A Song of Ice and Fire

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Јас сепак ќе си пробам со темава, бидејќи гледам има повеќе фанови на серијата ама па има и некои што не сакаат спојлери, затоа најубаво вака.

Оние што ги имаат читано книгите и оние што сакаат да читаат спојлери нека ја отворат темава, тие другите нека ја прескокнат. Нормално, може и коментари за тоа што мислите за книгиве и за тоа што сакате да читате во следната книга.
Значи, спојлери за серијата, коментирање за сличностите и разликите меѓу книгите и серијата, ликови кои ги има и кои ги нема во серијата.

Се надевам на активна тема. :)

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Луѓе а Lady Stoneheart нели ќе се појавеше во оваа сезона? Или... (think)
Веројатно нема затоа што нема време и нема ни место за да се прикажува нејзиното враќање. Здравје следната сезона.
Иначе ќе ти се исполни желбата изгледа. :zelen

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
Веројатно нема затоа што нема време и нема ни место за да се прикажува нејзиното враќање. Здравје следната сезона.
Иначе ќе ти се исполни желбата изгледа. :zelen
Епа мора да се случи такво нешо, доволно беа првите 8 досадни епизоди, редно ќе биде да се дешава нешто јако...
А и за оваа ми е криво бе Лејди, боље неа да ја имаше отколку оние трите напалени сестри што за ништо не ги бива.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Епа мора да се случи такво нешо, доволно беа првите 8 досадни епизоди, редно ќе биде да се дешава нешто јако...
А и за оваа ми е криво бе Лејди, боље неа да ја имаше отколку оние трите напалени сестри што за ништо не ги бива.
Ептен лошо глумеа тие сестрите, мене ме нервираа. А како ги најавуваа на почетокот како демек ќе растурат, а тоа уствари целата приказна од Дорн беше за никаде. Освен последнава епизода и јас мислам дека Доран има некаков план, да го убие кралот или така нешто, не за џабе ќе го праќа Тристан таму. Ама тоа дури следната година. :(

Иначе знам дека не го сакаш Џон, ама ако умре во недела тоа ќе биде ептен лошо. Секако мора да се случи тоа некогаш ама ако биде во недела и го остават така, сигурен сум дека фановите ќе избегаат одма, никој нема да чека една година да види дали Џон ќе се врати како White Walker или како Ghost.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Излегоа некои слики од последната епизода кои нема да им се допаднат на оние што не ги читале книгите. :zelen
Само оваа ќе ја ставам, се знае веќе што ќе се случи.
game-thrones-season-5-spoilers_0.jpg
Значи дека сезонава ќе заврши со For the Watch и толку, што ќе се случи врска си немаме. Кој ќе чека една година. :(
Само се надевам нема да не спојлнат нас читачите и да прикажат што ќе се случи потоа. Еве го и цитатот од книгите.

Jon twisted from the knife, just enough so it barely grazed his skin. He cut me. When he put his hand to the side of his neck, blood welled between his fingers. “Why?” “For the Watch.” Wick slashed at him again. This time Jon caught his wrist and bent his arm back until he dropped the dagger. The gangling steward backed away, his hands upraised as if to say, Not me, it was not me. Men were screaming. Jon reached for Longclaw, but his fingers had grown stiff and clumsy. Somehow he could not seem to get the sword free of its scabbard. Then Bowen Marsh stood there before him, tears running down his cheeks. “For the Watch.” He punched Jon in the belly. When he pulled his hand away, the dagger stayed where he had buried it. Jon fell to his knees. He found the dagger’s hilt and wrenched it free. In the cold night air the wound was smoking. “Ghost,” he whispered. Pain washed over him. Stick them with the pointy end. When the third dagger took him between the shoulder blades, he gave a grunt and fell face-first into the snow. He never felt the fourth knife. Only the cold …

Мене само ме интересира кој ќе биде тој третиот? Оли? Детиштето што премногу ме нервира.