Математика

Mistery :)

Истакнат Член
23 февруари 2013
145
188
143
математиката требало проблематика да се вика тој што ги измислил задачите сам да си ги решава .. :eek

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
математиката требало проблематика да се вика тој што ги измислил задачите сам да си ги решава .. :eek
Ама пак не постои проблематика која не се решава со математика.
Преку математиката се решава скоро се во природата.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and D.Kettering

rotkiviangela

Староседелец
10 август 2012
27
4
1,003
Јас немав многу големи проблеми со математиката,
ама, за да вне се расправам повеќе со неа- си се запишав на факултет кај шо нема .

14 декември 2012
12
3
3
34
Физика и хемија без математика? Мхм, можеби само основи. Разглабање проблеми у физика и тоа како бара познавања од математика.
Можеби зза физика треба но за хемија , математиката воопшто не е потребна. Јас знам одлично хемија, a математика воопшто.

Kalino.Mome

Полноправен Член
29 декември 2012
53
78
18
Многу сакам математика. Логична и во суштина едноставна, нема различни интерпретации, начинот го бираш сам, а крајот е секогаш ист. Секогаш кога седнував да учам, прво пишував домашно математика, а после ако ми останеше време и елан за другите предмети арно, ако не, пак арно. :D

Едно време мислев да се запишам на ПМФ, чиста математика, ама на крај се одлучив за нешто сосема поинакво. Раскрстив со математиката и се надевам дека нема да зажалам.

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Никогаш не ми била јака страна.
Нема ни да ми биде...
Ако не ја сфатиш од самиот почеток...
Нема ни понатаму...
Математика-проблематика.

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Од најомилен предмет , преку најлошата наставничка, до моја најголема проблематика.

Кој го положив предметот на факултет, славев исто како да сум дипломирала.

• Ми се допаѓа
Реакции: Anakin

Anakin

Истакнат Член
23 август 2012
869
977
203
не ми идела добро никогаш , и решив да се запишам на факс каде ја има помалку, тогаш не времето ги гледам предметиве на факултет викам супер овде нема математика освен статистика..и ја среќна, кога тоа да ти биле сите математики камуфлажирани у безопасни имиња :banghead , добро ,го завршив факултетот ама имаше трауми од типот цело факинг лето вежбаш математика и од морам да спомнам едно охридско идиотиште од професор шо очигледно ќе остаре само и спурено такво само за хебла у фаца беше :gjavol !!!!!!!!пс (wasntme)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
„Во математиката не ги разбираш работите. Едноставно се привикнуваш на нив...“

Тоа е тоа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims