Зависи дали сакаш да студираш 7 години или 4-5 години
Сепак мислам дека редовно ќе го завршам кој и да е
А 7 години на кој се однесува?
Зависи дали сакаш да студираш 7 години или 4-5 години
Архитектонски
Студирам на машински така да зависи дали нешто те влече од машинство/механика/логистика па би можел да те упатам повеќе околу начинот на фунскионирање како и принципот на оценување.Кој професор каков е и слично
Според тебе кој смер на машински е најперспективен? Инаку татко ми е машински инженер и ми вика да не одам на машински, а повеќето од поблиските ми велат да го изберам градежен...
Сите од академски студии ти се перспективни, да речеме Моторни возила, Мехатроника, Логистика,Термичко,Автоматика...
Доколку си добар студент и ти фаќа главата, имаш шанса за екскурија во 4-та година, во Германија/Австрија каде што имаш шанси да се вработиш во некои гигантски фирми
Скопје или пак во помалите градови? Според мене Скопје има поголем избор, но сепак во помалите градови е помирна средина.
Мислења?
Во план сум за Скопје, економски, вие?
Темата не е само за матуранти, може да пишуваат и тие кои веќе се запишани или имаат завршено.
Мислам дека во Скопје е потешко ( барем на некои факултети),затоа јас во помал град си се запишав на факултет,супер е сега за сега