Лагата на убавината

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
буквалисти сме или метафорични? :unsure
Мислев - ем буквално земате некои работи, односно реченици поконпретни и ги лепите правоо за срце и потоа преувеличувате. Но не ми се замараше да пишувам ич не ми се полемизира нит дообјаснува. Како што еве правиш сега, бараш грешка во секоја моја реченица наместо да си уживаш во читањето или во што и да си уживаш. Таквите критичари многу многу.....

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
За друго немам забелешка,ем од причина што сеуште не ја исчитав колумната,ако ја исчитам и сметам дека треба ке ја искоментирам...од коментарите пак претпоставувам дека е многу остра...ама ова што го издвоив овде,на 20 години колку е тоа многу за да се има партнери?
А колкава е "границата" за многу и малку партнери? :)

незнам која е границата но моите се само два, па мислам дека се малку...

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
ама го грабнавте девојчето :)
...таа го нагласи претераното шминкање,како што кажала другарка и дека и треба 8 часа за да се спреми...рече дека се шминка,но и дека и дека знае понекогаш да прошета без да се нашминка...дека не и е приоритет да мора да е нашминкана за да излезе.

И мене ми се апсурдни излегувањата на два часа а спремањето трае повеке од самото излегување.
Ако ги земаме нејзините години во обзир,ке го сватиме нејзиното изразување,и нема толку да се факаме за нејзината бунтовност.
Барем од претходна нејзина колумна и текот на коментарите увидов дека на еден начин се изразува во колумната,за да биде колумна,а потоа ублажнува низ коментарите,и тоа го сметам за нормално.
Ако треба таа малку да ги ублажни изразите низ колумните треба и ние нашите коментари за истите.

Алелуја. Ќе те пофалев со многу убави зборови, ама ќе се навредат другиве. Битно добро е, свати поента.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
незнам која е границата но моите се само два, па мислам дека се малку...
Нема малку многу.
Јас мислам дека секој сам за себе си ја одредува границата...некој сака квантитет и тоа е уствари за него квалитет.
Се зависи од потребата и желбата на одредена индивидуа.

• Ми се допаѓа
Реакции: malo

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Сапиосексуалка го споменувам зошто ми е мило што си се пронајдов себеси. Но не би да те убедувам во нешто што веќе си убедена, на пример дека се величам. Многу би рекле дека грешиш, бидејќи тие ме знаат а ти не. Но нејсе.
Па и да се величиш, твое право е ;)
Еве јас би те величела и не би ми сметало и да се величиш самата. Одсекогаш ми било мило кога ке наидам на луге кои целосно ја отфрлиле површноста. Според мене лугето кои се палат само на надворешен изглед се површни.
За мене карактерот игра голема улога, ама неможам да бидам со некој кој не ми е убав, но те разбирам девојче и ми се допаѓа твојата... хм... ... сексуална определба?

• Ми се допаѓа
Реакции: Deviously Devilish

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
Нема малку многу.
Јас мислам дека секој сам за себе си ја одредува границата...некој сака квантитет и тоа е уствари за него квалитет.
Се зависи од потребата и желбата на одредена индивидуа.

Најверојатно е така. Секоја споредба е излишна бидејќи сите ние сме различни.

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
ама го грабнавте девојчето :)
...таа го нагласи претераното шминкање,како што кажала другарка и дека и треба 8 часа за да се спреми...рече дека се шминка,но и дека и дека знае понекогаш да прошета без да се нашминка...дека не и е приоритет да мора да е нашминкана за да излезе.

И мене ми се апсурдни излегувањата на два часа а спремањето трае повеке од самото излегување.
Ако ги земаме нејзините години во обзир,ке го сватиме нејзиното изразување,и нема толку да се факаме за нејзината бунтовност.
Барем од претходна нејзина колумна и текот на коментарите увидов дека на еден начин се изразува во колумната,за да биде колумна,а потоа ублажнува низ коментарите,и тоа го сметам за нормално.
Ако треба таа малку да ги ублажни изразите низ колумните треба и ние нашите коментари за истите.
не бе, мене ми е навистина симпатична
и едвај чекам да напише нешто ново, најискрено
има во неа нешто бунтовно
но и исто толку нешто исплашено
воопшто не ми пречи нејзиното размислување ниту начинот на изразување
само има една работа
кога човек изнесува одреден став, треба да е подготвен да го одбрани
исто така, треба да е доволно „широк“ да си остави резерва дека можеби и не е во право
не мислам дека низ коментарите треба да ги ублажува работите
ако сум толку сигурна во себе и сум решила да напаѓам, тогаш напаѓам бре
нормално дека некој ќе ми возврати со иста, а неретко и во поголема мера
е тука е цаката
ако сум навистина она што сакам да покажам дека сум, тогаш ќе најдам начин да се извлечам, без да се заплеткам
без разлика дали победувам или губам

