Dali znae nekoj da mi odgovori kolkava e maksimalnata potroshuvacka na maslo vo motor od 1.5 dizel?
Имам Рено 19 1.9Д од 93-та тече од семеринг па на 1000 км километража не му фале 1л. масло.Toj del go znam ,ali toyota me ubeduvaat deka e normalno da mi trosi 1l na 1000km
Секој мајстор ке каже за тој случај дека не е во ред колата.znaci kolata e stara dve ipol godini. za da ja vratim i jas sakam ali toyota me ubeduva deka e normalno da torsi 1l na 1000 km go imaat zapisano toa i vo upatstvoto za rabota sto go davaat odkako ke ja kupis kolata ( proveriv i kaj drugi modeli na toyota vo site isto pisuva ne zavisno dali e dizel motor ili benzinec).gi prijaviv vo drzavna pazarna inspekcija i od tamu mi dojde izvestuvanje deka toyota e vo pravo.se konsultirav so advokat za da ja tuzam mi treba vestacenje i zamislete masinski fakultet ne pravi vestacenje za toyota,se javuvav i na nekoku privatni mi go dadoa istiot odgovor deka sorabotuvaat so toyota i deka ne mozat da mi izlezat vo presret .se nadevam samo deka vtorostepenta komisija na drzavna pazarna inspekcija ke mi odgovori pozitivno .a poucen od mojot slucaj ako saka nekoj da kupuva nova kola obavezno neka j abara knigata za upatsvo za koristenje i nikako kopuvanje na toyota vozilo