Слобода е...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Кој рече дека другарчето негово не рекло така?
Затоа убаво се спомнати пасоши масоши.....како беше она?
Џст сејен? ...... па вака? :svirka
Многу ме занима како реално мегу сите постоечки луге би изгледал вашиот слободен свет?
Ваљда нема да очекувате да сте слободни на начин на кој тие ке треба да се прилагодат на вас?
Што за тебе би била слобода?:)
Хоуп* пошто тебе те гледам моментално уклучена па ако нема таква тема за слободата ама не во играчница не е лошо да се искомбинира.
Само да пазиме да не е дупла :zelen

Како повеќе од тоа „Не постои слобода“ да објаснам? Не постои, го нема. Не очекувам да сум слободен зашто не постои такво нешто. Не гледам таков свет.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Како повеќе од тоа „Не постои слобода“ да објаснам? Не постои, го нема. Не очекувам да сум слободен зашто не постои такво нешто. Не гледам таков свет.

Ама и не се чувсвуваш слободен?
Како тоа не се чувствуваш слободен а не знаеш како би изгледало она кога ти би бил слободен?

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ама и не се чувсвуваш слободен?
Како тоа не се чувствуваш слободен а не знаеш како би изгледало она кога ти би бил слободен?
Не постои такво нешто „Слобода“, „Слободен“ и остали изведенки од зборот. Постојат како зборови и толку, барем за мене. Не може да се чувствуваш како нешто што не постои, или можеш?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Не постои такво нешто „Слобода“, „Слободен“ и остали изведенки од зборот. Постојат како зборови и толку, барем за мене. Не може да се чувствуваш како нешто што не постои, или можеш?

Како бе не постои, се возиш ли во приватен автобус море? :zelen

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно

Не ми одговори она што те прашав,се чувствуваш ли ти слободен?
Ако не,што треба за да се чувствуваш како таков?
Ајде ти барем не избегнуваше прашања на ваков начин,што ти стана?:)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Како бе не постои, се возиш ли во приватен автобус море? :zelen

Offtopic у играчница. :zelen Што врска има автобусот? Тие што се возат се слободни, а тие што одат пеш или возат точак се заробени ?

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Offtopic у играчница. :zelen Што врска има автобусот? Тие што се возат се слободни, а тие што одат пеш или возат точак се заробени ?

Слобода превоз. Ах бре провинција низаедна... :zelen

(некој загрижен скопски солидарец)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не ми одговори она што те прашав,се чувствуваш ли ти слободен?
Ако не,што треба за да се чувствуваш како таков?
Ајде ти барем не избегнуваше прашања на ваков начин,што ти стана?:)

Не избегнувам туку ти одговарам убаво. Не постои такво нешто „слободен“ за да можам да се чувствувам така. Не можам да се чувствувам така па и Марс нека стане сателит на Земјата затоа што не постои такво нешто (за мене). Слобода е измислен збор без значење. Фикција и илузија. Реално не постои.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Слобода превоз. Ах бре провинција низаедна... :zelen

(некој загрижен скопски солидарец)

Абе тоа исто ко комшика ми, нека и` е лесна земјата, што се викаше Слобода.

Хоуп*

Proton
4 април 2013
2,410
4,218
753
Не избегнувам туку ти одговарам убаво. Не постои такво нешто „слободен“ за да можам да се чувствувам така. Не можам да се чувствувам така па и Марс нека стане сателит на Земјата затоа што не постои такво нешто (за мене). Слобода е измислен збор без значење. Фикција и илузија. Реално не постои.
Ако утре дур си се возиш со точакот низ град те заробат некои лоши чичковци и те чуваат во ланци по подруми, исто слободата нема да има никакво значење, а ни состојбата во која си сега и во која ќе бидеш во тој момент ќе биде без особена разлика?
Пример де :zelen