Стихови од Библијата

diva orhideja

Член со 30 казнени поени
26 февруари 2014
2,220
1,747
253
Тоа што постојано ќе мислиме на она што нѐ загрижува нема да ни го продолжи животот ни за делче од секундата, а уште помалку да ни го подобри. Освен тоа, на крајот работите честопати не излегуваат онака како што сме мислеле.
Сакале или нејќеле, тоа што не загрижува и не ни дава мир, колку и да се обидуваме да го игнорираме, ниту ќе ни продолжи живот, ниту ќе го подобри,нажалост може само да ни го скрати...тоа го знаеме сите..но КАКО да не мислиме постојано!??
Затоа не ти го разбирам тој стих, што е поентата, како грижата може да ја занемариме??
 

balerina

Староседелец
1 април 2014
144
96
638
„Човекот роден од жена има краток век и полн е со немир. Како цвет никнува, и го кинат, како сенка бега, и не останува“ (Јов 14:1, 2)
 
  • Like
Реакции: violetmoon and Pica pica

Pica pica

Староседелец
2 јуни 2013
1,559
2,090
1,133
86
3. И ме одведе со духот во пустиња, и видов една жена како седи на црвен ѕвер,
кој што беше полн со богохулни имиња и имаше седум глави и десет рогови.
4, А жената беше облечена во пурпур и скарлет и накитена со злато, драгоцени камења и бисери,
во раката своја држеше златна чаша, полна со гнасотија и нечистотија од блудството нејзино.
5. А на челото и беше напишано името: Тајна Вавилон големиот,
мајка на блудниците и на земните гнасотии.

- Откровение 17
 
  • Like
Реакции: Ѕид на плачот

-alf-

Староседелец
28 август 2015
315
126
1,053
89
"Никој не доаѓа кај Таткото, освен преку мене“ (Јован 14:6)
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
Овој е еден од оние стихови кој што ме однесе подалеку од стариот еон и самото христијанство.

Немојте да мислите дека дојдов да донесам мир на земјата; не дојдов да донесам мир, туку меч.
Зашто дојдов да разделам човек од татка си, и ќерка од мајка си, и снаа од свекрвата нејзина.“
- Матеј, 10:33-34
 
  • Like
Реакции: Abraxas