Nightwish | Црнобело Форум

Nightwish

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
@Хептаграм XI ги слушав пак и не ми се смени мислењето. :)
И Флор си има јачина на гласот и е енергична, ништо помалку од тоа што е Тарја. И Тарја како прв вокал одличен но малку преценет поради тоа и Анет по неа си оставија своја трага и печат во Најтвиш но Флор ги однесе на сосема ново ниво.
Еве слушни нешто "крадено" од Тарја но многу помоќно изведено, посебно крајот.


Еве ја и "незаменливата". :)
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,881
944
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Сепак Тарја е Nightwish, оваа како и онаа на Tristania што се обидува да ја замени Вибеке (таа па уште побатал од оваа е во однос на првите вокали) - немаат гласови за да го одржат звукот на бендот... едноставно кога ги слушаш албумите - не е исто, попразно... барем за мене...
 

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Сепак Тарја е Nightwish, оваа како и онаа на Tristania што се обидува да ја замени Вибеке (таа па уште побатал од оваа е во однос на првите вокали) - немаат гласови за да го одржат звукот на бендот... едноставно кога ги слушаш албумите - не е исто, попразно... барем за мене...
Тарја беше Најтвиш само некои уште не можат со тоа да се помират. :)
Сега е Флор, далеку помоќна по мене, едноставно има нешто што во Тарја не го гледам и тоа е тоа.