Собиранки.... (договарање - тука)

-alf-

Староседелец
28 август 2015
314
126
1,053
88
Си завршил ти со мене одамна. Не ни помислувам да седнам на иста маса со тебе никогаш повеќе.
Стварно?!? Абе момак, нели беше ти тој што ме вреѓаше и се закануваше во ЛП? А сега , си завршил со мене...МАЖИШТЕ.
Види вака да ти кажам нешто, твоето т.с. нашето пријателство го прокоцка оној момент кога му пренесе с'e за мене кај твојот постар брат.И гледам суште ме провоцираш со истите работи кој сум ти ги пренел, колку бедно.За оние кој не се запознаени со муабетов, јас не знам англиски, бев таа генерација кој имаа за избор француски и руски,јас учев француски во школо.Тоа толку бедно го користиш и ти и твојот брат како нешто битно кое ќе ми го префрлите...

Но , тоа не е се кое си пренел има и други по приватни работи кој ги пренесе на твојот голем брат,а тој вешто ги пласира во скоро секој пост кон мене.А незнае тој твој голем брат дека токму ти ми го откри неговиот индентите со име и презиме, беднику...со таков карактер незаслужуваш да си иницијатор во било која група, уште помалку да те нарекуваат брат, беднику!

Ајде мршш.
 
  • Like
Реакции: Mnogo Bitno

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
791
1,133
40
www.oto-mk.net
Стварно?!? Абе момак, нели беше ти тој што ме вреѓаше и се закануваше во ЛП? А сега , си завршил со мене...МАЖИШТЕ.
Види вака да ти кажам нешто, твоето т.с. нашето пријателство го прокоцка оној момент кога му пренесе с'e за мене кај твојот постар брат.И гледам суште ме провоцираш со истите работи кој сум ти ги пренел, колку бедно.За оние кој не се запознаени со муабетов, јас не знам англиски, бев таа генерација кој имаа за избор француски и руски,јас учев француски во школо.Тоа толку бедно го користиш и ти и твојот брат како нешто битно кое ќе ми го префрлите...

Но , тоа не е се кое си пренел има и други по приватни работи кој ги пренесе на твојот голем брат,а тој вешто ги пласира во скоро секој пост кон мене.А незнае тој твој голем брат дека токму ти ми го откри неговиот индентите со име и презиме, беднику...со таков карактер незаслужуваш да си иницијатор во било која група, уште помалку да те нарекуваат брат, беднику!

Ајде мршш.
Сега почна и да лажеш а гнасо?! Знам дека си подло и бедно суштество, така да не би требало да ме чуди тоа. Сум ти открил со име и презиме кој е Хептаграм?! Демек ќе ме скараш со него? :patos

Што се однесува до Хептаграм инаку, ништо нити битно нити приватно, нити значајно за тебе сум му открил! (Не дека нешто и има битно и значајно ама ај....) Ти само бараше изговор да го ,,прекинеш" пријателството бидејќи виде дека нема да извлечеш ништо од мене, тоа и ти беше намерата во врска со мене, ништо повеќе! Па си најде ,,причина" да не биде без ништо!
Тоа што се обидуваш да лажеш, само ми потврдува каков бедник и гнаса си!
 

Хептаграм XI

Староседелец
26 мај 2013
1,870
935
1,133
World
heptagramxi.wordpress.com
За жал , не умееш добро да ги контролираш емоциите, шпиунче бедно!
Смајлито кажува кој лаже , а Хепта е доволно паметен да собере 1+1.
Полека со претпоставките. :)

Јас не знаев на пример дека не знаеш англиски... а и што е битно дал знаеш или не...? Заради цитатите тука на форуми? Ха :)
Ако те интересирало да знаеш што е, ќе си прашал, да не ти е преголемо егото за тоа, нели ...
Многумина не знаат англиски, иако е добро да се знае, нема да зависи човек од издавање на книгите на македонски јазик тука...


Ти и @Abraxas не се поднесувате заради друго, не ме мешајте во вашите животи и долгогодишни препукувања кои не водеа од старт никаде (@Abraxas сеуште е на својот пат, ти на моменти дотрчуваш да ни кажеш за Телема како требало и што со ритуалите и праксите и книгите иако немаш никаква допирна точка со тоа)...
Но, тоа е ваша ствар. Решавајте ја во реалноста, не тука на форуми...

