После победата над Долгополов се знаеше дека Новак освојува. Тоа му беше најтешкиот противник на цел турнир, уште жалам за таа брејк топка што не ја искористи Долгополов, да го однесеше во тајбрејк вториот сет, ќе победеше. Човекот имаше над 20 винери и страшен форхенд. Ама кога видов дека Новак се избори за трет сет, знаев дека ќе победи. Премногу му беа три сета на Долгиов, а како само играше во првиот и вториот сет, штета стварно.
После тоа веќе знаев дека нема кој да го победи Новак. Ферер? Иснер? Смешки се и двајцата. Иснер со таа висина требаше цело време на мрежа да му излегува а не да го остава да му ги враќа, не може да ги стигне Иснер тие дијагонали, немаше шанси никакви иако имаше добар број на асови.
А Мареј, грда фаца баш ми е мило што изгуби, ама и ова се знаеше. Дури јас мислев дека два сета ќе има, ама затоа третиот 6:0.
Се чека следниот турнир.
После тоа веќе знаев дека нема кој да го победи Новак. Ферер? Иснер? Смешки се и двајцата. Иснер со таа висина требаше цело време на мрежа да му излегува а не да го остава да му ги враќа, не може да ги стигне Иснер тие дијагонали, немаше шанси никакви иако имаше добар број на асови.
А Мареј, грда фаца баш ми е мило што изгуби, ама и ова се знаеше. Дури јас мислев дека два сета ќе има, ама затоа третиот 6:0.
Се чека следниот турнир.