B.O.P.E - Бразилска специјална единица

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
BOPE(Batalhão de Operações Policiais Especiais - батаљон за специјални полициски операции, е бразилска специјална полициска единица. Припаѓа под воена полиција на Бразил, најчесто се активираат во favelata во Бразил, и имаат одличен тренинг за урбана борба. Оперираат од Рио Де Женеиро. Познати се по користењето на оклопните возила "Caveirão". Formirani se vo 1978. Oprema: M16 rifle
M4 carbine
H&K PSG1 sniper rifle
Benelli M3 shotgun
FN P90[2]
IMBEL MD97
H&K MP5 A2 and K
H&K G3
H&K 21
Taurus PT92
IMBEL 9mm
C-4 explosives
Frag grenades
FN FAL
AK 47
Knife

оваа еднициа е карактеристична по својата бруталност и свирепост кај непријателите, (наркобосовите), се на се брои околу 400 кои се добро обучени избрани (од околу 100 регрути, на крај успеваат едвај 5 припадници), еве еден дел од нивната обука.
brazil_bope_insig_316463198.gif

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Пишувај на кирилица брат :D

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
35
Чајџилница
Многу се јаки Б.О.П.Е. сум ги гледал
вчера баш гледав и за САЈ и за Жандармерија според тоа што видов мислам дека нашиве се 30 % од овие единици дали и толку се

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
Многу се јаки Б.О.П.Е. сум ги гледал
вчера баш гледав и за САЈ и за Жандармерија според тоа што видов мислам дека нашиве се 30 % од овие единици дали и толку се

не се лоши и нашиве единици Волците се спремаат по обука на САС (британските специјални единици)

• Ми се допаѓа
Реакции: m.o.p.

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
35
Чајџилница
не се лоши и нашиве единици Волците се спремаат по обука на САС (британските специјални единици)
вака за волциве имам високо мислење и тоа е точно дека имаат програма од САС
а за тигриве како што кажав 30% се од овие единици кога примаат лигуши преку врскки од мама и тато а има некои дечки кои цело време чекаат шанси да се докажат а неможат од такви лигуши и затоа работат обезбедување на стадион е тоа ме нервира

KaMa(

Полноправен Член
1 јули 2012
42
32
18
Првпат слушам за нив, но ако сакате да гледате вистински САС квалификациски 21-дневен тренинг, гледајте го SAS - THE SEARCH FOR WARRIORS. Нема по хардкор од САС.

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
вака за волциве имам високо мислење и тоа е точно дека имаат програма од САС
а за тигриве како што кажав 30% се од овие единици кога примаат лигуши преку врскки од мама и тато а има некои дечки кои цело време чекаат шанси да се докажат а неможат од такви лигуши и затоа работат обезбедување на стадион е тоа ме нервира

обуката на тигрите за време на воениот конфликт во 2001 година беше дирекно спроведувана од инструктори донесени од србија припадници на црнеите беретки. Така да и те како се добро обучени а во однос на тоа акков кадар бираат сега тоа оставам анализите да кажат.

m.o.p.

Активен Член
14 февруари 2012
348
221
43
35
Чајџилница
Првпат слушам за нив, но ако сакате да гледате вистински САС квалификациски 21-дневен тренинг, гледајте го SAS - THE SEARCH FOR WARRIORS. Нема по хардкор од САС.
јас го гледав леле колку хард кор и брутал селекција имаат луѓето тоа е невидено

• Ми се допаѓа
Реакции: KaMa(