Се каете ли за нешто?

Legioner

Истакнат Член
18 април 2012
1,001
602
423
Ohrid
како што вели самиот наслов, дали сте се покајале за некоја грепна одлука која сте ја донеле во тој момент а сте мислел дека, со таа своја одлука ќе го решете тој некој проблем.
Лично јас да се кајам за една моја погрешна одлука, али тоа е тоа времето не се враќа назад минато е минато иднина е иднина се живее сегашноста.
Што би кажале вие по ова прашање ???

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Да се каам ! За погрешниот избор
за факултетот. Но фала Богу тоа се среди!
Инаку не се каам за ништо друго !

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner

Mystique

Староседелец
18 јуни 2012
753
1,413
1,103
Има една работа за која се каам од дно на душава , ама за жал времето неможе да се врати и да се промени цела таа ситуација. Криво ми е што знам дека цел живот ќе ме јаде совест ама тоа е тоа. Но позитивна работа е што сега никогаш не би дозволила да ме искористат кога сум најслаба (психички), сега знам за волците кои се наоколу. ..]:)

Nicole

Староседелец
27 јуни 2012
249
226
643
Сум грешела за некои работи, и се каам многу за истите, затоа сега се трудам да не ги правам истите грешки или некои слични на нив, како што се вели Од грешките се учи.

• Ми се допаѓа
Реакции: Marchisio

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Нормално дека се каам..нормално е коа ке донесеш некоја одлука и по некое време излага дека е грешка да се каеш :)

Dolphine

Истакнат Член
25 јуни 2012
304
302
63
Веќе две години се каам за една грешка, но тоа е :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Legioner

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
како што вели самиот наслов, дали сте се покајале за некоја грепна одлука која сте ја донеле во тој момент а сте мислел дека, со таа своја одлука ќе го решете тој некој проблем.
Лично јас да се кајам за една моја погрешна одлука, али тоа е тоа времето не се враќа назад минато е минато иднина е иднина се живее сегашноста.
Што би кажале вие по ова прашање ???
Да ,се случува да се покаам за некоја погрешна одлука но гледам да извлечам поука од тоа за следен пат и да размислам добро за да не направам иста грешка.(wasntme)

foREVer

Староседелец
20 март 2012
2,227
3,505
743
Не баш. Ако сум направила нешто, значи тогаш сум мислела дека така треба да биде. Сум направила погрешни работи, сум донесла погрешни одлуки, имало дури и случаи кога свесно сум правела грешки, ама факт е дека сега да се вратам назад, во повеќето случаи би постапила исто. Има една изрека "Never regret something that once made you smile". Ако тогаш не сум размислувала за иднината, зошто сега да се преоптеретувам со минатото?

• Ми се допаѓа
Реакции: katetoo