако се се открива.Но дали и за лажењето на бројот на партнери?Што воопшто се добива со тоа?

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Жените со намалувањето на бројот добиваат етикета дека се фини, чисти, итн итн итн, со еден збор Девици.
Мажите со зголемувањето на бројот стануваат преку ноќ Дон Жуан.

Колку само се лажат.

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Кој л'же себе си се лже
Незнам стфарно па на крај краева што е битна цифра на партнери
Некад и мноо малце е поубаво и поекспиранс од много 'много'
И докур некој ако имаја миљон пичке,џабе
а и онј што имаја малце а л'же дека имаја пуно, сам се л'же бре !!!

као наши кумуњари што имале по две : ) hah добар ги е муабет
"Ja на тфои године по две ги водеше"
Бареееееееееееј па ти бе чика колко си ги имаја, миљон
и плус ако си од онија што л'eш дека си имаја поише охоооо

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and MoonFairy

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
шо има да ме интересира бројка бе ? Мање битно со колку била пред мене, гајле ми е.

• Ми се допаѓа

Trouble

Староседелец
6 март 2012
1,516
2,611
1,123
Што ви е со темава бе?! :eek Што к*р ме занима мене или парвати или Аристократ или хуевр другиве дали лажеле за со колку легнале или шо постигнале со тоа... ма дај молим ти се (facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner and $3Я3|\||)&p&†Y

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Јас ако добро ја разбрав темава е дали кога си поблизок со партнер/ка му ја кажуваш целосната вистина колку партнер/ки си имал/а или тоа си го чуваш како своја работа или интима (не дека е тоа темата ама си зимам за право да ја изменам).
Не ретко кога сме поблиски со некого во подолга врска ни е сеедно за оваа тема па можам да гарантирам дека од љубопитство тука се појавуваат и првите расправии.
Најчесто е интересна и скокотлива тема и за двајцата ама понатака знае да премине во осудување и неодобрување по дознавањето за некоја врска од минатото на неговиот партнер (кај си можела со него и сл.).
Мислам дека никој не го интересира бројката туку со кого и каде биле претходните врски (зборам за партнерите,а прашања од другар и сл. не доаѓаат во обзир да се одговараат).

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Ignorance is bliss.

Ако знаеш некој со кого бил пред тебе нон стоп ќе се прашуваш како му/и било со претходниот/претходната и совеста ќе те убие. Па зошто раскинале, па како раскинале и само ќе си ја јадеш душата за џабе.

Партнерот е сега со тебе и сака да е со тебе, во спротивно не би бил. Може некое време да се издржи во врска во која не ти е убаво, ама по некое време тоа пука како тиква.

А ова за лажењево, многу нормално кога си помлад, да не речам уште го имаш детето во тебе. Секој зрел човек не треба со тоа да се замара. Љубовта би цветала повеќе ако сите се трудат да гледаат кон иднината на врската, а не кон минатото.

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Мене лично не ми е битно со колку и со кои бил пред мене( не е дека не сум прашала и дека не знам, само не се замарам околу тоа) ....што било пред мене поминало, битно ми е сега и понатаму... бројот некогаш ти носи искуство и лекција, а некогаш е само број...

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and Photographer

Photographer

Amoureux
23 февруари 2012
482
1,394
1,093
Јас мислам дека бројот не е битен, но сепак не би било добро да е преголем и се додека едниот партнер не се заинтересира, нема потреба од разговор на оваа тема меѓу нив. Сепак прашањата што следат подоцна можат негативно да влијаат на врската. Она што сакав да кажам е дека нема потреба да се лажи.

• Ми се допаѓа