мене инспирација мие уморот. Колку појке сум по изморен и појке ми се спие толку појке инспирација имам за пишување.. само шо имам еден проблем тогаш ме мрз ида пишувам ма ке си се натерам и ке почнам да пишувам ..Дај кажете што ви беше испирација едно друго....баш ме интересира сакам да почнам да пишувам...имам досега две една целосно и една..така на половина....ама се удирма до земја и никако испирција да ми дојден за нова книга уууффффффффффф :
еми не можи тоа со силаДај кажете што ви беше испирација едно друго....баш ме интересира сакам да почнам да пишувам...имам досега две една целосно и една..така на половина....ама се удирма до земја и никако испирција да ми дојден за нова книга уууффффффффффф :
Многу интересена начин на испирација.......само што јас кога ќе се уморам не можам ни да подстанам па камо ли да фатам да пишувам и да мислам...........а баш сакав да почнам да пишувам само незнам........мене инспирација мие уморот. Колку појке сум по изморен и појке ми се спие толку појке инспирација имам за пишување.. само шо имам еден проблем тогаш ме мрз ида пишувам ма ке си се натерам и ке почнам да пишувам ..
Јас приканата што ја пишувам е почната некаде отприлика од почетокот на средината зашто сеуште неможам уште да смислам доволно јак начин да го претставам типот на читателот.. така мие полесно зашто сега можа мдај напишам целат приказна а после кесе вратам на почетокот.еми не можи тоа со сила
треба да сакаш нешто да кажеш
треба да знаеш шо сакаш да кажеш
и да почниш од почеток
ама почетокот е лесен
понатака е малку зезнато
е па да тешко ама помисли само пред да заспиеш какви се не идеи ти идат на памет? помисли само да можеш сите тие идеи да ги пренесиш како зборови ..Многу интересена начин на испирација.......само што јас кога ќе се уморам не можам ни да подстанам па камо ли да фатам да пишувам и да мислам...........а баш сакав да почнам да пишувам само незнам........
Баш така имам забележано на почеток онака е...си пишуваш пишуав и стигнуваш до степен каде мора малку да размислиш што пишуваш и или ќе биде добро или ќе биде катастрофа а не дека несакам да пишувам баш сакам ама незнма како да почнаммм ИСПИРАЦИЈА ПУСТАААеми не можи тоа со сила
треба да сакаш нешто да кажеш
треба да знаеш шо сакаш да кажеш
и да почниш од почеток
ама почетокот е лесен
понатака е малку зезнато
Затоа пред заспивање е и истражено дека тогаш се добиваат најголемиот дел од добрите идеи...ама сепак нз зошто вака...значи имам една книга целосно напишава...една скоро до пола(ама не планирам да е довржувам ми фалат некој делови а и требам да е препроверам)....сега сакам од ново нешто да почнам...Јас приканата што ја пишувам е почната некаде отприлика од почетокот на средината зашто сеуште неможам уште да смислам доволно јак начин да го претставам типот на читателот.. така мие полесно зашто сега можа мдај напишам целат приказна а после кесе вратам на почетокот.
е па да тешко ама помисли само пред да заспиеш какви се не идеи ти идат на памет? помисли само да можеш сите тие идеи да ги пренесиш како зборови ..
па почни со лутината, онака, за инаетБаш така имам забележано на почеток онака е...си пишуваш пишуав и стигнуваш до степен каде мора малку да размислиш што пишуваш и или ќе биде добро или ќе биде катастрофа а не дека несакам да пишувам баш сакам ама незнма како да почнаммм ИСПИРАЦИЈА ПУСТААА :::
Јас вака направи пред да почна да пишувам.. Си определив еден тек на приказната, она најбитните настани шо ке бидат, во пишувањето ке се појават некои други настани шо не ми се по предвиден исега ама тие не се толку важни не го определуваат текот на приказната и исто така си определив главните ликови кој как оке се вика, каков тип ке биди, шо ке сака, шо ке мрази, и сет отоа го напишав на лист и сегоа ако запнам некаде си погледнувам во листот и ке ми текни некоја реченица, па после уште една и така си терам ..Затоа пред заспивање е и истражено дека тогаш се добиваат најголемиот дел од добрите идеи...ама сепак нз зошто вака...значи имам една книга целосно напишава...една скоро до пола(ама не планирам да е довржувам ми фалат некој делови а и требам да е препроверам)....сега сакам од ново нешто да почнам...