тешко и дебело тврдењеТочно е дека во ред е да запалиш свеќа за починати и за здравје.
Пари не гледаат, бар не од мене.
Точно денес има прилика да се доуверам дека без разлика на верата свештените лица попови/оџи се заплеткани во тежок криминал.
Сите до еден.
Зборувам за оние на врвот.
Седам на кафе, имавме мал состанок.
Од спротива седеа дечки кои се познати по посредување и дилање на кокаин.Никој од нив не е со кола која е поефтина од 50.000 евра.
Не е битно.
Доаѓа еден дебел човек, со брада, кој исто така го знам.
Го викаат Оџа.
Има завршено два факултети за оџа, еден тука еден во тие арапски земји.
Најучен оџа во мк.Моментално работи како советник на Мијалков.
Седна со нив.
Можете ли да замислите за што правеа муабет?Сигурно не кој колку верува во бога или колку пати иде во џамија/црква.
Посредуваа.
Или конкретно кажано плаќаа данок за користење на улиците за да може на раат да дилаат, како и плаќање данок за тоа што прават енормно многу пари.
Така да можам да кажам дека и поповите и оџите се исто гомно.
Од просечна македонска плата од 250 евра, што дури и тоа е многу ама ај, не можеш да си приуштиш кола на старо, а камоли на ново.
А они возат џипови луксузни, или пак лимузини од типот на мерцедеси s300 збориме производство 2010/2011, или пак bmw 730/740 исто така година две стари.
Тоа е од свеќи што купуваат луѓето? Или што оставаат по 5/10 денари на икона?
но не кажувај ми мене ете теофанија цитирај ја,може ке свати ако ништо друго дека не секое свештено лице му служи на Бог и на народот.