Сакам да кажам/прашам (стара тема)

Статус
Затворена за нови мислења.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
СДП што се со бришењето на мислења?
До пред неколку минути имав 403 или 4 , а сега 389?
Стварно не ми е јасно.
Кај мене е сеуште цирка 910... Изглеа спајаат теми, премештаат во играчница. Сепак би требало да се добие одговор, не?

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Кај мене е сеуште цирка 910... Изглеа спајаат теми, премештаат во играчница. Сепак би требало да се добие одговор, не?
Јас најмалку мислења имам за во играчница :D
А се надевам дека ќе добијам одговор.

Selene

Модератор
6 јуни 2012
720
1,865
1,103
Јас сум релативно нов член, ама постов нема да е мрчаторски така да ќе си земам право да го пишам.

Форум како форум исто како многу други работи во животот, ако знаеш како да го користиш имаш да научиш премногу. Тука сме под псевдоним, мислам јес да некој си го открива името али сепак тука пишуваш она што ти лежи на срце и она што во живо не можеш да го кажеш, од х причини, како страв да не си осуден од околината, страв од некоја друга личност... Колку само ја запознаваш психологијата на луѓето, како размислуваат без страв дека некој ќе ги познае и осуди. Јас мислам дека напротив, тој што е анонимен тука, ја кажува вистината и неговото размислување, отколку во живо каде што некогаш е присилен да ја ублаже лагата.

Јас од форумот учам. Учам за љубовта, за пријателството, за животот... И почитувам кога некој квалитетно дискутира и дебатира без разлика на тоа дали се согласувам или не. Го почитувам муабетот од Делчев дека светот го гледа како поле за докажување. Учете и вие, од интернетот извлечете корист, учете како да ги читате луѓето, видете што се може да се крие зад човечки карактер и видете некој поширок хоризонт од вашиот.

Форумот е многу повеќе од играчница, многу повеќе од поздрави и зафрканции. Јес да без нив е незамисливо, и секогаш е убаво да се насмееме, ама сепак, не е површен и не е плиток.

Поентата ми е дека и од форум може да се учи. Учете. Човек се учи додека е жив.

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma, JaMi and melpomena

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Што му е на народот? Му текне нешто како сите му се криви и ќе се прави фраер со
Сега имате причина за славење.
и тон други глупости само да привлече внимание, и да го молат да се врати. Кој реши да не доаѓа на форумот, негов проблем. Никој нема ниту да го моли, ниту да го враќа.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Јас најмалку мислења имам за во играчница :D
А се надевам дека ќе добијам одговор.
еве одговор,се извинувам што е задоцнет :)
Темиве што ќе ги набројам преместени се во играчница:
  • Вашата последна смс порака е...
  • Вашето прво мислење на форумот црнобело
  • Форумски турнири во друштвени игри
  • Слика на вашиот мобилен телефон
  • По колку часа висите на форумов
  • Мисла која ви се мота во моментов низ глава(не сум сигурна за оваа,ама мислам дека и таа е преместена од тука-таму)
едит: средував и други теми, бришев оф топик,спојував, така да не се чудете :)

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Што му е на народот? Му текне нешто како сите му се криви и ќе се прави фраер со
и тон други глупости само да привлече внимание, и да го молат да се врати. Кој реши да не доаѓа на форумот, негов проблем. Никој нема ниту да го моли, ниту да го враќа.
И нема потреба од никакви збогувања и најави дека ќе си оди :) Имаше неколку такви што пишаа па пак се вратија,така да глупо е..

• Ми се допаѓа
Реакции: The Tramp

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
еве одговор,се извинувам што е задоцнет :)
Темиве што ќе ги набројам преместени се во играчница:
  • Вашата последна смс порака е...
  • Вашето прво мислење на форумот црнобело
  • Форумски турнири во друштвени игри
  • Слика на вашиот мобилен телефон
  • По колку часа висите на форумов
  • Мисла која ви се мота во моментов низ глава(не сум сигурна за оваа,ама мислам дека и таа е преместена од тука-таму)
едит: средував и други теми, бришев оф топик,спојував, така да не се чудете :)
Фала на одговорот.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
:rolleyes:
не дека ви е можеби битно,но јас сепак сакам да ви кажам,мада бајаги размислував дали сакам да напишам или не.
читајки ве вака сите наназад ги разбирам вашите ставови и размислувања со кои се согласувам
Но,целта ми е друго да потенцирам.
Дали навистина ни претставува некое посебно задоволство на душата ако некого уште толку го издемотивираме?
Дали ке почувствуваме некое посебно задоволство и олеснување ако нешто што ке не испровоцира да напишеме,дека никого не молиме ако сака нека си оди,ке ни е сеедно и ако сака нека остане ке е добредојден.
Сигурна сум дека нема да ни предизвика ниту олеснување а уште помалку задоволство.
Бар кај мене е така.
и друг пат кога ке приметев дека некој пробува од форумов заради икс причини да се повлече,сакав истово да го пласирам....во смисол ако си одиш оди си и немора да се збогуваш.
Но не го пишував тоа што го мислам баш ради таа причина што за мене ке е скоро сеедно што ке напишам,и ке заборавам дури и дека сум напишала.
а како ке делува сето тоа врз некој кој најверојатно имал некоја причина што се осетил толку слаб за да вака јавно напише таква реченица.
Зошто без никакво свое задоволство некого свесно и намерно плус да издемотивирам?
Која е мојата цел во животот ако свесно кога гледам дека некој тоне јас да го притиснам.
Не,не мислам дека морам рака да му подадам за која незнам и дали ке му пасува за да се фати,ама нема ни да го притиснам.
Сепак ова е форум и за секој од нас претставува на некој начинприбежиште од реалноста а кај секого со различна цел и причина.
Но бар кога сме свесни треба да имаме во обзир дека не знаеме што на некого во реалниот свет му се случува.
не дека ова овде е нереално,ама на форумот не е нашата фамилија,нашиот факултет,работа,изгубена или моментална љубов и уште многу други работи за кои уствари и ни се примарна цел во животот.

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
а шо го направивте форумот вие..луѓево шо заминуваат и шо се збогуваат и као трогателно незнам што незнам како..ако вие е најголем проблем у животов тоа дали ве избркале или ве издемотивирале на форум..блазесиви и ви завидувам :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis and Lady*
Статус
Затворена за нови мислења.