Љубов преку интернет

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
штом сакаш одговори од искуство,еве да те удостојам и јас :D
пред да се сретнеш драга,почнува да се јавува и чувството на страв.
што ако во живо не си се допаднеме?...а секако дека во живо не е исто,може да биде и подобро но немора да значи.
мислам дека имам напишано некаде низ темава дека,една гестакулација,една узречица,или пак...мирисот па и многу други нешта можат многу нешта да променат.
вие едно ми кажувате јас друго прашувам нели е различно некој да запознаеш преку нет и одпосле да се видите и ако ја бива работава ок ако не пак ок но каква е таа платонска љубов која само преку нет се одржува јас тоа побарав да ми објасни парвати ....

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
не ми е битан мирис, гестикулација Мели : ) битно е поштовање и тија пеперутке што сакаф да искочиф на површину
едноставно сакам , тој е то, сакам гу туј особу, поштују гу, значи ми...
а за у живо ако се видимо, не ми е битно какфа е и у што е облечена и како мирише : )
битна е тај душа... тај магија од емоцие кои су обострани , знам дека су...
епа мене ми се битни ;)
нека ме поштује,нека има добру душу,тоа е неминовно.
ама нејкам да ми мирише на скару и на неиздепилиране мишке,и нејкам го ако на секој мој збор кд се видимо бар на прв состанок ми вика...ај да те е*у и гада,ај да те е*у и гада,ај да те е*у и гада....и такој :D
ама ете,сите не сме исти,затоа и дадов и мое лично искуство да прочита алба.

• Ми се допаѓа
Реакции: alba and slb_bobo

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
ни сам не се разбирам што сум пишал :) Имаше, ама после премина во нормална :)
eи Страхотни : ) кажи ми дали ти чустфуеше нешто за тој девојче и пред да се запознаете у живо ?
и дали ти беше важно после сфе какфа е и дали се колеба при облекувањето ? : ) hh

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
eи Страхотни : ) кажи ми дали ти чустфуеше нешто за тој девојче и пред да се запознаете у живо ?
и дали ти беше важно после сфе какфа е и дали се колеба при облекувањето ? : ) hh
Парва, мај мен :) женско секогаш се колеба за облека :)

Се заљубив пред тоа, пошо ја познавав малку :) после се нормализирав :)

• Ми се допаѓа
Реакции: pilot and melpomena

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
се сложувам со parvati,можно е да чувствуваш нешто за некој кој не го познаваш..
Дали е тоа љубов незнам...симпатија,платонска љубов,посакување,фантазија..некој производ ос сето тоа...
Знам дека можно е,
да сакаш да бидеш со таа особа,да ти ги окупира мислите,да биде во тебе..
Мислам дека реалната средба,само ке го потврди сето она што го чувствуваш..
Чудно е чувството да имаш такви силни емоции за некој кој и не си го видел..
Мислам и фантазијата игра добра улога во сета таа приказна..но сепак е убаво..не би сакала да престане..
што и да е...

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Да,но ниту една љубов не започнала пред претходна симпатија :)
Така е, ниту една љубов не започнала пред претходна симпатија,но и не секоја симпатија прерааснува во љубов :sreken :)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Ах бе parvati... Камо да го делев истово мислење со тебе. Ама некако искуството ме има каналирано друкчие да ги согледувам нештата.
Не е се до карактерот, мора напоменувам МОРА да има и до изгледот и до тоа како се држи. Карактерно може да пишува можеби колку сака елоквентни реченици на интернет, колку сака да имаме заеднички работи, ако ја нема онаа хемија која оди со изглед + начин на однесување во живо, паѓа као закон пред уставен. Значи, на нет може да се заљубиме во зборовите кои личноста ги пласира, но не и во самата неа. Може да се рече да ни даде поттик за запознавање но само толку. Другото е идеализирање.
Но еве да додадам уште нешто во врска со Фејсбукот. Кога ќе се спријателиш со некоја преку ФБ, ти имаш пристап кон сето она што го има таа пласирано. Во зависност колку има, Кај тебе може да ти се јави поттик но може и да добиеш презаситеност од она што ќе го видиш. ИСто како префиксот ПРЕ, што не значи НАЈдобро. Можеби ќе го изградиш ѕидот на недостижната, можда ќе ја оцениш како личност која е нивоа и нивоа изнад тебе, при што си викаш ај некоја друга. Може дури и да биде се` како што треба но едноставно подобро работите функционираат преку нет, пошо нели стравот во упознавање во живо ќе ги падне сите идеали што ги имаш изградено. Вака, барем си ја храниш душата некако. Затоа ќе се навратам на Trajche дека сепак социјализацијата во живо е можеби постаромодна, опфаќа помал круг, но има пореални резултати и може да те изгради како човек а не како некој кој нон стоп се разочарува од луѓето.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Ах бе parvati... Камо да го делев истово мислење со тебе. Ама некако искуството ме има каналирано друкчие да ги согледувам нештата.
Не е се до карактерот, мора напоменувам МОРА да има и до изгледот и до тоа како се држи. Карактерно може да пишува можеби колку сака елоквентни реченици на интернет, колку сака да имаме заеднички работи, ако ја нема онаа хемија која оди со изглед + начин на однесување во живо, паѓа као закон пред уставен. Значи, на нет може да се заљубиме во зборовите кои личноста ги пласира, но не и во самата неа. Може да се рече да ни даде поттик за запознавање но само толку. Другото е идеализирање.
Но еве да додадам уште нешто во врска со Фејсбукот. Кога ќе се спријателиш со некоја преку ФБ, ти имаш пристап кон сето она што го има таа пласирано. Во зависност колку има, Кај тебе може да ти се јави поттик но може и да добиеш презаситеност од она што ќе го видиш. ИСто како префиксот ПРЕ, што не значи НАЈдобро. Можеби ќе го изградиш ѕидот на недостижната, можда ќе ја оцениш како личност која е нивоа и нивоа изнад тебе, при што си викаш ај некоја друга. Може дури и да биде се` како што треба но едноставно подобро работите функционираат преку нет, пошо нели стравот во упознавање во живо ќе ги падне сите идеали што ги имаш изградено. Вака, барем си ја храниш душата некако. Затоа ќе се навратам на Trajche дека сепак социјализацијата во живо е можеби постаромодна, опфаќа помал круг, но има пореални резултати и може да те изгради како човек а не како некој кој нон стоп се разочарува од луѓето.

So.Damn.True!!!

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena