Фејк оргазам и неговите примени во „домаќинството“

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
...Одредени истражувања говорат дека половина од сексуално активните жени, брем еднаш во животот одглумиле оргазам. Некои тоа го прават многу често.

Што мислите околу тоа?
Дали глумењето оргазам е навистина лошо или пак можеби само една „поинаква“ состојка за успешен сексуален живот?

На што се должи глумењето?
Дали жените го доживуваат како мал подарок кон својот партнер за тој да се чувствува задоволно и смирено?
Можеби само одбегнување на одговори и објаснувања на она: Сврши?
Или пак побрз и навидум полесен начин да се заврши сексуалниот чин кој ви е се,само по кејф не?

Дали фејк оргазмот е воопшто некакво решение?

Бујрум! :)

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Па мислам дека у некој ситуации е практично за жениве коа несакаат да се замараат..ама ако е долгорочен проблем мислам дека не би требало да го кријат ради свое задоволство и би било добро да поразговараат со партнерот за тоа и да побараат помош..

Реми

Староседелец
18 февруари 2012
542
957
1,093
У близина
Јас не сум во состојба да глумам оргазам, во состојба сум да одглумам цел секс. :pinokio

Прилично сигурна сум дека парите не носат оргазам, не носат налудничав секс на место, на кое никогаш не би ти паднало на ум да го сториш тоа. Имагинацијата е виновник за истото.

Па така во преносна смисла, секогаш имам "оргазам" кога купувам омилено парче облека и речиси никогаш кога чувствувам дека себичноста на партнерот е висока за задоволување на неговиот нагон и крик во доцна по полноќ. Во тие моменти палам цигара, добивам масажа и глумам дека не ми е до секс, поштедувајќи се себеси од прашањето "Сврши?".

Jericho

Староседелец
19 февруари 2012
355
465
1,063
Лажен оргазам не е решение. Утре ќе станеш премногу добра во тоа, што ќе заборавиш како изгледа вистинскиот.
и со тек на време ќе стане напната и нервозна, како некоја баба од 80год што е вдовица 50 години...

• Ми се допаѓа
Реакции: She and True_Blood

ema09

Истакнат Член
18 февруари 2012
226
411
63
Мислам дека лажниот оргазам не е никакво решение со разговор можи и да се реши тој оргазам да стани вистински :)) нема поубо нешто од тоа !!!! :) сум глумела со предходниот дечко ама со него неможеше да се разговара типот беше ... буух ... и морав !

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden

aleksandra123

Нов член
21 февруари 2012
3
8
3
37
Da oglumis treba da si prava glumica, a i toj so te e*e treba da e dobar neikusen maz koga nemoze da primeti dali devojkava svrsuva ili ne.. Mazi pa zar tolku ne ja osekate vibracijata na nozete kaj zenata so ja zadovoluvate.. ccc NEMA GLUMA KAJ ZENA SAMO DOBRO NEISKUSEN MAZ:))

• Ми се допаѓа
Реакции: Priroden

Baronessa

Истакнат Член
13 февруари 2012
541
751
93
Los Angeles!
мене стварно не ми е јасно како жената може да го глуми тоа? па сеа што ако тој е неспособен да го стори тоа можам и јас сама... како што тој има желби имам и јас... така да.. тоа е најголемата глупост на 21век