Еден Златар си седел седел во својот дуќан и низ излогот ги гледал минувачите. Едно девојче се доближило до излогот.
Прекрасните очи добиле радосен сјај гледајќи во еден од изложените предмети.
Одлучно влегла во дуѓанот и со раката покажала кој една прекрасна сино тиркизна огрлица.
-За сестрами е, може да ми ја запаковате како поклон?
Златарот просто не си верувал и го прашал девојчето „Колку пари имаш“?
Девојчето се дигнало на прсти и отворило лимена кутија полна со неколку банкноти, ситни пари, школки и играчки. -Ќе биде ли доволно? прашала гордо -Сакав на постарата сестра да и купам поклон. Откако ја нема мајкани таа само работи и нема време ни за себе, а денес и е роденден и мислам дека поклонот многу ќе ја израдува. А нејзините ја имаат истата боја.
Трговецот и го спакувал поклонот и го дал на девојчето.
-Земи ја, внимавај и оди кај сестра ти. Таа гордо го земала поклонот и тргнала накај дома.
Час подоцна во дуќаноти влегла прекрасна девојка со коса боја на мед и со прекрасни сино тиркизни очи.
Ја ставила кутијата на пултот и прашала -Дали е ова купено од тука?
-Да госпоѓице? -Колку чини ова? -Во мојот дуќан цените се доверливи. Не можам да ти кажам. -Но мојата сестра имаше малку ситни пари, сигурно не можела да го плати ова.
Трговецот ја затворил кутијата и ја дал и рекол -Вашата сестра ја плати највисоката цена, даде СЕ што имаше.
леле .. мислам дека сепак си во право, му недостасуваме па има шанси да се вратиЌе се врати, ај да се кладиме?
Ај ќе гласаме кој е за( дека ќе се врати)
нека дигне рака
а кој е против нека дигне цела рака
има има, ама јас не пробав да го предомислам, освен ако ти си пробала да го направиш тоа сепак, го очекувам за брзо пак назадима некој кој може да го предомисли..но мислам дека си заслужи овој пат сам да одлучи
леле .. мислам дека сепак си во право, му недостасуваме па има шанси да се врати
има има, ама јас не пробав да го предомислам, освен ако ти си пробала да го направиш тоа сепак, го очекувам за брзо пак назад
хехене не,никакво обидување ти кажав ова го оставам на него.А,не мислев на нас кога реков некој да го предомисли..А,дека лесно се предомислува двете раце ги кревам хххх ! Не грижи се мислам дека за брзо ке биде до тебе
мутно е бе браааатИ четуваш со мене Прозорчето бе браааааааааааааат
мутно е бе браааат