УЕФА Лига на Европа

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,120
1,683
34 минута, резултат 0:0 Оскар (жолт картон)

Ана-Каренина

Староседелец
25 февруари 2012
998
1,749
1,093
Краен резултат 2-1.
Бенфика ја имаше иницијативата, Челзи ретко имаше шанса а кога имаше доста беше конкретна истата. Лампард два одлични шута едниот рефлексно го одбрани голманот на Бенфика а другиот удар ја погоди пречката, најмногу ми е криво за него.

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Лошо за Бенфику што на ист начин га еде, а доро за Челзи што не се мучи у продужетци, мада на пенали ке га едесфа : )
Aли знаја сам, само не кец у два или кец у икс па на продужетци Челзи да кидаф . али битно титула на остроф
Поздраф : )

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
And now, once again, Chelsea are the Champions of Europe! :sreken

Кога во 1962 год. по напуштањето на Бенфика, менаџерот Бела Гутман со кој овој тим две години по ред го освоил најтрофејниот европски трофеј, незадоволен од тоа што клубот не сакал да му ја покачи платата, фрлил клетва во наредните 100 години Бенфика да не освои ниту една европска титула.
Еве веќе е изминат половина век, и клетвата се уште ги прати.

Без разлика дали поради клетвата или не, Бенфика ја имаа доминацијата на почетокот, но ништо сериозно не направија со неа. Имаа неколку добри шанси, гол од офсајд, една 100% шанса, но паднаа физички уште на средината на второто полувреме.
Можат само да му се заблагодарат на Бане што ги спаси од дополнителна 30-минутна истоштеност.

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Колку ми падна жал за играчите на Бенфика, натпреварот вчера им дојде како дежа ву на тој од пред 4-5 дена.

Ама, Champions of Europe, два пати во нецела година! :sreken
Многу поопуштено го гледав финалето вчера отколку тоа лани, можда затоа на крајот и повеќе се радував. Лани бев многу испотресена за да се радувам. :D
Уште не ми се верува дека Иванович го даде победничкиот гол. Пред неколку дена баш за тоа размислував, колку ќе ми биде мило ако тој даде гол, посебно ако е за победа, ама реков нема шанси, битна утакмица е, ќе си седи назад. Ми се направи ќефот МНОГУ! :sreken:sreken:sreken

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Да не проверев немаше да знам дека има ваква тема :zelen јас па се спремив нова да отворам :zelen. Иначе за 20 минути финале Севиља - Бенфика.
Бенфика втора година по ред е во финале, лани од Челзи изгубија 2:1. На Севиља мислам дека ова им е прво финале. Во полуфиналето ја победија Валенсија, уствари 3:3 беше ама затоа што Севиља имаа постигнато гол на гости беа подобри. А на таа втора утакмица иначе Валенсија водеше 3:0 до 93та минута и после во последниот напад Севиља дава гол :zelen.

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
Да не проверев немаше да знам дека има ваква тема :zelen јас па се спремив нова да отворам :zelen. Иначе за 20 минути финале Севиља - Бенфика.
Бенфика втора година по ред е во финале, лани од Челзи изгубија 2:1. На Севиља мислам дека ова им е прво финале. Во полуфиналето ја победија Валенсија, уствари 3:3 беше ама затоа што Севиља имаа постигнато гол на гости беа подобри. А на таа втора утакмица иначе Валенсија водеше 3:0 до 93та минута и после во последниот напад Севиља дава гол :zelen.
Севиља веќе има 2 титули од Европа Лигата..во 2006 и 2007

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Севиља веќе има 2 титули од Европа Лигата..во 2006 и 2007
2006, 2007 и 2014 :zelen Не знаев иначе дека Севиља веќе играла финале, не ни проверив. Слабо финале беше освен на почетокот кога се трчаше повеќе после тоа некако слабо ми беше, плус и продолженија имаше. Искрено иако не навивав за никој сакав Бенфика да освои, втор пат им е веќе како губат а сега па плус на пенали.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Бенфика имаше 3-4 зрели шанси од кои не успеа да постигне гол. Значително беа ослабени со суспендираните играчи, воопшто не ми се допадна играта. И на крај, ја заеба од тој што најмалку очекував на пенал рулетот. :S

Kisserboy

Староседелец
6 март 2012
2,451
3,796
1,153
29
Битола
2006, 2007 и 2014 :zelen Не знаев иначе дека Севиља веќе играла финале, не ни проверив. Слабо финале беше освен на почетокот кога се трчаше повеќе после тоа некако слабо ми беше, плус и продолженија имаше. Искрено иако не навивав за никој сакав Бенфика да освои, втор пат им е веќе како губат а сега па плус на пенали.
Точно многу слабо финале и досаден фудбал..Ама океј си бев за Севиља онака повеќе ги сакам од Бенфика (иако ова и беше 8мо или 9то финале) знам дека еден тренер пред пола век ахаха ги проколнал во следните 100 години колку финалиња и да играт сите дека ќе ги изгубат..Шо да речам му фатила клетвата :D