Промена на статус - од сингл во врска

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Шо по мењање на статусот од сингл во врска? Исто прашање само обратно, што по мењање статус од врска во сингл.
Сум рекол на моето друштво дека коа иам цура може ќе се деси поретко дека ќе се глеаме, но никако да се запоставиме. ИСто важи за женско друштво и машко. Исто важи коа ќе зборам со цурата со која планирам да стапам у врска. Со таа разлика што комуникацијата е на сосема различен начин. Сум бил у врска и моето друштво го има забележано. Велам, забележано, не преречено до таа мера на дегутантност да морам да пристапам кон „кажување на мајка им“. Значи тука постои моментот на љубов и нелогичности, но ако се има желба и двете страни да се сочуваат, се наоѓа начин.

• Ми се допаѓа
Реакции: Wild_angel

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
На почеток на врска обично секое слободно време гледаш да го поминеш со љубениот. Најнормално, заљубени сте до уши да можете и во ве це ќе одите заедно. Не е точно дека време за друштво се нема. Што ќе биде во иднина ако се омажиш и имаш деца плус? Треба да ги исклучиш комплетно? А ќе ти требаат верувај, ќе посакаш пак понекое лудо излегување и глупирање со нив иако сега мислиш дека само тој ти е доволен па нека е и крај на светот.
Некогаш и тие претеруваат и треба да им се објасни убаво што и како, дека не можат да останат работите комплетно исти, баланс некој треба во секој случај. Можат да те остават да правиш како сакаш и да не ти ствараат притисок но веројатно им недостига дружбата со тебе или гледаат дека правиш класична грешка-опседнување со дечко и нагло запоставување на многу работи што до тогаш ти биле битни.
M.Adamas jas ne zboram za toa deka gi zapoatavuvam ili deka 'smetam' sum fatila decko pa drustvoto ne mi e potrebno,naprotiv toa se dve sosema razlicni raboti i sekoja e ednakvo vredna. No eve vo konkretniov moj slucaj,izminatava nedela sum se videla so niv 2 lpati,prethodnata isto tolku,sto e voobicaeno za nas kako drustvo. Ne vikam deka koga sum nemala decko ne sum se gledala sekoj vtor den(so ednata poso mi e poblisku) no normalno e sega da nemam isto tolku slobodno vreme,bidejki vo mojot zivot vlegol nekoj biten covek na kogo treba da mu posvetam del od svoeto vnimanie i slobodno vreme.
melpomena, komentarive ne se od istata drugarka za koja sme nemale razbiranje koga imala decko,tuku od drugata koja ni togas,a ni sega nema decko. jas ne go opravduvam svoeto ne razbiranje togas,no ete mozebi dodeka ne dozivees nema da znaes kako e.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Епа изгледа ние не сме те сватиле добро што си зборела :rolleyes:
Во глобала за се во животот сме си сами виновници и заслужници.
Ако ние знаеме како да се поставиме,работите ако не за брзо,кога тогаш ке се средат.
Овој твој да не речам проблем,го имаш изнесено повеке пати.Штом сеуште е нерешен треба нешто да се смени.:)
За да некој не разбере треба и ние да имаме разбирање.А тоа дали и кој колку има не ни имам намера да коментирам за приватен живот на некого што не го познавам.А уште помалку,немам намери да советувам,само си кажав мој став околу темата.

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Епа изгледа ние не сме те сватиле добро што си зборела :rolleyes:
Во глобала за се во животот сме си сами виновници и заслужници.
Ако ние знаеме како да се поставиме,работите ако не за брзо,кога тогаш ке се средат.
Овој твој да не речам проблем,го имаш изнесено повеке пати.Штом сеуште е нерешен треба нешто да се смени.:)
За да некој не разбере треба и ние да имаме разбирање.А тоа дали и кој колку има не ни имам намера да коментирам за приватен живот на некого што не го познавам.А уште помалку,немам намери да советувам,само си кажав мој став околу темата.
a jas samo te popraviv okolu tvojot komentar za mojot 'problem' :D

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Mila Kunis

Мислам дека ти е премногу обемен постот напишан па да не зафаќа премногу простор ќе те тагирам, затоа што и јас пишувам прилично долги постови :), но умеам и да бидам краток и јасен ама сега засега вака ;).

