Каде на факултет?

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Архитектонски :D
Студирам на машински така да зависи дали нешто те влече од машинство/механика/логистика па би можел да те упатам повеќе околу начинот на фунскионирање како и принципот на оценување.Кој професор каков е и слично

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
Архитектонски :D
Студирам на машински така да зависи дали нешто те влече од машинство/механика/логистика па би можел да те упатам повеќе околу начинот на фунскионирање како и принципот на оценување.Кој професор каков е и слично

Според тебе кој смер на машински е најперспективен? Инаку татко ми е машински инженер и ми вика да не одам на машински, а повеќето од поблиските ми велат да го изберам градежен...

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Според тебе кој смер на машински е најперспективен? Инаку татко ми е машински инженер и ми вика да не одам на машински, а повеќето од поблиските ми велат да го изберам градежен...

Сите од академски студии ти се перспективни, да речеме Моторни возила, Мехатроника, Логистика,Термичко,Автоматика...
Доколку си добар студент и ти фаќа главата, имаш шанса за екскурија во 4-та година, во Германија/Австрија каде што имаш шанси да се вработиш во некои гигантски фирми :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Ringo Lise

Grim Reaper

Староседелец
14 февруари 2012
326
338
1,063
Here and there
Сите од академски студии ти се перспективни, да речеме Моторни возила, Мехатроника, Логистика,Термичко,Автоматика...
Доколку си добар студент и ти фаќа главата, имаш шанса за екскурија во 4-та година, во Германија/Австрија каде што имаш шанси да се вработиш во некои гигантски фирми :)

Јас разгледував и најинтересни ми се АФИ и Мехатроника, па живи и здрави ќе видиме :) Инаку фала за информација :cool:

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
спомна шмекси вработување во гигантса фирма туку млеетсе во април да дојдат од симесн в училиште ка јмене ида ме земат германија да видам ш ое живот... да ме видат таму како програмирам плц има да се зачудат..:):)

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Неколку години постара генерација од мене, имаше 10-тина души кои што беа на предавања ама во бифе.Значи најголеми бараби, џанкери, шесткаши и слично.Ама дечките правеа партал од возила, поправање и слично.Манијаци за коли беа, а теорија слабо им идеше.Отидоа на екскурзија во Германија, половина се вработија во мерцедес, половина во други исто така добри фирми.

x3m

Активен Член
17 февруари 2012
139
169
43
Скопје
Скопје или пак во помалите градови? Според мене Скопје има поголем избор, но сепак во помалите градови е помирна средина.

Мислења?

Во план сум за Скопје, економски, вие?:)
Темата не е само за матуранти, може да пишуваат и тие кои веќе се запишани или имаат завршено.

Ако си спремна да учиш се, да запознаеш секакви професори кои што ќе те буткаат се додека не научиш тоа што тие го сметаат за важно, ако сакаш да разбереш и научиш како рапидно се развиваат економиите на другите држави бидејќи кај нас и нема баш некоја поголема активност, ако те влече економија и така натаму, тогаш оди на економски. Таму може да се успее само ако се има волја за учење.

• Ми се допаѓа
Реакции: Marrie

x3m

Активен Член
17 февруари 2012
139
169
43
Скопје
Мислам дека во Скопје е потешко ( барем на некои факултети),затоа јас во помал град си се запишав на факултет,супер е сега за сега :)

Тоа што е лесно, не значи дека е добро и квалитетно...