Кога веќе одиш остави ми го детето ...

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Инспирирана сум од песната ostavi mi makar sina од Šaban Šaulic. Откако веќе не оди меѓу партнерите кои имаат заедничко дете жената го остава мажот а мажот од тага по неа и вели барем детето да го остави за да во него вечно ја гледа неа кога веќе неа ја нема. Овде не ја мешам желбата на детето оти е малолетно. Што мислите подобро е да остане детето со таткото или ќе му претставува болка тоа што ќе ја гледа неа во него? Што мислите за оваа приказна или поточно речено изрека ?

Еве ја инспиративната песна

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
абе каква приказна !? - ова ти е песна ...
барем отвори нова тема "анализирање на песните и нивното значење",
па секој нека си постира некоја песна и да видиме што сакал авторот да каже во таа песна !!!:eek

еве мене многу ме замисли песнава и многу сакам да знам што се деси со тоа куче!
-дали си остана со газдата или го украле ? :(

еве ја инспиративната песна

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Инспирирана сум од песната ostavi mi makar sina од Šaban Šaulic. Откако веќе не оди меѓу партнерите кои имаат заедничко дете жената го остава мажот а мажот од тага по неа и вели барем детето да го остави за да во него вечно ја гледа неа кога веќе неа ја нема. Овде не ја мешам желбата на детето оти е малолетно. Што мислите подобро е да остане детето со таткото или ќе му претставува болка тоа што ќе ја гледа неа во него? Што мислите за оваа приказна или поточно речено изрека ?

Еве ја инспиративната песна

Зависи кој како го разбира. Тогаш можеме и за филмови да бараме интерпретација. Фала ти на мислењето :) и што мислиш ти?

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Зависи кој како го разбира. Тогаш можеме и за филмови да бараме интерпретација. Фала ти на мислењето :) и што мислиш ти?

за да дадам мислење ми треба одговор на неколку прашања:
колку време биле заедно пред да бидат во брак ?
дали имаат некакви пороци двајцата ?
дали професиите им се една од причините што доаѓа до распад на бракот ?
кој е финансиски по спремен?
дали имало семејно насилство ?
дали некој од двајцата почнал да го изневерува парнерот и да му обрнува се помалку внимание ?
колкаво е детето и колку време се во брак ?
дали во ист град ке живеат двајцата после разделбата ?

• Ми се допаѓа
Реакции: ~ Скарлетка ~

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
за да дадам мислење ми треба одговор на неколку прашања:
колку време биле заедно пред да бидат во брак ?
дали имаат некакви пороци двајцата ?
дали професиите им се една од причините што доаѓа до распад на бракот ?
кој е финансиски по спремен?
дали имало семејно насилство ?
дали некој од двајцата почнал да го изневерува парнерот и да му обрнува се помалку внимание ?
колкаво е детето и колку време се во брак ?
дали во ист град ке живеат двајцата после разделбата ?

Долго време заедно, не се изневериле се додека мажот не почнал да работи многу. Тогаш оваа нашла друг. Детето е 4 години. Во ист град ќе се. Немало семејно насилство. Финансиски е таткото поспремен. Заедно била 5 години пред да се у брак. Пороци немаат

4FUN

Староседелец
3 март 2012
897
1,988
1,093
Долго време заедно, не се изневериле се додека мажот не почнал да работи многу. Тогаш оваа нашла друг. Детето е 4 години. Во ист град ќе се. Немало семејно насилство. Финансиски е таткото поспремен. Заедно била 5 години пред да се у брак. Пороци немаат

лесен одговор имаш !
мажот почнува да работи многу, за да може да ги задоволи сите потреби и задоволства на семејството, а на жената не и е до семејството туку до :cenzura
па сега види ти на кого ке го оставиш детето !?
да сум судија, не би го оставила на ку:cenzuraвата 100% - ама не сум :sreken

~ Скарлетка ~

Активен Член
25 октомври 2012
348
204
43
37
Скопје
Кога ја видов темата си реков колумна е ова, сега ќе се испорасплачам а кога тоа глеам некоја глупа песница шабанска најверојатно (пошто не се осудив да удрам плеј) и две прашања за толку добра тема што може да се утепам од (talk). Весна1992 ако сакаш повеќе да муабетиме на ова или ако е ова некоја твоја дешавка, нареден пат кажи ни малку повеќе за да може да ти помогнеме или да симпатизираме со тебе. Поздравче и не се лути на критики ;)

FallenAngel

Староседелец
5 декември 2012
601
402
1,073
Eupen
Кога ја видов темата си реков колумна е ова, сега ќе се испорасплачам а кога тоа глеам некоја глупа песница шабанска најверојатно (пошто не се осудив да удрам плеј) и две прашања за толку добра тема што може да се утепам од (talk). Весна1992 ако сакаш повеќе да муабетиме на ова или ако е ова некоја твоја дешавка, нареден пат кажи ни малку повеќе за да може да ти помогнеме или да симпатизираме со тебе. Поздравче и не се лути на критики ;)

Ич не се лутам ;)

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,032
9,656
1,683
Normandy
За приказната или за тоа колку инспирација се вади од шљамот на сето она што произлегува од балканските простори (а и пошироко), нема да да дискутирам. Ќе дискутирам за тоа дали е подобро детето да остане кај таткото или не. Нема да го цитирам 4FUN ќе се сложам со неговите потточки. За психолошкиот момент дали ќе ја гледа или не, зависи од времетраењето на нивната врска. Сепак свему доџе крај, така и на силните емоции. Можда почетокот ќе биде тежок, ама човек е адаптибилен и ако го сака детето (а во овој случај би рекле - да) тогаш ќе најде начин да биде среќно истото а со тек на време и самиот тој.