Дефиниција за БРАТ

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
БРАТ....( во другарска смисла )
личност што ти значи
личност на која веруваш
личност која можеш да и кажеш се
личност која несакаш да ја лажеш
не се слагате ???

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,691
3,871
1,183
личност што ти значи
личност на која веруваш
не се слагате ???
Не. За мене е само обичен збор, да не го викам на име и го нарекувам така :) Како шо викам пер цело време.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
личност што ти значи
личност на која веруваш
не се слагате ???
не се согласувам:nah

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
особа која имам најмногу поверење..личност која секогаш е тука за мене да ми поможи да ме насмеј да ме утеши и све останато..а можи и да се рече као најдобар другар :)
арно рекле брат брата не рани, тешко кој си го нема !

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini and cakar_ulav

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
за мене е најкул фраза
куде куде е боље од типче, фацо, срцка, дечко....
сеќам се у Охрид ја старчета од осмдес године сфе брат си га викаше, там куде што бесмо сместени : )

• Ми се допаѓа
Реакции: Hkakashi and Lena

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
особа која имам најмногу поверење..личност која секогаш е тука за мене да ми поможи да ме насмеј да ме утеши и све останато..а можи и да се рече као најдобар другар :)
арно рекле брат брата не рани, тешко кој си го нема !
еве некој што има слично мислење со мене :)
така е се слагам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Martin_MKD

AnaMi

Полноправен Член
4 октомври 2012
65
84
18
За мене зборот Брат нема никакво значење |-( ...денес секој на секого му се обрака со тој збор, без разлика дали го знаат човекот или не...баш ми е глупаво и не ни сакам некој мене да ми се обрака со Брат... глупост..ме не блискост незнам што...секој си има име фала богу...
Ова е мое мислење ...сепак сите сме различни и неможе секогаш да се согласувам во се...;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
За мене зборот Брат нема никакво значење |-( ...денес секој на секого му се обрака со тој збор, без разлика дали го знаат човекот или не...баш ми е глупаво и не ни сакам некој мене да ми се обрака со Брат... глупост..ме не блискост незнам што...секој си има име фала богу...
Ова е мое мислење ...сепак сите сме различни и неможе секогаш да се согласувам во се...;)
баш и затоа го кажав претходноти мислење за БРАТ....

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Не. За мене е само обичен збор, да не го викам на име и го нарекувам така :) Како шо викам пер цело време.
Од тоа пер пак посељачко нема -.-
Иначе ’брат’ некои го користат за некоја личност што ја сметаат за блиска, а некои па на сите му се обраќаат со брат од лигајнци, се прават сељаци со сила.

The_Mayor

Фраер од пелени
18 март 2012
2,840
6,532
1,153
Градибачалник на Прибој
Брат, бато, братми, бате, батец, дури и велики брат, за мене има некое значење. Значи тоа се типови на љуѓе кои јас добро ги познавам, ги почитувам и сум доволно близок да го искористам тој збор. Доколку некој не го сменам и не го класифицирам во оваа категорија , го повикувам со другар/друже.
Знаете, тоа брат е една стапка повисок почит, над тие што ги повикувам со другар.
Е постои еден исклучок тоа е брачко...тие се 10 левели со помал рејтинг и на тие со другар...кој е од Охрид знае, зошто.