Извини но не го дочитав твојот ферман,прочитав само делот кај што изразуваш длабока жал и непреболеност за онаа одамна изгубеното,и никогаш повеќе повратеното.Тоа е тоа, постојат ликови, како цитираниот партиски бот кои не можат да замислат ништо што не е иницирано од режим, од драгиот водач, од фирерот, од дуче или било каков насилен авторитет. Освен можеби автономните функции на организамот иако и тоа е прашање, дали на пример постојат ботови кои ако лидерот им нареди - би задржувале здив три минути?!
Инаку идејата е добра, сега називот нула отпад е малку претеран, но да речеме 3/4 да се употребува би било одлично. За органскиот отпад секако има многу начини да биде употребен а неорганскиот, делумно може да се употреби за друга намена, делумно да се рециклира.
Огромните тревишта, трње и корови кои летно време може да се пројдат со коса и да се исушат, сомелат, измешаат со вода и потоа пресоваат со помош на едноставна направа - би биле одличен извор на огревен материјал, посебно во комбинација со извесна печка која го согорува и чадот покрај самото гориво (чадот е феноменално гориво инаку, спротивно од вековната мудрос` на рајата) со што се троши многу помалку за да се добие иста топлина. Истата печка може да загрева и вода во помала изведба.
Можноста за алкохол (етанол) добиен од разни растенија кои ферментираат кој подоцна се употребува како гориво за готвење, слично како плинот не е за занемарување.
Друго, разбирлива ми е мотивацијата `за другите` и порано и јас би пишувал нешто во таа смисла но денес и не баш, настрана од самиот себе и луѓе кои нешто ми значат не гледам понатаму и навивам за реинкарнација на Пол Пот.
Планетата како таква нема гајле, ене ја Венера со отровни гасови, притисок, температури, тешки киселини буквално паѓале од небото и шо и фали? Си се врти и таа околу сонцето
Екосферата е веќе, друга ствар
Ја разбирам твојата болка,набрзо уште еден голем стрес ќе доживееш,што ќе ти држи влага уше многу години,до длабоката ти твоја старост.Лесно неможете да си ги избавите гревовите,има уште многу да 'ргате и маки да тргате!