Стравот на Алберт Ајнштајн

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Имам една пријателка која често се грижи на маил да ни прати на блиските пријатели интересни содржини за читање. Денес ми пратила нешто што ме замисли. Сакав за тоа да дискутираме малку.
Во прилог ќе следи сиот маил.

Денот од кој се плашеше Алберт Ајнштајн, можеби најпосле пристигна.
1. Ден минат на плажа со пријателите:
image001111.jpg
2. Навивање за твојот омилен тим:​
image002222.jpg
3. Излегување на вечера со твоите пријатели:​
image003333.jpg
4. Интимен состанок:​
image004444.jpg
5. Разговор со твојот најдобар пријател:​
image005555.jpg
6. Посета на музеј:​
image006666.jpg
7. Лудо забавување со пријателите:​
image007777.jpg
Алберт Ајнштајн
einstein.jpg
!!!ТУКА Е!!!

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Ќе се надоврзам со:

tumblr_m7u6akZ07E1qm9ax7o1_500.jpg

Искачам со другарките на кафе/пиво, 3 од 5, пола вечер ја поминуваат на мобилен, наместо во заеднички разговор. Доаѓам дома, отварам фб и гледам check in од вечерта, каде што сум тагната и нивен цел муабет кој трае саат време, во коментари на истиот.

Жал ми е, но веќе живееме во таа генерација од која се плашел Ајнштајн.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Да, тоа сакав да го кажам со тоа болдираното на крај Тука е....
Дека таа генерација е тука, ја живееме...
Морам на ова да раскажам една случка.
Денес бев во Маркет и влегува девојче. Немаше повеќе од 17 години, слушалките во учи, главата наведната во телефонот, куца али куца, и оди без да гледа кај оди. И се удри во еден човек - друг муштерија, ги извади слушалките, па уште се развика... Внимавај кај одиш бе стари :)

Solstice

Nujabes
28 август 2012
1,406
1,537
1,133
32
jonas+brothers+concert+camera.jpg

Да не ја заборавиме најчестата слика на концерти и журки на познати бендови,артисти,диџеи...

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche

MoonFairy

Староседелец
28 септември 2012
1,335
1,964
1,133
Жално, ама вистинито...децата од 2-3 години растат пред монитор, си играат со мобилни наместо со кукли или количиња, и полека но сигурно се губи вербалната, очи во очи комуникација...мислам дека така само стануваат диви и трајно ги губат основните вештини на комуникација...а генерацијата на идиот од кои се плашел Ајнштај е веќе тука и ги растеме тие деца, ама што и како понатаму ???

steppenwolf

Староседелец
12 декември 2012
335
489
1,063
Скопје
I fear the day when technology overlaps our humanity. It will be then that the world will have permanent ensuing generations of idiots.

"Above quote does not appear in The Ultimate Quotable Einstein compiled by Alice Calaprice, a renowned Einstein expert and of Princeton University Press. There is no reliable proof that Einstein actually said this."

Само што Ајнштајн најверојатно не го кажал ова.

The thing about quotes on the Internet is you cannot confirm their validity - Abraham Lincoln :zelen

Технологијата е преубава работа, ако знаете како да ја искористите секогаш ќе ви биде од корист и нема да има никакво негативно влијание врз вашиот живот. Секоја информација (како оваа) ви е на дофат, технологијата едноставно ви го олеснува и збогатува животот. Е сега, за оние глупите и без усул, секогаш некој друг ќе им биде крив. Фејсбук е крив зошто си раскинал со девојката, Дота е крива зошто си слаб ученик, компјутерите се криви зошто немаш вистински пријатели и ретко излегуваш надвор етц... Што ме наведува да заклучам дека тие не се идиоти поради технологијата, туку природни идиоти. Такви ги имало секогаш во голем број, со или без технологија.

:)

• Ми се допаѓа
Реакции: M.Adams

Trajche

Староседелец
13 февруари 2012
1,542
2,557
1,133
jonas+brothers+concert+camera.jpg

Да не ја заборавиме најчестата слика на концерти и журки на познати бендови,артисти,диџеи...

Ова е најчеста појава, јас од послените два концерта во Скопје на Тиесто и Армин Ван Бурен имам снимено едвај по 2-3 клипчиња по 1-2 минути...Колку за да остане нешто спомен. И се враќам дома и пријателите сакат да им покажам како било, и викам ете толку има ептен кратко, и викат па што правеше толку време...Е што правев де, се забавуваш скокаш, рипаш, играш се опушташ и не мислиш на ништо освен најубаво што може да си поминеш. Тешко да ми текне да вклучам камера и да снимам.
И да не збориме како што некои членови погоре спомнаа кога се оди на кафе, најбитна ствар Чек ин и тн...Ако продолжам да пишувам за ова ќе се изнервирам, ај доста е :D

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Излезени ,,на икс место,, и си поминуваме лудо најлудо.

Па добро де,како тоа си поминувате најлудо кога скоро два саати го поминувате веке во коментари на вашиот пост?
Џабе сте јаделе,џабе сте пијале,џабе сте ,,лудувале,,
Џабе љубов сте воделе ако не се тагнете од местото на ,,злосторот,,
џабе ви е се доколку не ни покажете со кого сте го правеле,,злосторството,
џабе вие се доколку не прикачете фотографија од она што сте го правеле.
Нова ера,нова библија.
Се има,само забава нема.
А доколку ја има е 100% различна од онаа досегашната.

• Ми се допаѓа
Реакции: Solstice

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
Пред да продолжите со коментари дека технологијата создава глупи луѓе, некави текни дека глупите луѓе постоеле од секогаш (види мајката. чудо!!), тие смартфони и самата технологија ја измислиле ЛУЃЕ. Луѓе прават таа технологија да стане се подобраи подобра со цел да ни ги олесни животите, така да не се замарајте кој како ја користи технологијата.Гледајте вие да ја користите правилно ( условно кажано зашто Правилно е релативен поим).

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Поентата е дека технологијата го има променето, пред се, социјалниот живот на луѓето. И баш поради тоа дека го олеснува животот, т.е. одредени активности. Колку работи се имаат променето од глобален (не индивидуален) аспект во последните 10 години. Не можам да замислам што не чека. Луѓето ги имаат измислено технолошките гаџети кои ги користиме секојдневно, но можеби го измислиле бавниот пат на самоуништување. Луѓето имаат измислено и оружја, дроги, вируси, болести, итн итн.

Наместо луѓето да го насочат 100% своето внимание кон тоа што стои пред нив, во разговорот со своите пријатели, во музиката која музичарот ја свири, во уметничката слика на ѕидот, итн, итн, повеќето се зјапнати во екраните од мобилните телефони, таблетите, апаратите, и слично. Секако дека постојат исклучоци, но така е глобално гледано во едно развиено општество. Секако дека постојат и предности, не викам дека не. Но, за жал во грешна насока иде човештвото.

• Ми се допаѓа
Реакции: Arkantos