Се каете ли за нешто?

Marchisio

Староседелец
4 јуни 2012
551
902
1,093
направив многу грешки во мојот живот пребрзо ги донесевав некој одлуки, за некои се каам, а некои така требало да биде да се стави крај бидејќи нема враќање назад само напред и успехот ќе дојде кога тогаш

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
направив многу грешки во мојот живот пребрзо ги донесевав некој одлуки, за некои се каам, а некои така требало да биде да се стави крај бидејќи нема враќање назад само напред и успехот ќе дојде кога тогаш

ќе се опраиш со тек на време и искуство од другите
......(грешки сме, луѓе прајме:giggle)

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

True_Blood

Upright
18 февруари 2012
1,133
2,390
1,133
Yellow submarine
Нормално дека со текот на времето, некои работи сфаќаш дека не си ги направил можеби најдобро и најпаметно...
Не се каам, од причина што тогаш кога се донесени тие одлуки сум мислела дека е така најисправно, и да се вратам назад, најверојатно би го повторила истото.

Зашто викаат...еее да ми е овој памет.
Мене па смешно ми е тоа, да ти е тој памет никогаш нема да дојдеш до дереџе да учиш нешто ново, да правиш компарации, да согледуваш што е добро, што не... а тоа би било ужасно монотоно, не?

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed, JaMi and Coelho

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Само за факултетот се каам, за другото не... можно е да се покаам за некоја одредена работа, но брзо ми минува, се помирувам брзо... тоа ми е ум за следниот пат... само со факсот не можам никако да се помирам :unsure

девојкатаовен

Полноправен Член
12 јуни 2012
50
50
18
29
Живото е премногу краток да го поминам во каење.. Ако сум сфанала дека нешто не е правилно, друг пат нема да го правам, сигурно нема да си кубам коси, да се трескам од ѕид.. Едноставно животот продолжува !

• Ми се допаѓа

mila mila

Истакнат Член
31 март 2012
192
154
343
Да се кајам.Толку сум можела во животот,а толку се осеќам дека малку сум направила.
А времето си тече и си минува.

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Има само една работа за која што се каам, за друго не.
А и што ми вреди, кога не можам да сменам ништо.
Било, па поминало.
Во тој момент сум мислела дека така треба да постапам,дека тоа ми била исправна одлука, е сега ако подоцна се покажала таа одлука како погрешна, тоа е.
Сите грешиме.

Teddy Picker

Староседелец
15 јуни 2012
155
162
643
Фоф компирето
После некоја долго размислувана одлука пола саат одделував за каење и пола саат за размислување зошто сум се каел и почнам да се убедувам дека се е во најправилен ред и не е нарушен Големиот Дизајн (facepalm) . Сега, ма не мемој да ме ј***ш бре, шо ми дојде и како ми дојде, премногу директна личност и без грижа на совеста.

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Не дека не сум погрешила некогаш но не се каам не можам да го вратам времето назад за да сменам нешто затоа нема место за каење треба да внимавам гршката да не се повторува..

• Ми се допаѓа

Mardy Bum

Староседелец
25 април 2012
177
180
643
behind you!
Не се каам за ништо што сум направила, дури и да било грешка ме направила помудра, се каам само за работи кои не сум ги направила.