Демантирај ме ако можеш. Не ми кажувај кај треба да „терам“.
Што бе да те демантирам? Да не кажа нешто паметно за да треба да трошам време на тебе.
Демантирај ме ако можеш. Не ми кажувај кај треба да „терам“.
Не ме ни интересира : ) што ми мења у живот ако гу прочитам библију
да брат спију и с'нују дека сам на форум, ако крчу на глас, пријави ми га као офтопик hah
Па еве ако знаеш ти кажи ни, објасни ни како тој бог е почетак и крај, пали гаси : ) Хах
А што паметно кажа ти? Еден куп неповрзани и несфатливи мисли полни фрустрација празни со аргументација?Што бе да те демантирам? Да не кажа нешто паметно за да треба да трошам време на тебе.
Точно во цутот на младоста сум и треба уште долг пат даизодам и мн корки леб да изедам и еве мене ми беше задолжително на фах да ја прочитам и Билијата и Куранот ама ти никако да објасниш како Бог е почеток и крај...повели објаснисе да видиме дали сме на почето,средина или крајот...Ова сигурно не се дознава на форум. Ти требаат години наобразба за да го дознаеш тоа. Жалам не си ни на почетокот.
DarkPassenger многу се курчиш. Ако некој има различно мислење остави го. Што се занесуваш.
Оф топик си, навредуваш, провоцираш, несоодветно се однесуваш. И покрај опомените не престануваш со несоодветното однесување? Последна шанса, те дели 1 казнен поен од месечно банирање. Искористи ја мудро.
Gurdjieff?Бог = Почеток
Бог = Крај
Има и други формули за Бог, ама нив подоцна ќе ви ги кажам, ако заслужите.
Времето и просторот започнале заедно со почетокот на универзумот (Big bang-от). Дали имаат крај? Ако универзумот престане да се шири и почне да колабира, крајот би бил враќањето на универзумот во состојба на singularity. Но, поверојатно е дека универзумот ќе продолжи да се шири и понатака така да нема да има крај на времето и просторот.Во почетокот беше....... Кој почеток, почеток на што?
Постои ли навистина почеток, што било пред “почетокот“? еве она кое ние можеме да го согледаме, времето и просторот. Имаат ли тие почеток и крај? Кое е вашето мислење?
Моето мислење е дека не. Но повеќе ако се развие дискусија
П.С. Верските аспекти на ова прашање ве молам, на Религија, овде не.