Затоа јас не сакам „собиранки“. Бидејќи од искуство знам дека човек што тука не ми ја сака философијата на зборови, сигурно нема да има добро мислење за мене и кога ќе ме запознае и има интеракција реално со мене.
Чуму проблеми за бадијала?
Но не, вие мора да се запознавате, да ширите познанства... каде така? :)

П.С. Јас не знам француски ко за така, ниту германски (а убаво е да знам бидејќи има одлични алхемиски книги напишани на германски) :)
 

-alf-

Староседелец
28 август 2015
314
126
1,053
88
Полека со претпоставките. :)

Јас не знаев на пример дека не знаеш англиски... а и што е битно дал знаеш или не...? Заради цитатите тука на форуми? Ха :)
Ако те интересирало да знаеш што е, ќе си прашал, да не ти е преголемо егото за тоа, нели ...
Многумина не знаат англиски, иако е добро да се знае, нема да зависи човек од издавање на книгите на македонски јазик тука...


Ти и @Abraxas не се поднесувате заради друго, не ме мешајте во вашите животи и долгогодишни препукувања кои не водеа од старт никаде (@Abraxas сеуште е на својот пат, ти на моменти дотрчуваш да ни кажеш за Телема како требало и што со ритуалите и праксите и книгите иако немаш никаква допирна точка со тоа)...
Но, тоа е ваша ствар. Решавајте ја во реалноста, не тука на форуми...

Затоа јас не сакам „собиранки“. Бидејќи од искуство знам дека човек што тука не ми ја сака философијата на зборови, сигурно нема да има добро мислење за мене и кога ќе ме запознае и има интеракција реално со мене.
Чуму проблеми за бадијала?
Но не, вие мора да се запознавате, да ширите познанства... каде така? :)

П.С. Јас не знам француски ко за така, ниту германски (а убаво е да знам бидејќи има одлични алхемиски книги напишани на германски) :)
Хепта !?
Овака составен пост , со правдање и изигравање светец припаѓаш во стариот еон.
(јас не знаев, јас не сакам , не ме мешајте) што е ова лигавење?

Негацијата која ја користиш да дистанцираш од себе некој проблем , доволно кажува дека не се само претпоставки.
Да не ти ги барам сите постови како во секоја комуникација подметнуваш нешто директно упатено кон алф,а тие информации не си можел да ги знаеш ако не ти биле пренесени. Значи некој лаже....а светец никогаш не лаже,нели?:)
И што го тапшаш по рамо брат ти? Читај како се пени , без контрола на емоции , избувлив и дрзок, да не спомнувам и заканите кој ми ги упати како ќе користел магика да ме уништи.
Ејјј магика ќе употребел против мене, ќе викал демони и ќе ги командал, ова од телема го научил, нели? Тогаш и ти имаш вина во сето тоа. Не е за секого осознавањето, види што прават деца кога ќе им дадеш "моќ".
Затоа и поставив прашање до "пророкот" дали лекувал, дефинитивно иљач за брат ти нема.:(

п.с.На прав пат е:patos

п.с.с На следната собиранка , планираме да одиме на биљард, кој е расположен за дружба нека повели.
 

Abraxas

Староседелец
10 јануари 2013
1,094
791
1,133
40
www.oto-mk.net
Хепта !?

И што го тапшаш по рамо брат ти? Читај како се пени , без контрола на емоции , избувлив и дрзок, да не спомнувам и заканите кој ми ги упати како ќе користел магика да ме уништи.
Ејјј магика ќе употребел против мене, ќе викал демони и ќе ги командал, ова од телема го научил, нели? Тогаш и ти имаш вина во сето тоа. Не е за секого осознавањето, види што прават деца кога ќе им дадеш "моќ".
Затоа и поставив прашање до "пророкот" дали лекувал, дефинитивно иљач за брат ти нема.:(

п.с.На прав пат е:patos

п.с.с На следната собиранка , планираме да одиме на биљард, кој е расположен за дружба нека повели.
Тоа што немам влакна на јазикот не значи дека неможам да контролирам емоции. Ако си гнаса, јавно и лично ќе ти кажам дека си гнаса. Човек што намерно лаже со цел свесно да наштети е гнаса, бедник! А ти отворено лажеше дека сум ти кажал име и презиме на Хептаграм ХI. Уште една лага е тоа дека сум ти се заканувал дека ќе повикувам демони и слични глупости.... Слободно најди го постот и ќе се види дека се повикувам на овој цитат:

,,...Магичарот е израз нa волјата од Универзумот: наметливците создаваат побуна и страдаат. Да се спротиставиш на вистински Магичар е исто така глупо како да си ставил раката на циркуларна пила што е во движење. Но, оној што останал без рака ја обвинува пилата."

Извадок од книгата: “Препород на Магиката” од Алистер Кроули, достапна и на македонски јазик.

Link

Пак ќе нагласам - Не е ова поради никакво откривање лични ствари за тебе, ти едноставно сфати дека нема ништо да извлечеш од мене, па мораше да најдеш изговор за да бидеш ,,изненаѓен и увреѓен"
Тоа дека си подло човече е логичен заклучок и нема врска со никакви емоции.