Совети од жените за мажите

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Епа кој треба да има појма ? :)
И да има некој ,а имаат многу појма што сакате ,од нели внимание и така натака , многу некако се задржавте во џунглата и кога ќе излезете не може да ве погали никој , не разбирам па затоа побарав објаснување ,ако го имаш ;)

lady_blue

Староседелец
14 февруари 2012
2,397
4,420
1,153
Внимание, ама да не гњавиш и да знаеш кај е границата меѓу едно и другото. Денес е поблиску, утре можи да е подалеку, значи треба да имаш осет. Да си храбар да му се спротивставиш на цел свет ама пред неа да си немоќен. Да си знаеш дека е таа твоја божица. И дека можи 10 кубици дрва да исцепи, ако сака, ама да си ги исцепиш ти и да не ја замараш. Значи најважно: да си знаеш дека таа не сака и никогаш нема да сака да е рамноправна, туку многу многу повисоко.
Ако ја сакаш и прифатиш таква, е тогаш ќе ти биде кротка ко јагненце (sun)

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and Mnogo Bitno

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Внимание, ама да не гњавиш и да знаеш кај е границата меѓу едно и другото. Денес е поблиску, утре можи да е подалеку, значи треба да имаш осет. Да си храбар да му се спротивставиш на цел свет ама пред неа да си немоќен. Да си знаеш дека е таа твоја божица. И дека можи 10 кубици дрва да исцепи, ако сака, ама да си ги исцепиш ти и да не ја замараш. Значи најважно: да си знаеш дека таа не сака и никогаш нема да сака да е рамноправна, туку многу многу повисоко.
Ако ја сакаш и прифатиш таква, е тогаш ќе ти биде кротка ко јагненце (sun)
Кротка ко јагненце ама во волчја кожа, внимавај:franticжена брзо се претвара во врколак, нарочито кога е во пмс а за климакс да не правиме муабет:giggle:rofl

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Иначе јас секогаш си носам пасош па легално ја поминувам границата (не секогаш) , како и да е во право си !

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
А да превземете нешто или да земете примери како не треба да се игнорира секое посветено внимание или побарано од вас , во најголем случај денес секој го гледа истото и се чуди зошто е тоа така , ајде баш објаснете како вие гледате на тоа ? !
Просто, зошто толку одбивност или егото не ви дозволува демек еве ние не сме лесни , па не е за лесни или тешки ,некој кога ти посветува внимание чисто од култура се сослушува односно нормално е да се создаде некоја комуникација каква и да е ??!?
Ова е насекаде ,а порано не беше така ,да сум имал и јас неколку непријатни ситуации ,а и многу мој познаници и пошироко за жал ??
Па еве кој сака ,а и членов што сонува многу нека каже мислење али искрено , во глобала како гледа на ова ?!
Ако секој кој сака да ми пружи внимание чисто од култура го слушам, ке треба по цел ден со секакви мажи да се занимавам, нит ке работам, нит деца ке гледам, нит па таква ке ме трпи мојот дома... Жената може да има време само за оние кои и се најбитни во животот, често и по таа цена да нема воопшѓто време за себе, а ти ми зборуваш за култура.

Mnogo Bitno

Староседелец
9 февруари 2015
1,801
810
1,133
Skopje
Za kultura i vnimanie neli treba da se posveti , pa ti si mazena normalno ne mozes na drugi da posvetuvas ,a tie sto ne se ne moze da se omazat ako sedat doma i na mama i tato konstantno im posvetuvaat ?!?!
Roditelite normalno nikogas ne treba da se zapostavuvaat ..

malo

Староседелец
Најфотограф
13 септември 2012
1,280
2,070
1,133
Za kultura i vnimanie neli treba da se posveti , pa ti si mazena normalno ne mozes na drugi da posvetuvas ,a tie sto ne se ne moze da se omazat ako sedat doma i na mama i tato konstantno im posvetuvaat ?!?!
Roditelite normalno nikogas ne treba da se zapostavuvaat ..
Па и да не е мажена, нема врска тоа... На една девојка во денот можеби повеке мажи ке и пријдат, мора ли сите да ги испочитува и со сите да разговара?Одбивањето разговор или запознавање не е секогаш поради арогантност и некултура, едноставно не можеш да имаш енергија, време и волја за секого. Секоја девојка, односно секој човек си има некоја своја листа на вредности кон кои се стреми, нема секогаш на сите да им бидеш интересен ниту пак ке им изгледаш како доволно вреден за да одвојат време за тебе, но ке има и такви кои со задоволство би го поминале слободното време со тебе, па макар и само слушајки те од култура.

• Ми се допаѓа
Реакции: misterija