Макфест (општа тема)

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Добитници на другите награди кои се доделуваат на овој фестивал се следните:
- Најслушана песна помеѓу два фестивала: Дарко Илиевски и Никола Пауновиќ – Јас сум тој
- Најдобар сценски настап: Кристијан Тодороски Кико – Одиме до крај на граници
- Најдобар текст: Огнен Неделковски за „Кога си одиш“ на Иван Раденов
- Најдобар аранжман и наградата „Драган Ѓаконовски – Шпато“: Зоран Алексиќ за „Не ме заслужуваш“ на бендот Виктори
- Награда „Тоше Проески“ за интерпретација: Тамара Тодевска – Готово е
Според жири комисијата, трите наградени композиции се:
1. „Готово е“ на Тамара Тодевска
2. „Мојот сон“ на Соња Кочиќ
3. „Пази ме ти“ на Александар Белов и Милица Мајсторовиќ
Според гласовите на публиката:
1. Сара Маркоска – После него
2. Тамара Тодевска – Готово е
3. Биба Додева – Сети се штом заврне

Еве ја победничката песна на Макфест 2012 (според публика):

И победничката песна според жири:

Што мислите, заслужени ли се победиве?

• Ми се допаѓа
Реакции: Martin_MKD

Teddy Picker

Староседелец
15 јуни 2012
155
162
643
Фоф компирето
Ne mi raboti tastaturata pa moram preku virtuelnata inaku ke izedev teski go*na za nekoi od nastapuvacite, a voopsto i za organizatorite. I da, Tamara zasluzi pobeda (u ku*rac neka e tastaturata, ne mozam da obrazlozam ubavo sea) (facepalm)

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Немам гледано многу, пуштав онака од време на време и срање ми делуваше и сцена и организација и настапи.
И шуто, и глувонемо, и сакато запнале да се прпелкаат по сцена.
А жити мајка, публикава има уши или Сарчево има богати родители што купиле по 50 мобилни со 5000 кредит на истите?
Меех... (n)

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
као мал се сеќам дека Игор Џамбазоф победи едн пут на тј фест ( у књигу му чита дека пија крш пијан тј вечер : )
a сфе док не се запиша на фак у Штип не сам ни знаја дека там се тој дешаа, а у задњо време уопште не сам ни приметија дали још се одржава тој такфо
Како и да е, неам поијма кој победија и зшто, не сам чуја ни едну песну од овј фест, ако чују ке ви кажу која ми се сфиѓа( као демек вас мноо ве гајле мене која ке ми се сфиѓа) haha
...и ск као праф македонски хејтер да кажу 'Aбе не глеам тој срање, намештаљка чиста'
: )

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Секоја година потрагично. Со сета почит кон водителката, ама време е да се бара ново руво. На Вера и предлагам да почне да прави ток шоуа као Џамбаз што прави, кредибилитетот постепено и опаѓа вака. Околу песните, дебитантите се се` послаби и послаби секоја година. Ветераните тоа им годи и не се замараат кој каква песна ќе извади. Тамара ја знам уште од музичко коа беше, и тогаш ја биваше по солфеж. Ретко коа ме има разочарано (освен онаа на евровизија). Морален победник во секој случај.

• Ми се допаѓа
Реакции: elizabetta and Alley3112

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Јас заборавив дека сеуште се оддржува макфест па поради таа причина и не го гледав а и не ми е криво што го пропуштив..сепак убава е песната од Тамара и мислам дека победата е заслужена ..а песната од Сара и не ми е баш толку убава како победничка а и гласот му лош како засипната пее :unsure ...

• Ми се допаѓа
Реакции: Martin_MKD

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Не ја гледав манифестацијата,само ги ислушав песните на Тамара и оваа другава.
За песната на Тамара оставив вчера коментар уште пред гласањето и немам зборови,комплетна беше Тамара,ми се допадна ептен,а за другава незнам дали има потреба да коментирам.Требало да и биде срам да учествува а не пак да победи.Сега вака треба и некој друг да се срами.Но кај нас веке сме навикнати на вакви работи така да...Браво Тамара.

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi and Martin_MKD