Зошто толку се гиржиш за другарките твои?
Јас можеби не ја знам премногу женската психологија, како размислуваат ова-она па ќе се обидам во глобала да ти кажам мое мислење па како сакаш прифати го.
Пријателите и другарите се менуваат т.е. секој си прави како што сака.И јас не верував дека е така,ама навистина е.Бевме другари 9 години па ете кој како му чини си направи и секој на секоја страна си тргна. Да се вратиме кон твојот пост.

Би те посоветувал да не обрнуваш премногу внимание за не многу битни работи како што ти велат другарките. Доколку ти сакаш да поминуваш повеќе време со дечкоти или со некој друг пријател нема никој право да ти наредува и да ти кажува што правиш.Ти си имаш свој живот и ти одлучуваш што понатаму.Мислиш доколку ним не му се укаже прилика дека нема да си прават како што сакаат и дека нема да ти се прават на Тошо?
Затоа ич не се грижи што велат другарките твои, патем доколку ти се вистински и блиски другарки штом гледаат дека си среќна со дечко ти штом е сосема разбирливо и јасно, тогаш зошто ти зборуваат,така?
Според мене сакаат да те разделат од него....

Ова е само мое мислење,напишано со добра намера па како сакаш сфати го.
Поздрав!

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Увек се наваѓа време и за другари и за девојку : )

Се согласувам со тебе,мислам дека дури и кога ке имаш партнер треба да посветиш мало внимание и на пријателите.
Пред некој период се скарав со една другарка за тоа.Пред да фатидечко секој ден заедно бевме,башка комшивки сме.
А од кога го фати демек за никој немала време,па кај него била па тој кај неа...Немаше време за една порака а не пак за кафе.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and parvati

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Се согласувам со тебе,мислам дека дури и кога ке имаш партнер треба да посветиш мало внимание и на пријателите.
Пред некој период се скарав со една другарка за тоа.Пред да фатидечко секој ден заедно бевме,башка комшивки сме.
А од кога го фати демек за никој немала време,па кај него била па тој кај неа...Немаше време за една порака а не пак за кафе.
Не викам дека нема такви „другарки“ ама не спаѓам во тие,дефинитивно :)
Моите се напнаа зашто кога имам за учење викам дека немам време за дружење, а искачам со дечкото оф леле:rolleyes:

МериСелест

Староседелец
24 април 2012
2,009
3,215
1,143
Не викам дека нема такви „другарки“ ама не спаѓам во тие,дефинитивно :)
Моите се напнаа зашто кога имам за учење викам дека немам време за дружење, а искачам со дечкото оф леле:rolleyes:

Добро е што не си од таквите сепак чувството да си оставен а цело време сте го делиле заедно е глупаво.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and Mila Kunis

goodgod

Истакнат Член
26 декември 2012
433
304
163
пред компјутер
Не е у тебе проблемот, тое е факт.
Си го исполнуваш денот со што ти сакаш така да биде и се чувствуваш убаво. Ако ти ти се другарки, ке си останат другарки а не утре да се карате за без веза (у првиот пост што пиша). Чисти глупости од твоите другарки, има 2 начини да разганичуваме.
1. Или не се почуствувале како е да се биде заљубен до срж во некој.
2 Или имаат болест, многу да љубоморат и завидуваат. Трето нема.
Така да, ако се оние вистинските другарки, треба да те подржуват и да ти помагаат на секој проблем ако сте блиски многу а не вака. Они изгледа не знаат дека ако некогаш стане крај на врската дека пак ке си до нив и дека ке ги подржуваш, тоа им е избришено, затоа продолжи си и правај го она што те прави среќна, батали другарки ке дојде време и на нив кога ке им биде исто, ти си напреднала значи.

Поздрав.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis