Што научивте од вашата последна врска?

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Во последната врска сум увидел како девојка не треба да се однесува према дечко, во долг период. Нефер би бил ако кажам дека целата врска била катастрофа, секако имало убави работи, ама лошите, нападните преовладувале.
За период од близу 3 години бев дечко, другарка, родител и PHD пирамида која впива негативна енергија од девојката.
Со годиниве поминати знам дека човек не треба да го троши времето на карање, особено не со оној кој тврди дека го сака и почитува. Барем научив како да бидам сталожен, да не кажувам нешто за кое после ќе ми биде жал.
Осеќам дека полека се враќам во нормала во витална смисла. Некогаш сум спор во реакциите, во размислувањето но можеби тоа е условено од некоја потсвест која ме држи малку замаен.
Исто така, се враќам интелектуално, мисловно, дел во кој 90% го бев запоставил минативе години во врската.
За убавите работи да се случат треба малце време, па така, сигурен сум дека лошите работи се зад мене исполнети со негативни луѓе и лоши зборови.
Треба едноставно да се ослободам од стегите кои ме држеле порано. Сега за сега не е лошо во врска со тоа :)

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
од последната врска научив дека...е досадно веќе да му удоволуваш на партнерот само затоа шо он сака така или да се мењаш затоа шо он неможе да се помири со некои факти за мене.Јас сум таа шо сум и од првен можам да се прилагодам на барањата...ама тоа неможе да трае вечно...значи можеш да бараш некој да се смени,ама и барателот треба да се менува за да успее врската инаку не ја бива.
НАУЧИВ ДА БИДАМ ЈАС И ДА ТЕРАМ ДО КРАЈ ПА МАКАР И ДА ЈА СМЕНАМ СУДБИНАТА
ЗНАЧИ СЕКОГАШ СЛУШАЈТЕ СИ ГО СРЦЕТО, ОНО НАЈУБАВО ЗНАЕ ШТО Е НАЈДОВРО ЗА ВАС!

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
научив дека разликите во образованието имаат многу важна улога во една врска...научив да се сакам повеќе,научив да бидам издржлива,научив да бидам добар детектив ...и уште мн др работи... (happy)

Каква поука извадивте од вашата последна врска? Колку ви го "дотера умот"?! :D
ќе видиме во следната врска какви ќе бидеме....:) и дали претходната врска ни го дотерала умот...(happy)

Научив дека оние МАШКИ што ти се лигават од типот: сонце, злато, срце, душиче и не ти знам што друго се оние на кои не треба да им се верува, на крај ке те остават за добра другарка, а оние кои никогаш нема да ти кажат те сакам или можеби многу ретко те сакаат искрено. Секако и делата се најбитни,ама па на денешниве машки не знаеш дали да им веруваш или не, пошто можат и месечината да ти ја симнат, ама на крај да ти речат Јебига тоа е...:mad:
се согласувам,тие што користат слатки зборчиња највеќе лажат а најслаби се на дела ...

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead and Hip.Hop_MKD

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Било је то некад давно...

Секоја приказна има две страни, секоја страна има своја приказна а двете би требало да се слушнат.

Пред да носиме похотни одлуки, да ја преиспитаме прво сопствената личност и сопственото вложување, ако за ништо друго да ги засилиме аргументите со кои ја поткрепуваме одлуката или па да закочиме пред да истрчаме во првите борбени линии.

И научив една феноменална поза во кревет ама нема смисла да се фалам :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: The_melnicanecot

maculka

Полноправен Член
24 февруари 2012
60
89
18
од последната врска научив како добро се лаже :D и да научив т.е го сфатв значењето на НЕ КАЖУВАЈ СЕ ШТО ЗНАЕШ

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina, Lily and JaMi

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
37
Скопје
Научив дека ти одлучуваш за се, кога ќе се отвориш и ќе се потрудиш сваќаш дека ти си одлучил за тоа, ти си го ставил срцето на нишан но не си го дал пиштолот за да пукаат во него. Сватив дека имав храброст да сакам и да се борам за тоа, но сватив дека таа борба не треба да се води сам, таа борба е за двајцата, борба за љубов по наши правила.

Љубовта е како танго, иако мажот води жената го кажува правецот на движење.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina, cece17 and JaMi

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Прво научив дека не сакам мажи со големи и крути шаки т.е радничка снага.

Второ научив како да се реализирам сама со поставување на поголеми критериуми и пронаоѓање начин за заобиколување на проста раја која води до самодеструкција, зашто индивидуална интелигетност во врска и надвор од неа, се прави взаемна кога работи на иста пареа. Долгото и бавно процесирање на информации е "садистичко" понашање кое не го трпам повеќе во животов.
Не пишувам нарцисоиден муабет, зашто по подолг временски период на собирање факти и оценување на постапки, споредбата излезе смешна.

Како трето и последно научив дека партнер може да биде во позиција од своја некогашна љубов да направи муза во врска, љубовница после врска и од себе будала во наредна врска.
Ропак еднаш, ропак увек.
Со мирна совест го оставам во минато со новата му девојка, жалејќи што сум надраснала човек за кој сум сметала дека ќе растеме заедно на интелектуално и духовно ниво и најмногу што сум мислела дека сум била исклучок кога станува збор за верност.
Peace.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin, True_Blood and She

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Научив уште повеќе да се сомневам кога цура потегнува иницијатива за врска мора да постои задна намера. Зборам за онакво упикување за да се врзе со тебе, се` со цел да го направи бившиот љубоморен. Финост - да, ама со мерка.

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina