Севиља веќе има 2 титули од Европа Лигата..во 2006 и 2007Да не проверев немаше да знам дека има ваква тема јас па се спремив нова да отворам . Иначе за 20 минути финале Севиља - Бенфика.
Бенфика втора година по ред е во финале, лани од Челзи изгубија 2:1. На Севиља мислам дека ова им е прво финале. Во полуфиналето ја победија Валенсија, уствари 3:3 беше ама затоа што Севиља имаа постигнато гол на гости беа подобри. А на таа втора утакмица иначе Валенсија водеше 3:0 до 93та минута и после во последниот напад Севиља дава гол .
2006, 2007 и 2014 Не знаев иначе дека Севиља веќе играла финале, не ни проверив. Слабо финале беше освен на почетокот кога се трчаше повеќе после тоа некако слабо ми беше, плус и продолженија имаше. Искрено иако не навивав за никој сакав Бенфика да освои, втор пат им е веќе како губат а сега па плус на пенали.Севиља веќе има 2 титули од Европа Лигата..во 2006 и 2007
Точно многу слабо финале и досаден фудбал..Ама океј си бев за Севиља онака повеќе ги сакам од Бенфика (иако ова и беше 8мо или 9то финале) знам дека еден тренер пред пола век ахаха ги проколнал во следните 100 години колку финалиња и да играт сите дека ќе ги изгубат..Шо да речам му фатила клетвата2006, 2007 и 2014 Не знаев иначе дека Севиља веќе играла финале, не ни проверив. Слабо финале беше освен на почетокот кога се трчаше повеќе после тоа некако слабо ми беше, плус и продолженија имаше. Искрено иако не навивав за никој сакав Бенфика да освои, втор пат им е веќе како губат а сега па плус на пенали.