Екстерни тестови

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Marinna мене ми беа прелесни.
Имаш заокружување и дополнување, тук таму по некое прашање и кратка анализа за повисока оценка + есеј.
Па и да немаш прочитано некоја лектира, во самиот извадок кој е даден, ти се содржи целиот одговор на поставеното прашање. Јас колку што се сеќавам, имавме нешто у стил да наброиме 5 дела од Шекспир, од „Печалбари“ имаше делче чинам, па некоја анализа на песна за Црна Арапина, карактерот на Раскољников, да препознаеш од која книга и автор е некој извадок итн. Граматиката беше ко за првачиња, да подвлечеш глаголи/придавки/подмет и сл. во реченица или да дополниш.
Есејот беше поттикнат од „Штурецот и мравката“, па темата ни беше нешто поврзана со мрзата, као демек не свири денес, за да не играш гол и бос утре.
Тоа е тоа, нема некоја голема филозофија. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos and Marinna

Marinna

Староседелец
13 април 2012
119
160
1,043
Marinna мене ми беа прелесни.
Имаш заокружување и дополнување, тук таму по некое прашање и кратка анализа за повисока оценка + есеј.
Па и да немаш прочитано некоја лектира, во самиот извадок кој е даден, ти се содржи целиот одговор на поставеното прашање. Јас колку што се сеќавам, имавме нешто у стил да наброиме 5 дела од Шекспир, од „Печалбари“ имаше делче чинам, па некоја анализа на песна за Црна Арапина, карактерот на Раскољников, да препознаеш од која книга и автор е некој извадок итн. Граматиката беше ко за првачиња, да подвлечеш глаголи/придавки/подмет и сл. во реченица или да дополниш.
Есејот беше поттикнат од „Штурецот и мравката“, па темата ни беше нешто поврзана со мрзата, као демек не свири денес, за да не играш гол и бос утре.
Тоа е тоа, нема некоја голема филозофија. :)
епа лесно тогашш а кога праевте вие? во средно? а... и за колку предмети правевте?

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
јас сум против... сеа не дека сум некоја што има оценки со врски, ама сепак ФЗО спаѓало, а нас ФЗО никој теории не ни кажвит... и ај после....
ХАХАХА
Од чиста култура треба да знаеш за физичко... Најопшти прашање ќе има.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
епа лесно тогашш а кога праевте вие? во средно? а... и за колку предмети правевте?
Во средно е, да. Има два задолжителни: македонски и англиски или математика (по избор), два изборни (јас земав социологија и географија) и една проектна задача (во мојот случај психологија)...толку се.
Не верувам дека некој би имал време да ве тестира по секој предмет. Се работи за илјадници ученици и уште толку предмети.
Ако одиме според тоа, резултати не би имало и по година дена чекање. Професорите ќе се филмаат и ќе ви преувеличуваат за да ве заплашат, као демек да учите, за после да си китат ташак дека тие се успешни професори, ете ве научиле, па затоа сте извлекле високи резултати. Глупости нивни. Без страв.

р.ѕ. ФЗО не го ни рачунајте, какви теории, какви бакрачи. Прашање е кој ќе избере воопшто тоа, пф...само професорите си имаат некој комплекс дека предметот им е потценет, па сакаат да се направат не знам што.

• Ми се допаѓа
Реакции: simplicity013 and Marinna

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
ахахаахаа од кј го знајш?
Зорче кој не го знае :)
Инаку во основно ќе биде секој ученик по еден предмет тестиран и половина час или цел час пред тестирањето ќе биде кажано кој ученик по кој предмет ќе се тестира.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
за матурантите да нема, за другите ме гајле. И така се полага матура, бар ова нека скратат. ;)

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
Зорче кој не го знае :)
Инаку во основно ќе биде секој ученик по еден предмет тестиран и половина час или цел час пред тестирањето ќе биде кажано кој ученик по кој предмет ќе се тестира.

Не знам за во основно,но за во средно ни кажаа дека македонски секако ќе има екстерно + уште еден предмет,а тој најверојатно ќе ни го кажат две три недели однапред,не верувам дека ќе биде еден час пред тестирањето...шо знам,барем ја така мислам (:|

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
јас сум против... сеа не дека сум некоја што има оценки со врски, ама сепак ФЗО спаѓало, а нас ФЗО никој теории не ни кажвит... и ај после....

Сигурна си дека и физичко спаѓа?Кај нас рекоа дека физичко и изборни предмети нема да се паднат

• Ми се допаѓа
Реакции: Marinna