Тенис

Priroden

Староседелец
4 октомври 2012
140
95
1,038
Што ако се извинил? Финтата е да не направи такво нешто, кога Федерер направил такво нешто? Никогаш.
Ако е за извинувањето тогаш и Киргиос се извини за тоа што му го кажа на Вавринка на сред меч па сеуште никој не го сака и е сељак најголем и нефер играч.
Новак и да го престигне Федерер во титули пак за многумиина нема да е најдобар на сите времиња, го нема тоа што го има Федерер и останатите големи играчи.
Ова спортски е? Мислиш дека е случајно ова на клучни поени жена му да вика по Вавринка?
Напротив многу полицемерно. Демек ја не напраив ништо, ја сум најфер тенисер, али жена ми е возрасна и сама и текнало така да се понаша?

Титулите се најбитни, ако успее во ера на Надал, Федерер и Мареј да стигне до некоја луда бројка, најдобар е пошо факите го кажуваат тоа.
Али сега засега далеку е од тоа.
Колку и да е за никаде Мареј, има 9 финалиња на ГС, да беше во некоја друга ера ќе имаше 6-7 слема секако.

Само за споредба од јануари 2008 кога Ѓоковиќ стана конкурентен и ја освои првата ГС титула:
1. Надал 11
2. Ѓоковиќ 10
3. Федерер 5
4. Мареј и Вавринка 2
5. Чилиќ и Дел Потро 1

А Федерер не беше стар во 2008, имаше 26-27 години.

Последна промена:

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не знам дали гледал некој ама не е ни битно. Мастерсот во Шангај почна, и уште на почетокот огромно изненадување. Федерер си изгуби од Рамос 2:1. Уште не ми се верува како можеше да го изгуби мечот. Имаше 15 асови, 1 двојна сервис грешка, 85% освоени поени на прв сервис, 45 винери, и покрај ваква игра успеа да изгуби. Којзнае што му се случуваше во главата па да прокоцка ваква игра. :(
За разлика од Федерер, Рамос имаше 6 асови, 3 двојни грешки, 69% освоени поени на прв сервис и 22 винери. Невозможно е ова како успеа Рамос да победи.
Изгледа од овој пораз на Федерер најсреќен ќе е Вавринка, патот до финале му е отворен.

Priroden

Староседелец
4 октомври 2012
140
95
1,038
Федерер беше подобар во првиот сет за нијанса, ама го изгуби. Во вториот беше убедливо подобар, за во третиот да му падне сервисот баш кога најмногу треба и ете го поразот.

Ја само сакам финале Надал-Ѓоковиќ, да се израмнат по број на победи и после уште Париз и Лондон барем на еден да имаат меѓусебен и да дојде Ѓоковиќ подобар во меѓусебни.
Мада тешко Надал до финале, утре игра со Раониќ, па 1/4 со Вавринка, па 1/2 ваљда со Нишикори. Од било кој од овие може да изгуби.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Отворен му бил патот на Вавринка. Абе баксуз еден. :rofl
Не знам што се случи на мечов, дали Надал толку беше јак или па Вавринка немал јадено којзнае.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Сеа пак ќе почнат шпекулациите дека Надал бил на стероиди и допингуван, а комисиите замижувале оти имале профит од него.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
И од Томич толку, го однесе првиот сет во тајбрејк и толку. Во вториов како стара баба се движи по терен.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Досадно е вака на 2 добиени, не знам зошто воопшто постојат профи турнири со два добиени. Аматерски или полу-профи во ред е да се по 2 добиени, ама профи би требало сите да се по 3 добиени. Плус тврда подлога па, и онака е побрза играта.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Не само што е досадно туку и малку трае мечот. Како вчера Надал на пример, не ми е интересно ни мене вака. А и плус Надал не верувам да ја задржи формава, така да ако стигне до финале ќе биде прегазен за пола саат.

• Ми се допаѓа

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Сега сакам Бердих да победи дека не можам да го гледам овој Мареј, ама мислам дека Мареј ќе си победи лесно. Се надевам грешам.

• Ми се допаѓа

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Досаднооо. 6:1 и 6:3 со никаков отпор од страна на Бердих. Како што и се очекуваше. Ај можеби утре ќе гледаме 3 сета во двете полуфиналиња.