Тајната за успех на една врска

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
34
Чајџилница
ооо не... Премногу ги ограничуваш цурите во еден кош. Зарем сите се такви?
Јас сум од Ск тоа што го кажав е тоа што го гледам 10000% се сите такви првин гледаат џебот па после врската
Јас од се срце посакувам да сретнам или барем да видам некоја кој ке биде полна со љубов

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Јас сум од Ск тоа што го кажав е тоа што го гледам 10000% се сите такви првин гледаат џебот па после врската
Јас од се срце посакувам да сретнам или барем да видам некоја кој ке биде полна со љубов
Е па јас би те демантирал. Т.е. половично си во право но еве ќе се надоврзам на она што 990Freak го спомна.
Повеќето жени посакуваат авторитет. Мажот штом поседува пари, има его до небо и може да се прчи со парите кај и да му текне. Жените всушност го забележуваат неговото прчење, авторитетот. И така работите се врзуваат. Но авторитетот може и друкчие да се стекне.

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
ПРашање вака од статистика

ако повеќето време се карате
ако повеќето време сте љубоморни еден на друг
ако повеќето време имате сомнеж еден кон друг

наспроти еден момент на огромен излив на страст

тоа е врска безврска. Ќе дојде времето кога страста наеднаш ќе исчезне. А тогаш другово ќе превагне до таа мера што може да биде погубно за личноста. Не у стилу дека ќе си недостасувате еден на друг, туку во тоа дека ќе си истерате очи. З
Ти запрашај се повторно дали вреди. Не ги вагај работите, но загледај ги последиците што понатака?

Не се караме до степен на вреѓање, истерување очи, туку си имаме некои конфликти што за мене се нормални, ги решаваме и никогаш не ги оставаме работите да се таложат.
Љубоморни сме јас мислам до некој нормален степен, степен кој е симпатичен и ме потсетува на тоа дека му значам и дека ми значи.
Животот ме научил да се сомневам. Многу пати (не само во љубовта) кога ќе сум се препуштела со 100% од себе, сум била повредувана , така да сомнежот ми е некој вид одбрана.Тој тоа го знае и го прифатил.
Не знам можеби вака напишано звучи како да сме најголеми непријатели, поентата ми беше дека често во врските нема „ му верувам целосно, ние сме најдобрите пријатели, тој знае се се се за мене, не сме воопшто љубоморни , и такви некој други роботски совршености“ Не сме совршени и јас тоа добро го знам, а и совршеност никогаш и не сум сакала.
Се надевам на најдобро понатака, на многу работи треба да работиме, но кој е тој што не треба?
Не е страст, љубов е;)

• Ми се допаѓа
Реакции: Dr.Gonzo

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
34
Чајџилница
Е па јас би те демантирал. Т.е. половично си во право но еве ќе се надоврзам на она што 990Freak го спомна.
Повеќето жени посакуваат авторитет. Мажот штом поседува пари, има его до небо и може да се прчи со парите кај и да му текне. Жените всушност го забележуваат неговото прчење, авторитетот. И така работите се врзуваат. Но авторитетот може и друкчие да се стекне.
не сум богат имам самодоверба=авторитет тоа мислам дека сакаш да кажеш , а ми се лепат девојки ,сум имал девојка која ме споредуваше до некој друг он има кола јас немам одма ја шутнав ,другиве што сум се забавувал девојки беа исти 10000 % исти

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
не е голема тајна. Кеш брате, кеш и само кеш....

Ако девојките сакаат само пари и ништо друго, тогаш не се лутете и на констатацијата дека мажите штом ќе го добијат трофејот на „уште една„ во списокот, и да е најдобра, се завртуваат и ги снемува. Кукавички, подмолно, и крајно нечувствително... се извинувам што помешав мажи и чувства во еден ист пост. На крајот на краиштата И не ви е никој крив што се палите на такви спонзоруши, и ги занемарувате добрите девојки кои и те како постојат и ги има.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dr.Gonzo and Legioner

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Не се караме до степен на вреѓање, истерување очи, туку си имаме некои конфликти што за мене се нормални, ги решаваме и никогаш не ги оставаме работите да се таложат.
Љубоморни сме јас мислам до некој нормален степен, степен кој е симпатичен и ме потсетува на тоа дека му значам и дека ми значи.
Животот ме научил да се сомневам. Многу пати (не само во љубовта) кога ќе сум се препуштела со 100% од себе, сум била повредувана , така да сомнежот ми е некој вид одбрана.Тој тоа го знае и го прифатил.
Не знам можеби вака напишано звучи како да сме најголеми непријатели, поентата ми беше дека често во врските нема „ му верувам целосно, ние сме најдобрите пријатели, тој знае се се се за мене, не сме воопшто љубоморни , и такви некој други роботски совршености“ Не сме совршени и јас тоа добро го знам, а и совршеност никогаш и не сум сакала.
Се надевам на најдобро понатака, на многу работи треба да работиме, но кој е тој што не треба?
Не е страст, љубов е;)
Све е во ред, и имаш право што викаш дека совршенство само по себе не постои, но... Да се работи и да се брка по истото, да се вложува истотака мноооогу време за да се бркаат некакви идеали, да се биде помалку љубоморен од порано, да се биде помалку сомничав од порано... да се трага по среќа во врската по цена на многу потрошено време... Е тоа е некако несфатливо. Повеќе е уживање во она што се прави а не самиот продукт. Не постои High Score за секое поминато ниво, затоа што таму нема ниво. Има моменти само запрашај се колку си среќна во нив и колку вреди да жртвуваш за нив.

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,275
1,911
1,123
Kumanovo
Ако девојките сакаат само пари и ништо друго, тогаш не се лутете и на констатацијата дека мажите штом ќе го добијат трофејот на „уште една„ во списокот, и да е најдобра, се завртуваат и ги снемува. Кукавички, подмолно, и крајно нечувствително... се извинувам што помешав мажи и чувства во еден ист пост. На крајот на краиштата И не ви е никој крив што се палите на такви спонзоруши, и ги занемарувате добрите девојки кои и те како постојат и ги има.
забрави да додаду на тј пост .. свака част на искључаци, цену реткост :)
И не се палу на спонзоруше, пошто сакам почит и искреност у врску. Ако нема тој да ми га понуди, не ми гу треба уопште. Спонзоруше ги третирам како трофеи, и свакако ја сам у корист, а не она :) 500 денара што ги потрошу за вечер на њума не ми значив ништо :)

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
34
Чајџилница
И не се палу на спонзоруше, пошто сакам почит и искреност у врску. Ако нема тој да ми га понуди, не ми гу треба уопште. Спонзоруше ги третирам како трофеи, и свакако ја сам у корист, а не она :) 500 денара што ги потрошу за вечер на њума не ми значив ништо :)
Браво за ова Спонзорушите се како трофеи , еве како машко ти кажувам
Исклучокот ако има дај боже да ми се падне мене и ги поштувам многу

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid

aпсолутно точно машката филозофија е едностава тоа што е убо и лесно за легнување одма фати го
никој не сака да се мачи (мада не гледам тука никаквомачење , сем вложување на труд )

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103

За жалење е тоа што сега се мисли дека мнозинството се спонзоруши а реткост е добра девојка. Пак би рекла дека мажите зјапаат и се пуштаат на такви девојки, и трошат ете 500 ден на такви и мислат дека се во добивка , а во тоа време некоја добра девојка што навистина вреди можеби те гледа и си вика ете потенцијален за нешто вистински и искрено ама тој такви сака, а не како мене... ништо.

• Ми се допаѓа
Реакции: Dr.Gonzo and Legioner