Трансплантација на глава

MacedonishQueen

Истакнат Член
17 јуни 2015
205
131
143
Грознооо:eek
Што нема да му текне на овие италјанциве..а што човекот ако не преживее? Како може докторот да преземе толкава одговорност? А и овај шо ќе врши трансплантација секоја чест како не му страв..мене од самата помисла ме фаќа страв не пак да сум на негово место. :eek

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Да не се лажеме, трансплантација на глава едино пали кај лего човечиња, евентуално барбики што не се од сумњиво кинеско потекло па да те отрујат со PVC.

Се` друго е краен нонсенс и невозможно. Првично ради 2та комплексни системи - нервниот и крвотокот. Кога ова би се надминало, можеби би се створило поле за размислување што понатака.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Да не се лажеме, трансплантација на глава едино пали кај лего човечиња, евентуално барбики што не се од сумњиво кинеско потекло па да те отрујат со PVC.

Се` друго е краен нонсенс и невозможно. Првично ради 2та комплексни системи - нервниот и крвотокот. Кога ова би се надминало, можеби би се створило поле за размислување што понатака.
Не палеше и бебе од епрувета па еве ги имаме....ништо неможе да не изненади.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Не палеше и бебе од епрувета па еве ги имаме....ништо неможе да не изненади.
Треба да направиш разлика меѓу организам кој се формира (во целост) и веќе оформен организам.

• Ми се допаѓа
Реакции: Electra

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
Треба да направиш разлика меѓу организам кој се формира (во целост) и веќе оформен организам.
Не сум компетентна за правење разлики, ниту сакам искрено, моабетот е дека јас верувам а ти не...жив били па видели.
Знаеш ли само колку операции успешно се извршени на отсечени екстремитети?? Проблемот за ваква трансплатација не е толку хирушкио дел колку што пречка е психолошкиот момент, како ќе се чувствува пациентот во туѓо тело.

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Не сум компетентна за правење разлики, ниту сакам искрено, моабетот е дека јас верувам а ти не...жив били па видели.
Знаеш ли само колку операции успешно се извршени на отсечени екстремитети?? Проблемот за ваква трансплатација не е толку хирушкио дел колку што пречка е психолошкиот момент, како ќе се чувствува пациентот во туѓо тело.
По тебе вака едноставно прашање - што мислиш каде се наоѓа мозокот?
Истотака напраи разлика меѓу протеза, вештачки екстремитет и вистински екстремитет. Што со нервниот систем? Ај да речеме крвниот лесно се поврзува (вака лаички) има помал број на артерии и вени (ете некој медицинар нека ме поправи). После тоа - што со пршлените? Продолжниот како и рбетниот мозок?

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253
По тебе вака едноставно прашање - што мислиш каде се наоѓа мозокот?
Истотака напраи разлика меѓу протеза, вештачки екстремитет и вистински екстремитет. Што со нервниот систем? Ај да речеме крвниот лесно се поврзува (вака лаички) има помал број на артерии и вени (ете некој медицинар нека ме поправи). После тоа - што со пршлените? Продолжниот како и рбетниот мозок?
За сето ова што праша, неурохирургијата одамна извршува со успех такви операции....за вистински екстремитети и мислев претходно,ако се донесени навреме, можат со успех да се сошијат повторно...исто така и полов орган се шие, имавме такви случаи во Мк.

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,224
1,747
253