Сувенири и разгледници

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Колку ги сакате сувенирите и разгледниците?
Дали сте од оние типови на луѓе кои при секое свое патување сеедно дал годишен летен одмор или патување во некој град купуваат сувенири.
Сувенирите ги купувате за вас, за да ја красат вашата соба и да ве потсетуваат на убавите спомени од тоа патување. Или пак купувате сувенири за подарок на вашите најблиски? И кои се тоа родители, сестра/брат, другарки, колешки... кои?
И дали ги сакате разгледниците, дали ги купувате за себе, ги подарувате в лице или пак ги испраќате? Или не сакате разгледници едноставно, слика на хартија од градот а веќе имате многу слики и тоа лично направени од градот.

• Ми се допаѓа
Реакции: N|ghtmare_f and Hip.Hop_MKD

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Купувам од на одмор за најблиските некое сувенирче и разгледница, а за мене не xD
Разгледниците ги подарувам со сувенирчето заедно..не ги праќам по пошта xD

• Ми се допаѓа
Реакции: Hip.Hop_MKD

Snape

Истакнат Член
14 февруари 2012
285
401
63
30
Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry
Тоа е обавезно, каде и да одам мора не[то да си зеам. Sега за сега иам цела колекција магнети за на фрижидер, а исто тка и кугли иам :D

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,236
1,749
113
Малку таму, малку овде...
Јас не ги сакам ни сувенирите, ни разгледниците. Не практикувам да купувам за никого. Всушност, кога бев Будва на одмор купив за братучед ми пепељара со слика од градот. Човекот е пушач и пепељарата повеќе ќе му служи од некој украс кој збира прашина... За најблиските секогаш носам по некоја ситница, ама така, нешто корисно. Порадо за тоа ќе ги дадам парите и барем знам дека ќе го користи отколку за нешто безвезно...
А разгледници си правам сама, со апаратчето...:)

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,359
2,207
423
Дома пред Пц
на секој шо заминал некаде надвор од земјичкава па и надвор од градот,
сум му рекла прати ми разгледница.тоа ми е нешто нај кул и воедно најубав поклон.
инаку додека јас патувам некаде, обично купувам школи во различни облици, или магнети за на фрижидер :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Marick14

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Сувенири кога како, ама разгледници обожавам! :) Кај и да одам, разгледница е неизбежна, си имам колекција. А и на роднини/пријатели кога ќе одат некаде, обавезно порачувам.

Ако некој од вас има во план да шета, кажете ми да ви дадам домашна адреса... :D

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Јас до сега каде и да сум бил надвор од државава, секогаш си зимам сувенирче за спомен од тоа место кај што сум бил. А разгледници не зимам а и не праќам. Тоа мислам дека веќе и никој не користи разгледници.

Mila Kunis

Истакнат Член
15 февруари 2012
2,290
3,529
443
Скопје
Купувам сувенири особено од оние магнетине за на фрижидер :) Најчесто за себе,ама знам по некое ситно такво и за најблиските да донесам, некоја другарка што не била на одмор со нас или на моите дома.
Разгледници купував кога бев помала,сеа некако не ми е feeling пошо можам да си ја симнам сликата и да си ја гледам во пц,или да го сликам местото па ќе си ја ставам во фото албум :)

Marick14

Истакнат Член
17 февруари 2012
3,289
2,348
113
Софија
Јас мислам дека разгледниците умреа. Ги гледам полни со разгледници продавниците во странство кога идам.