Цитати...

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
541
751
93
Los Angeles!
еве некои од моите омилени:

• The day I came into this world, the devil looked up and said "Lord, help us all, she's here."
  • Life isn't about waiting for the calm in the storm. Its about learning how to dance in the rain and having a killer time whilst doing it!
  • I am strong because I know my weaknesses. I'm alive because I'm a fighter.I am wise because I've been foolish. I laugh because I've known sadness.
  • I make no apologies for the fact that your balls aren't big enough to handle my personality.
  • Не ми ја продавај својата совршеност,
    покажи ми ги своите гревови
    За да те видам тебе......
    Не ми ги реди победите,
    раскажи ми за поразите.
    ...За да знам колку поднесуваш.....
    Не ми зборувај за големината на твоето срце,
    кажи ми за маленкоста.
    За да видам колку можеш да дадеш........
    Не ми го брои златниците во раката,
    кажи ми од каде ти се.
  • kazu nemam pojma, zovu me kurva i drolja
    al zasto trazit razlog kad znam da od njih sam bolja
    pa ne spavaju nocima, uvijek sam im pred ocima
    kad ujutro otvore ih, kroz misao prodem im
    kada legnu u krevet navecer nazovu me smecem
    ja sam razlog sto im retardiran mozak se pokrece
    konstantno jedu govna, dali straceva ostace
    i za sutra? haha jeben apetit, zderi, dobar tek!
  • Shut up. I wear heels bigger then your di:cenzurak...

• Ми се допаѓа
Реакции: Abe CreP

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Кој не ја видел - тој не се родил
кој ја видел а не ја вкусил - тој умрел
кој ја вкусил - тој не куртулил,
оти ќе живее.
Јас, а можеби и Ти” (Венко Андоновски – Вештица)
Не затоа што е убав, туку затоа што е повеќе одошто јас самата. Од што и да се составени нашите души, неговата и мојата се исти. Кога се друго би исчезнало, а тој би останал, јас сеуште би постоела, а кога се друго би останало, а тој би бил уништен, светот би ми станал сосема туѓ. Не би ми се чинело дека сум дел од него. Мојата љубов спрема него прилега на вечните карпи под површината, извор за малку видлива радост, но неопходна. Јас сум тој, тој ми е секогаш, секогаш во умот, не како задоволство, токму како што и јас не сум секогаш задоволство самата на себеси...‘ (Оркански височини-Емили Бронте)

Среќата зависи исклучиво од срцето наше“..
„Точно, јас сум само скитник-патник, гостин и дојденец на овој свет. А зарем вие сте нешто повеќе од тоа?“
(Страданијата на младиот Вертер-Јохан Волфганг Гете)

Секој живот, дури откако ќе се растегне и ќе се исполни со противречности, станува богат и расцветан. Што би значел разумот и трезвеноста без сознанието за опиеност, што би значела, насладата на сетилата кога зад неа не би била смртта и што би значела љубовта без вечносто смртно непријателство на половите? (Нарцис и Златоуст-Херман Хесе)

Ништо во светот не му е подвратно на човекот од тоа да тргне на патот што го води кон самиот себе.. .Демијан - Херман Хесе

• Ми се допаѓа
Реакции: Baronessa