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead and slb_bobo

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Не исмевав ништо, јас толку фино и културно си прашав и си ми објаснија многу баткици погоре зошто. Не реков дека е забрането да се шминкате, многу сте ми буквалисти и метафорични а и многу работи ми преувеличувате. Дај смирете се и сватете ги малку поопуштено моиве излегувања. Не се пронаоѓајте толку многу бре. Нормално е да се средуваш и шминкаш и да си имаш стил и сето тоа. Ете и сама кажа за екстремни случаи зборам. Што се бунтуваш кога знаеш дека сум во право? Не реков дека ако се шминкаш си глуп, а колумнава како што гледаш не е напишана само за девојки и строго за девојки. Незнам дали е во ред да изнесам дека ми е драго дека сум Сапиосексуалка зошто нормааалноо дека ќе се свати тоа тука погрешно и ќе испадне величење или незнам што. И сеуште испаѓа со самото тоа што си различен значи се величиш а убаво си реков во текстчено да не го тупам за да не испадне после величење. Али пијани за плот. Веруј не е поентава да си различен и горд. Јас не сум нешто особено горда на различностите во општетство каде се ценат сличностите. Секој пробува да се вклопи. Но и да си се пронајде себеси. Јас мило ми е што сум дефинирана некако и што не сум сама. А од прашано згрешено не е. Таква е бар поговорката. Се ми се чини дека на форумов и да прашаш не чиниш.

Значи ова е форум, луѓе отвараат теми , пишуваат нешто во темите и при тоа сакаат да бидат прочитани од останатите и да биде таа тема искоментирана. Ако ти сметаат коментарите извини ама појќе не ти коментирам а баш си мислев дека на твоиве теми најдобри дискусии и дебатирања се случуваат и баш ми беше интересна за коментирање и размислување. Не знам која метафора ја употребив во постот ама добро не навлегувам во она што ве учеле во основно/средно што е метафора. Ако е добро да имаш стил, да се шминкаш, и да се средуваш тогаш ти мила не си целосна С....ксуалка, затоа што све тоа е поврзано со надворешниот изглед, како сакаш да те гледа светот. И најголемиот NERD па си држи некој стил.По мене јас Мислам дека слепите луѓе можат да бидат само такви ..сексуалци(може грешам)
Мојата „бунтовност“ е тоа што не си потенцирала дека збориш за таа шака на луѓе, туку како да ти смета секој што пробува да се разлепша, најчесто за свои очи па после и за другите, при тоа не си размислила која е причината за тоа. Само за пример ти го дадов случајот со девојката од јутјуб.
Плус , со самото тоа што ипак го пишуваш тоа „ не сакам да го тупам за мојата различност да не биде дека се величам“ ти се величиш себе наспроти другите. Различните не викаат на цел глас ЈАС СУМ РАЗЛИЧЕЕЕЕЕНН ... туку нивната различност се покажува по нивниот начин на живеење...едноставно таквите веднаш се издвојуваат. Не знам зошто но тебе не те доживувам како различна, напротив како еден нормален тинејџер кој е во некоја фаза на самооткривање и е изиритиран од околината од Х причини. Барајќи ги и коментирајќи ги екстремните случаи, ги пропушташ оние помеѓу...оние нормалните индивидуи.

Прашање : Зошто користиш термин дефинирана?? Пишуваш како слободоумна девојка, која не се вклопува во шаблонот дефинирани... Некако овој збор ми асоцира на затворена личност. Па чекај тек си 18години, уште низ колку искуства ќе минуваш па пак нема да бидеш дефинирана. Баба ми на 77 год па пак не е дефинирана личност...секој ден додека живееме е нова прилика за да се научи нешто ново.

Deviously Devilish

Активен Член
28 август 2012
104
72
28
30
Па и да се величиш, твое право е ;)
Еве јас би те величела и не би ми сметало и да се величиш самата. Одсекогаш ми било мило кога ке наидам на луге кои целосно ја отфрлиле површноста. Според мене лугето кои се палат само на надворешен изглед се површни.
За мене карактерот игра голема улога, ама неможам да бидам со некој кој не ми е убав, но те разбирам девојче и ми се допаѓа твојата... хм... ... сексуална определба?

Не би сакала непотребно величење кое јас неможам да го сменам и кое ми е вродено - сапиосексуалноста. Јас не сум одбрала да сум таква, јас сум си таква родена најверојатно. Истото сакав да го доловам и со колумнава за убавина но никој не согледува на критиката што ја направив дека не е во ред и фер ако само за тоа што си убав треба да си привилегиран па многу се преоптоваруваат со тоа, незнам зошто повеќе им се допаѓа да најдат реченица и стриктно да се држат до неа али ае. Сексуална определба му иде најверојатно од кај да знам јас изглеа. Мене ми е мило што најдов термин и што не сум сама. Немате поим како е да живееш со нешто те агонизира. Тешко ми беше да зборувам за ова додека не собрав храброст и првпат ја презентирав вака, ама гледам дека може и не требало. Не вреди едноставно.