Црвен Крст

Wild.One

Истакнат Член
17 јуни 2012
197
147
343
Wonderland
Од каде си? Во која ООЦК беше член??
Не верувам дека до толку е лошо, може не си била активен член или не си заслужила да отидеш на камп/семинар... + не секогаш секоја општинска е поканета на истите.. искрено колку добро си информирана за парите кои ги добиваат?? кој тоа ги добива?

ООЦК Кавадарци.
Не реков дека ми е криво што не сум одела на семинари туку кажувам за ситуацијата во клубот. Многу е лошо, признавам дека не бев многу акривен член, односно не ми дадиа прилика да бидам навистина активна. Кајнас за да бидеш активен се подразбира: да одиш да му купуваш кафе, да му го средуваш компјутерот, да му куцаш документи, да доставуваш писма до училиштата, да му правиш друштво за пуш-пауза и ред други срања.
Кога има некоја хуманитарна акција и кога треба да се собираат пари членовите не се известени туку одат деца од некое училиште, една иста група секоја година се натпреварува за прва помош, обавезно одат секоја година за Србија незнам како се викаше местото и еднаш беа за Велестово.
Оваа година за Србија замина еден пар кој врска немаат со црвен крст, по 25 години се и кога ни кажуваа дека ке одат се чувствуваа како да одат на одмор. Се чудам дали имаат и претседател.
Знам уште многу ситуации што се дешаваат таму ама не сум таа што треба да суди. Додека не ги сменат главните никој нема да се врати таму. :)
 

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
ООЦК Кавадарци.
Не реков дека ми е криво што не сум одела на семинари туку кажувам за ситуацијата во клубот. Многу е лошо, признавам дека не бев многу акривен член, односно не ми дадиа прилика да бидам навистина активна. Кајнас за да бидеш активен се подразбира: да одиш да му купуваш кафе, да му го средуваш компјутерот, да му куцаш документи, да доставуваш писма до училиштата, да му правиш друштво за пуш-пауза и ред други срања.
Кога има некоја хуманитарна акција и кога треба да се собираат пари членовите не се известени туку одат деца од некое училиште, една иста група секоја година се натпреварува за прва помош, обавезно одат секоја година за Србија незнам како се викаше местото и еднаш беа за Велестово.
Оваа година за Србија замина еден пар кој врска немаат со црвен крст, по 25 години се и кога ни кажуваа дека ке одат се чувствуваа како да одат на одмор. Се чудам дали имаат и претседател.
Знам уште многу ситуации што се дешаваат таму ама не сум таа што треба да суди. Додека не ги сменат главните никој нема да се врати таму. :)


Ахам, се знам со двајца од ЦК Кавадарци и по нешто запознаена сум дека клубот и не функционира најдобро, оваа година се бираше нова постава па ако е сменето раководството можеби и ќе се поправат.. меѓутоа и многу зависи од секретарот, да речам возрасните во општинската (колку ќе им дозволат на младите, колку ќе ги вклучат во работата..) сепак лидерот и заменик лидерот се оние кои најпрви треба да ја создадат онаа работно-ентузијастичка атмосфера.. не ти се погодил градот, меѓутоа со сигурност тврдам дека многу општински како и клубови на млади на ЦК низ Македонија функционираат далеку подобро (nod)
 

Wild.One

Истакнат Член
17 јуни 2012
197
147
343
Wonderland
Ахам, се знам со двајца од ЦК Кавадарци и по нешто запознаена сум дека клубот и не функционира најдобро, оваа година се бираше нова постава па ако е сменето раководството можеби и ќе се поправат.. меѓутоа и многу зависи од секретарот, да речам возрасните во општинската (колку ќе им дозволат на младите, колку ќе ги вклучат во работата..) сепак лидерот и заменик лидерот се оние кои најпрви треба да ја создадат онаа работно-ентузијастичка атмосфера.. не ти се погодил градот, меѓутоа со сигурност тврдам дека многу општински како и клубови на млади на ЦК низ Македонија функционираат далеку подобро (nod)

Незнам пред колку време бирале нови ама јас бев во Мај таму полагав прва помош и истите беа.
Во предходното мислење сакав да го споменам клубот во Неготино, дечките се премногу ангажирани капа им симнувам, секој месец организираат по некоја хуманитарна акција, многу се упорни и успеваат. Се надевам дека ке си дојде се на свое место и кајнас :)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Mardy Bum

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Ќе си почнам и јас да се пријавувам и да волонтирам. Само да завршам со обврскиве. :D
 

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Секоја чест за младите што учествуваат во Црвен Крст, се гледа дека навистина се трудат и мислат дека помагаат, кога реалноста е друга.
Постариве членови (да не бидам вулгарна ајде) се за никаде. Ко што пишала членка погоре, си наоѓаат некој да им биде поттрчко дури се замислуваат дека се Анџелина и Боно на мисија во Африка. Да не зборам па колку крадат од донациите. Затоа сум рекла директно секогаш ќе помогнам ако можам, ама преку нив никако и никогаш.
Нормално дека мора да се спомне секоја чест на исклучоци пошто познавам цел еден, но греота е да се стави во ист кош со сите.
 

bluebell

Истакнат Член
12 јануари 2022
73
24
108
27
Дали Црвениот Крст организира хуманитарни концерти и дали им помага некако на самохраните родители? Однапред ви благодарам на секој ваш одговор.