Штета од пукање петарди

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Средно сум ама страв ми е од петарди,не пукам,им се восхитувам на оние што можат да ја пукнат в рака.Ми има пукнато “Пиратка’’ на неколку метри од мене,фала му на бога не бев во блиско растојание за да може да ме повреди.
:eek: ???? А?
Тој не е за восхит, тој е дебилна стфар, цела тај петардична еуфорија е срање, огномет оправдују, али петарде не
Која логика е да се задоволи некое чустфо еуфорично сс петарду.Запалиш гу,она рокне,исплаши некога,смрди гадно и толко
Никад не сам пуцаја петарде у живот, едноставно глупа стфар ми е

• Ми се допаѓа
Реакции: MoonFairy and Змејче

rain-bow

Истакнат Член
21 ноември 2014
174
79
338
Немаат страв. Ете затоа тоа им причинува задоволство. Не сретнале некој на кој од тие мали и навидум безопасни работи им биле раснесени делови од телото. Сум пукнала 1-2 педарди во животов, и ништо ама ништо посебно не е. Посебно ме нервира кога ќе видам деца од по највеќе 10 години како ми се кочоперат и пукаат педарди пред малце помаливе, а овие се восхитуваат. Се е до родителите.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Како помал ставив петарда во шпорет, требаше да купуваат нов шпорет после, дека ништо не остана од рерната.
Еднаш и во поштенско сандаче имам ставено, ептен јако го разнесе.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Море, да ме видите мене како ги пукам. :zelen
Имам неколку пати фрлано, од кои првите 2-3 само ќе ја допрев до кибрит/запалка и ќе ја фрлев моментално од страв...нормално, без резултат.
Ама не гледам апсолутно никаква сатисфакција во тоа, дури и дебилно изгледаат некои. Ајде овие до 15ина години ќе ги сфатам, али кога ќе видам волиња што се некаде колку мене, а се понашаат ко крелиња и фрлаат петарди пред нозе на луѓе или во животни и се церекаат - крај, триста муабети за петарди во нелагодни места ми идат да кажам, али ај.
Пред некоја година, се најде еден паметен на една постара женичка од овие што продаваат балончиња и украси по плоштад, да ѝ лупне петарда во капа и се оддалечува и се клешти. Каков морон треба да си да не размислиш дека озбилно може некому да наштетиш, бар слухот, во најмала рака. :eek
Среќа се најде дечко брзо да изреагира, па кога го подбра крелево, не знаеше кај да бега.
Со себе прави што сакаш, пукај, фрлај, во нос ставај по две...ама ме знам, мене ми е дебилно некого да го исполнува тоа што исплашил човек или му нанел материјална штета. (worried)

• Ми се допаѓа
Реакции: Аркантос