Фан клуб: Манчестер Јунајтед

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Така и Фергусон немал никаков успех првитге сезони, но клубот имал трпение, визија, и после знаеме шо се деси......шта послати, коју коме поруку речи... 13 ПЛ и 2 ЛШ... плус Мојс неодамна, пред мечот со Баерн бил каснат од радиоактивен пајак.

Фергусон пред да дојди во Јунајтед, ја освоил шкотската лига со Абердин и играл во европскиот куп против Реал Мадрид. Доволно укажува потенцијалот, но секако и трпението на газдите.

Сезонава е најлоша што досега сум ги гледал Јунајтед во овие 7-8 години (активно гледање). Не даваше никакви знаци на живот за да остане, а сепак и имал клаузула, доколку ги изгуби шансите за пласман во лш (математички) , да му се намали оштетата доколку го отпуштат. :)

Ова со радиоактивниот пајак, тролаш?

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Фергусон пред да дојди во Јунајтед, ја освоил шкотската лига со Абердин и играл во европскиот куп против Реал Мадрид. Доволно укажува потенцијалот, но секако и трпението на газдите.

Сезонава е најлоша што досега сум ги гледал Јунајтед во овие 7-8 години (активно гледање). Не даваше никакви знаци на живот за да остане, а сепак и имал клаузула, доколку ги изгуби шансите за пласман во лш (математички) , да му се намали оштетата доколку го отпуштат. :)

Ова со радиоактивниот пајак, тролаш?

True, гледам на вики, Фергусон бил три пати шампион со Абердин hence вметнал нова сила меѓу Селтик и Ренџерс, not an easy task there, 4 ФА купа, 1 Лига куп и еднаш освоил куп на победници на купови кој подоцна се фузирал со куп на уефа а.к.а денес имаме лига европа, што значи еднаш освоил ЛЕ и тоа против Реал Мадрид победил во финале, играл полуфинале на ЛШ со Абердин, бил и на светско како селектор на Шкотска. :eek:

Мојс од друга страна нема бидено шампион, нема освоено ФА куп па дури ни Лига куп а и во европа нешто слабо... но тоа не е важно, информацијата за пајакот е од доверливи извори, трансформацијата на Мојс сеуште не е завршена а не е сигурно и дека пајакот бил радиоактивен... ќе покаже Мојс што знае и умее допрва...

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Мојс од друга страна нема бидено шампион, нема освоено ФА куп па дури ни Лига куп а и во европа нешто слабо... но тоа не е важно, информацијата за пајакот е од доверливи извори, трансформацијата на Мојс сеуште не е завршена а не е сигурно и дека пајакот бил радиоактивен... ќе покаже Мојс што знае и умее допрва...

Кога го земаа Мојс, одма направив споредба со Фергусон, почнувајќи од тоа дека двајцата се од Шкотска. Двајцата имаат долгогодишен стаж во своите клубови ( 10тина години Мојс беше во Евертон). Разликата е во тоа што само Евертон не е толку финансиски моќен колку Јунајтед, па оттука очекував да биде далеку поуспешен, во најмала рака барем да беше во првите 4 екипи.

П.с сеуште му памтам како ни "зеде" титула со Евертон, кога изигравме 4-4. (facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Кога го земаа Мојс, одма направив споредба со Фергусон, почнувајќи од тоа дека двајцата се од Шкотска. Двајцата имаат долгогодишен стаж во своите клубови ( 10тина години Мојс беше во Евертон). Разликата е во тоа што само Евертон не е толку финансиски моќен колку Јунајтед, па оттука очекував да биде далеку поуспешен, во најмала рака барем да беше во првите 4 екипи.

П.с сеуште му памтам како ни "зеде" титула со Евертон, кога изигравме 4-4. (facepalm)

Значи Мојс не само што не освои титула со Јунајтед туку им одзеде една пред тоа... what a guy.:) А во ЛШ не беше лош оваа сезона...
Во иднина не е исклучено пак да направи зулум против Јунајтед со некој друг клуб, неговите пет минути сеуште не се дојдени.

• Ми се допаѓа
Реакции: Struggler

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Значи Мојс не само што не освои титула со Јунајтед туку им одзеде една пред тоа... what a guy.:) А во ЛШ не беше лош оваа сезона...
Во иднина не е исклучено пак да направи зулум против Јунајтед со некој друг клуб, неговите пет минути сеуште не се дојдени.

Гнаса бе :D. Да бидам искрен, оваа сезона не очекував сезона, ама барем пласман за ЛШ очекував, пошто на трансфер пазарот ништо не направи, зеде фудбалер кој не прави голема разлика во средината, само ја зацврсти дефанзивно и тоа не се покажа и тој како што беше очекувано.

Во ЛШ.... не се покажа лошо додека не му дојде сериозен противник, толку му е лимитот до Леверкузен (иако се чудам како ги тепавме 0-5), Олимпијакос итн.. :)

Мојс ќе си најди клуб онака средно-мизерен без многу притисок, та завршиле на 10, та на 15, битно не отпаднале. :)

• Ми се допаѓа

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Гнаса бе :D. Да бидам искрен, оваа сезона не очекував сезона, ама барем пласман за ЛШ очекував, пошто на трансфер пазарот ништо не направи, зеде фудбалер кој не прави голема разлика во средината, само ја зацврсти дефанзивно и тоа не се покажа и тој како што беше очекувано.

Во ЛШ.... не се покажа лошо додека не му дојде сериозен противник, толку му е лимитот до Леверкузен (иако се чудам како ги тепавме 0-5), Олимпијакос итн.. :)

Мојс ќе си најди клуб онака средно-мизерен без многу притисок, та завршиле на 10, та на 15, битно не отпаднале. :)

Ок, во ЛШ солидно настапи, ниту Баерн не беше нешто доминантен толку против Мојс па дури на неколку минути беше во 1/2 финале Јунајтед :cool:
Ако Мојс ги почитува кармичките прописи и вториот закон за термодинамика би било интересно да потпише за Абердин :D да го комплетира циклусот.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ок, во ЛШ солидно настапи, ниту Баерн не беше нешто доминантен толку против Мојс па дури на неколку минути беше во 1/2 финале Јунајтед :cool:
Ако Мојс ги почитува кармичките прописи и вториот закон за термодинамика би било интересно да потпише за Абердин :D да го комплетира циклусот.

Има доволно време да се одмори, релаксира и размисли што каде и како, најпаметно би му било тоа. А до тогаш....

David_moyes_beach-376405.jpg

article-2614711-1D6B8DD700000578-210_634x502.jpg

david_moyes_manchester_un-472828.jpg

• Ми се допаѓа

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
пинг женските форумски јузери - колку е секси Дејвид? (Мојс, не Бекам) :zelen

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
После толку време почна да ми недостига Јунајтед, едвај чекам за утрешната утакмица. ^_^

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
‪#‎mufc‬ vs @SAFCofficial: De Gea, Jones, Ferdinand, Vidic, Evra, Nani, Carrick, Fletcher, Young, Mata, Hernandez.

Повторно Кагава не е стартер. Дефинитивно не се вклопи како што се очекуваше кога го ангажиравме, не е можно Фергусон, Мојс и еве Гигс да не го става да игра..... Најдобро за двете страни е, летово да го ослободат по можност да го вратат во Дортмунд + доплата за Ројс, би била идеална зделка.

Што е тука е, сеа да се фокусираме на натпреварот.:igra

• Ми се допаѓа
Реакции: MATEJA