Дали постои почеток и крај?

werewolf

Староседелец
5 март 2013
36
9
608
49
Не ме ни интересира : ) што ми мења у живот ако гу прочитам библију
да брат спију и с'нују дека сам на форум, ако крчу на глас, пријави ми га као офтопик hah
Па еве ако знаеш ти кажи ни, објасни ни како тој бог е почетак и крај, пали гаси : ) Хах

Ако не ти мења ништо, откачи се. Што ме прашуваш? Терај си животот и понатаму во беда и мизерија духовна.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Што бе да те демантирам? Да не кажа нешто паметно за да треба да трошам време на тебе.
А што паметно кажа ти? Еден куп неповрзани и несфатливи мисли полни фрустрација празни со аргументација?

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Ова сигурно не се дознава на форум. Ти требаат години наобразба за да го дознаеш тоа. Жалам не си ни на почетокот.
Точно во цутот на младоста сум и треба уште долг пат даизодам и мн корки леб да изедам и еве мене ми беше задолжително на фах да ја прочитам и Билијата и Куранот ама ти никако да објасниш како Бог е почеток и крај...повели објаснисе да видиме дали сме на почето,средина или крајот...

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
werewolf никој не те нападна,
сакаме само да го чуеме твоето мислење,
да ти кажа дека Бог е почеток и крај
но без аргументи.
И како што рече lady_blue
овде сме за тоа да дебатираме
и ок си е
секој да има различно мислење
а не сме овде да се вреѓаме или
слично.
И сеуште ме интересира што представува за тебе Бог?

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
DarkPassenger многу се курчиш. Ако некој има различно мислење остави го. Што се занесуваш.

Оф топик си, навредуваш, провоцираш, несоодветно се однесуваш. И покрај опомените не престануваш со несоодветното однесување? Последна шанса, те дели 1 казнен поен од месечно банирање. Искористи ја мудро.

• Ми се допаѓа
Реакции: Careforwhat

werewolf

Староседелец
5 март 2013
36
9
608
49
Оф топик си, навредуваш, провоцираш, несоодветно се однесуваш. И покрај опомените не престануваш со несоодветното однесување? Последна шанса, те дели 1 казнен поен од месечно банирање. Искористи ја мудро.

Банирај ме бе. Мислиш ми е гајле? И онака тука нема дискусија само провокации од атеисти.

Ова е мојот последен пост тука и онака. СО здравје останете.

• Ми се допаѓа
Реакции: mountian

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Ни го размрда форумов дечково, нели? Искрено од ваквиве болежливи тролови кои немаат никаква друга попаметна работа отколку да јадат бабури правејќи се паметни и поставувајќи прашања демек они сироти све знаат, не чуди каков им е социјалниот живот. Како мали, сигурно пателе од друштвото кое ги има исфрлено, исмејувано, злоставувано или пред се` јавно омаловажувано. Тие си наумиле на лична освета и граделе и граделе некакво си знаење кое хеј, може но и нема потреба да биде прифатено од масата. За да еден ден ја направат истата грешка. Само овој пат да бидат омаловажувани од друга маса на народ. Што доаѓа до оноа што го кажав погоре - циклично движење на работите. Само што овие не знаат да читаат сопствена историја и ги повторуваат истите грешки, мислекќи дека ќе направат нешто подобро а впрочем се казнуваат самите себе со својата игнорантност на сопствените постапки. They`ll never learn - do they?

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Во почетокот беше....... Кој почеток, почеток на што?
Постои ли навистина почеток, што било пред “почетокот“? еве она кое ние можеме да го согледаме, времето и просторот. Имаат ли тие почеток и крај? Кое е вашето мислење?
Моето мислење е дека не. Но повеќе ако се развие дискусија

П.С. Верските аспекти на ова прашање ве молам, на Религија, овде не.
Времето и просторот започнале заедно со почетокот на универзумот (Big bang-от). Дали имаат крај? Ако универзумот престане да се шири и почне да колабира, крајот би бил враќањето на универзумот во состојба на singularity. Но, поверојатно е дека универзумот ќе продолжи да се шири и понатака така да нема да има крај на времето и просторот.

Што било пред почетокот е вечна мистерија.