Предизвик за читање на книги - 2013

Challenge ACCEPTED - Difficulty leveL

• easy - 25 книги

Гласови: 8 28.6%
  • normal - 35 книги

Гласови: 9 32.1%
  • hard core - 45 книги

Гласови: 11 39.3%

• Вкупно гласале
    28
Статус
Затворена за нови мислења.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
750:6=125 Од недела што ќе речи цирка 18 на ден.
Готово. Утре ја почнувам Стивен Хокинг - A brief history of nearly everything.

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
Таа де. У Bucket листа ми е, да ја најдам само, ама не во дигитална форма.
Ако ја најдеш, пиши од кај си купил, јас ја симнав од пајретбеј ама се откажав после 50тина страни. Не можам да читам на компјутер. :)

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Имам над 250 книги во лаптоп кои ги собрав во текот на 2012 и повеќето чекаат да бидат прочитани. Јас го прифаќам предизвикот со 25 книги, со оглед дека една треба да ја прочитам во рок од 2 недели (I'm a slow reader :sram ) за да успеам сите 25 до крајот на 2013.

Дури и знам кои сакам да ги прочитам: American Psycho од Easton Ellis, As I Lay Dying од Faulkner William, Brave New World од Aldous Leaonard Huxley, Catch-22 од Joseph Heller, For Whom The Bell Tolls од Ernest Hemingway, Gone With The Wind од Margaret Michell, Lolita од Vladimir Nabokov, Of Mice And Men од John Steinbeck, On The Road од Jack Keroac, One Flew Over The Cuckoo's Nest од Ken Kesey, Shit My Dad Says од Justin Halpern, Slaughterhouse Five од Kurt Vonnegut Jr, Swann's Way од Marcel Proust, The Book Thief од Markus Zusak, The Great Gatsby од F. Scott Fitzgerald, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy од Douglas Adams, The Perks Of Being A Wallflower од Stephen Chbosky, The Picture Of Dorian Gray од Oscar Wilde, To The Lighthouse од Virginia Woolf, Ulysess од James Joyce, World War Z од Max Brooks (еднаш почнав одамна), и трите дела на Suzanne Collins: The Hunger Games, Catching Fire и Mocking Jay.

I accept the challenge! Ќе се обидам и повеќе. :sram

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија and Saladin

Рушен

Активен Член
22 октомври 2012
181
124
43
Се важат секаков вид на книги. И секако доколку приметам јас или вие дека содржината е земена од интернет не е со свои зборови, тогаш на читателот му се брише таа книга од листата.

Заборавив да напишам во воведниот пост и дека кога ќе пишувате име на книга и писател напишете и број на страници.

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Се важат секаков вид на книги. И секако доколку приметам јас или вие дека содржината е земена од интернет не е со свои зборови, тогаш на читателот му се брише таа книга од листата.

Заборавив да напишам во воведниот пост и дека кога ќе пишувате име на книга и писател напишете и број на страници.
Каква врска има бројот на страници?
Од кога книгата се вреднува само по бројот на страници?

Статус
Затворена за нови мислења.