Doctor Who

Amelia

Полноправен Член
10 април 2013
35
76
18
Најпознатата и најдолга британска серија. Проект кој започнал во далечната 1963 година и трае до ден денес (со прекин од 1989 до 2005).
Приказната е за вонземјанин кој е временски господар и поседува вселенски брод (ТАРДИС) кој истовреме е и машина за патување низ времето. Докторот има моќ за регенерирање и досега се има регенирано 10 пати и со секоја регенерација го менува неговиот лик (досега го имаат глумено ликот на Докторот 11 актери).
Дали ја гледате оваа серија? Кој е вашиот омилен доктор?

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Горд сум да кажам дека сум Whoоvian .. Ја открив серијава во 2006 или 2007 година и станав голем фан. Всушност ова е единствената серија што ја пратам 24/7. 7 серијали од 2005 до сега ми се гледани по неколку пати. Плус имам гледано нешто и од старите епизоди. Секој доктор си е посебен. Тенант беше предобар. Го имаше тоа британското ептен изразено прек него. Мет смит, 11тиот доктор ми станува се по омилен и поомилен.. На почеток беше малку чуден, не се снаоѓаше баш баш, може тоа беше аради него или пак заради сценариото но последнава сезона е се подобар и подобар. Придружничките на докторот, Ајми, Марта, Роуз, Клара се секоја приказна за себе.. Ке кажам дека иако Ајми имаше некако најслаба глума од другите сепка ми е најдобра. Шо да правам слаб сум на црвенокоси. Последната придружничка, клара и суфле грл ко шо ја викам е добра и имислам дека ке има добра иднина во Доктор Ху..

Првата епизода од второто полувреме на 7миот серијал ми беше една од подобрите епизоди досега шо сум ги гледал иако и последната шо излезе пред некој ден беше добра иако според критиките шо ги читав не беше баш добро прифатена. Посебно ме бендиса говорот на Докторот при крајот на епизодата..

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Серијата на која одамна и се токмам да ја симнам и гледам од почеток до крај. Гледав нешто од прва, втора сезона евентуално кога ја даваа на Канал 5. Добра серија. За најдобар Доктор Ху ќе се одлучам кога ќе ги изгледам сите сезони.

• Ми се допаѓа
Реакции: ZmajChe and Amelia

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Серијата на која одамна и се токмам да ја симнам и гледам од почеток до крај. Гледав нешто од прва, втора сезона евентуално кога ја даваа на Канал 5. Добра серија. За најдобар Доктор Ху ќе се одлучам кога ќе ги изгледам сите сезони.
Прво ке ти треба многу време да ги изгледаш сите 26 сезони од 63 до сега. второ: не можиш да ги гледаш сите пошо 100 и некој епизода се изгубени и никој не нзја кај се. То се десило при преместување на архивата на ББС. и трето.. Глеј си ги серијалите од 1 до 10 од 2005 до сега.. со 9ти, 10 и 11ти доктор. Еклстон, тенант и Смит..

• Ми се допаѓа

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Прво ке ти треба многу време да ги изгледаш сите 26 сезони од 63 до сега. второ: не можиш да ги гледаш сите пошо 100 и некој епизода се изгубени и никој не нзја кај се. То се десило при преместување на архивата на ББС. и трето.. Глеј си ги серијалите од 1 до 10 од 2005 до сега.. со 9ти, 10 и 11ти доктор. Еклстон, тенант и Смит..
хаха јас под сите сезони подразбирам од 2005-та до сега. Оние од 63-та како што знам се сметаат како друг серијал кој играл до 89-та и завршил. А новиот серијал од 2005-та почнува од прва сезона. Така ги има и на ИМДБ. :)

• Ми се допаѓа

Amelia

Полноправен Член
10 април 2013
35
76
18
И јас ја загледав на Канал 5 и сега сум голем фан. Ги изгледав сите епизоди од 2005 до сега и значи го обожавам Докторот и 9 и 10 и 11 ама 10 и 11 се посебни. Најдобри придружници ми беа The Ponds не знам зашто а spoilers го слушам во гласот на Ривер Сонг. Ако знае некој каде можам да купам соничен одвртувач (sonic screwdriver) играчка од 10 и 11 Доктор или разни други реплики и играчки нека напише. Во странство има во секоја продавница ама не знам дали има тука.
П.С. Го сакам Мет Смит (inlove) за сопруг. (wasntme)

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
имаш на И беј... 25 фунти мислам дека се.. Јас почнав да носам иста фризура ко Мет.. :)

Amelia

Полноправен Член
10 април 2013
35
76
18
Еве некои интересни факти за Доктор Ху:
1. На 26 години кога почнал, Мет Смит е најмладиот актер кој го глумел на Докторот - три години помлад од Питер Дејвидсон кога глумел во 1981г.
2. Исто така Докторот е навистина доктор, добил диплома во Глазгов 1888г.
3. Во 2006 серијата добила Bafta награда за најдобра драма серија.
4. Името на ТАРДИСОТ е кратенка од временски и релативни димензии во вселената (Time and Relative Dimension(s) in Space).
5. Доктор Ху прво била наменета за детска емисија.
6. Улогата на Докторот ја одбиле Bill Nighy и Benedict Cumberbatch.
7. Дејвид во приватниот живот е оженет со Џени, таа што му глумеше ќерка на 10 Докторот. А таа исто така е ќерка на Питер Дејвидсон, тој што го глумеше 5-от Доктор.
8. Креаторот на Доктор Ху прво сакал Докторот да биде женско.
9. Шалот по кој е препознатлив 4 Доктор бил креиран по грешка.
10. Мет Смит тренирал фудбал и сакал да биде фудбалер, но по страшна повреда на грбот решил да проба и со актерство.
11. Палтото што го носеше 11 Доктор кога прв пат се појави е во сопственост на Мет Смит.
12. Дејвид Теннант уште од мал бил голем фан на Доктор Ху и станал актер дамо да го глуми на Докторот.
13. Изградбата на ТАРДИСОТ чинела £4,328 .
14. На еден мал астероид откриен во 1984г. му е дадено име ТАРДИС по вселеленската/временската машина на Докторот.
15. Долгото кафеаво палто кое го носи 10 Доктор му било дадено од Џенис Џоплин.

• Ми се допаѓа
Реакции: Jackal and The Tramp

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Не гу глеам ама знам дека има мноо добру мелодију у серију, Орбитал имаф тракфу Доктор Ху (баба ху)
a eве ги и орбитал : )