Чет муабети (ти реков-ми рече)

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Најчесто ја и лејди Т кд спие куде мене за доручак кркамо тостови, вика дека ги прау најубаво на сфет
Не е до мене, до чашку ракиичку е што гу рокам док га стискам тост : )
море ти стискаш нешто друго :) признај :)

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Ајде луѓе среќен свети Трифун на сите што го слават и среќен ден на заљубените за заљубените. Јас не сум и затоа не ми честитате :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Caci

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Како беше тј муабет ја сам заљубен , ама у алкохол : ) такој да славу ги и двата празника : ) hhh
Ja ву прати прееска поруку на девојку ми 'хепи Валентајн на тебе, а на мене Трифун Костофски' : )
Вамо пуно с'лнце, а тамо ??

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
  • Ми се допаѓа
Реакции: Ночной охотник

МиГ 21

Староседелец
12 ноември 2012
1,252
2,458
1,133
Прилеп
Го прочитав ова некаде, па си викам ај да го копирам и поставам овде:
Многу е лесно да се окупира денот со приказни и муабети за Валентајн, бидејќи сите портали, сите весници и магазини работат на проверена шема - превод од англиски. Во поново време и од хрватски, ама тоа му доаѓа исто, бидејќи и Хрватите се католици.

Американците, како и за Божиќ и Нова Година, создаваат масовна хистерија за овој празник бидејќи така големите компании си ги полнат џебовите. Гајле им е нив за вашата љубов и чувства кон тоа момче со црно палто и гајле им е што ви се превртуваат наопаку зениците од возбуда кога ќе го почувствувате неговиот парфем на вашиот образ.
Свети Валентајн е толку многу застапен кај нас, бидејќи доаѓа со Кока Кола, зашто Мекдоналдс претерува со своите романтични оброци, но не смее човек да им се налути нив, тие се американски компании, тие своите кампањи ги прават на глобално ниво, вистинскиот проблем е во македонските менаџери коишто не се умешни и наметливи, во македонските новинари коишто се мрзливи и недоволно платени, во македонскиот конформизам, којшто толку лесно го прифаќа туѓото на сметка на нашето.
why-valentine.jpg
За среќа или несреќа, Македонија и Македонците, генерално се сметаат себе си за православни христијани. Како такви, со задоволство го слават Велигден, Бадник, Божиќ и сите прекрасни празници коишто нашата религија ги има во својот православен календар. Меѓу сите нив е и денешниот Свети Трифун, којшто НЕ... не е денот на пијаниците, тоа е денот на свети Трифун, заштитникот на лозарите, научете си ја сопствената вера.
Македонските христијани панданот на Валентин го слават на 30 септември на денот „Надеж вера и љубов“. Тоа е драги наши денот кога треба на својот сакан да му купите симболичен љубовен подарок, да се заврзете себе си во панделки и да го опсипете со бакнежи во уредената соба со црвени срциња.
Денес ќе напијам со моите пријатели чаша домашно црвено вино, бидејќи денес против Валентин се борам со мојот стар пријател Трифун, а љубовта... ја славам ден по мојот роденден, на почетокот на есента, на денот на маченичките Вера, Надеж и Љубовта.

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Сакам да прашам некој од администрација, зошто е баниран Knife? Не мислите ли дека претерувате со казнените поени?

(пред да ме сфатите ко да се карам, јас да си кажам дека само прашувам)

Барем на тебе немора да ти се ообјаснува дека таму одат само ,,најдобрите,, :D

И научи го веке еднаш правилото број 17.Никој немора ништо да ти објаснува. :gjavol и пофали се таму низ селото веке еднаш.

Јас пак не мислам дека претеруваат,и не дека правилата треба да се за сите исти,но колку толку мора за сите да важат.
А очигледно не важат,барем сега кога се обелоденија негативните поени апла се познаваат апсурдите.
Се надевам тоа ке се поправи.

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp and slb_bobo